Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:30 11.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как превзеха толкова лесно Ирак?нови  
Автор FileO99 (оперативная )
Публикувано23.11.07 22:20

Едно нещо не мога да разбера: как стана този номер 150 000 американци и англичани така бързо и лесно да се справиха с над 800 000 армия на Ирак? На какво по-точно се дължи този светкавичен успех в тази най-съвременна война и в крайна сметка според вас кое оръжие е по-добро американското или руското? Защо когато излизат един срещу други американски и руски танкове от последните нищо не остава? Нали руското оръжие било най-доброто оръжие на света?Защо американската армия даде толкова малко жертви срещу иракската?Защо когато арабите заложат на руски военни технологии после винаги ядат голям бой?

Редактирано от FileO99 на 23.11.07 22:25.

Тема Re: Как превзеха толкова лесно Ирак?нови [re: FileO99]  
Автор VPopov (Наблюдател)
Публикувано24.11.07 19:21

На арабите каквото и оръжие да им дадеш резултата е еднакъв.

Те само от саби и ножове разбират.

Автор Koфтият (ентусиаст)
Публикувано24.11.07 19:38

Защото руското оръжие, с изключение на няколко items е 'дръвче'. Защото Съветският Съюз не беше привлекателен фактор за световните умове, както и не си плащаше за такива. Самият Калашников в едно интервю казва, че ако при произведените над (за оня момент) 70 милиона автомата беше получил само по една копейка на парче, нямаше сега да е на това дередже.
Каквото имат постигнато, го имат постигнато в началото като резултат от победата над Германия а после в реултат на крадене, шпионаж и други неточни методи. А американците бяха свободни за умове, плащаха си честно, паричната им единица стана световна величина и тн.......

Ирак ? Спомняш си предната война в Кувейт ? Ами, как да победиш The Digital Army с раздрънкани Ифа камиони и войници кой с маратонки, кой босоног ? То не е достатъчно само да си кочкафалия, да си наежен и смел. Нужно е малко повече от това.

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано25.11.07 01:00

Защото американците пратиха там техника, много по-осъвременена в сравнение с купуваните преди 30 години руски танкове.

Ако осъвременен Ейбрамс се срещне с руския Т-72 с оригинално въоръжение и електроника, то е ясно предимството на чия страна е. Но не съм чувал иракчаните да са изкарвали срещу американците Т-95.

От научната информация и по думи на военни експерти излиза едно доста голямо предимство за американските танкове в Ирак. Американските са оборудвани с термографи, докато техните противници разполагат с инфра-червени камери. ... Просто в бурята през пясъка работят само термографите. Американците са отишли там да пострелят, а не да се бият срещу някого...

Щирлиц

Тема Re: плюс невидими танковенови [re: Щиpлиц]  
Публикувано25.11.07 18:25

Последната авангардна военна технология за чието съществуване разбрах прави противниковите машини абсолютно невидими за човешкото око със система от камери, проектори и специални отражатели. Това означава на практика и на теория, че цяла една огромна армия съоръжена с тази технология плюс технологията СТЕЛТ може да мине напълно незабелязана държавната граница на коя да е страна и да нанесе масиран и внезапен удар в огромна оперативна дълбочина в рамките на часове като това важи даже и аз ВВС невидими за радарите и човешкото око.

Тема Re: плюс невидими танковенови [re: FileO99]  
Публикувано25.11.07 19:00

Подобни снимки мога да ти направя с кашони... Имам малко умения с ФотоШоп.

"Невидими" за човешко око - трудна работа. Прекалено финно е човешкото око, за да успее някаква холограмна технология да заличи 50-тонна машина от пейзажа. Да не говорим, че с такива прожектори не може да се заличи отражението на радио-сигнала, нито да се елиминира "светенето" на обекта в инфра-червения спектър. Точно на този принцип работят американските термографи. Толкова са чувствителни, че "виждат" противниковия танк през пясъчна дюна.

Всички Ейбрамс са произведени преди повече от 20 години, и оттогава единствено се рециклират и обновяват с нова апаратура. Гледах документални филми за цеховете, където рециклират Ейбрамс. Демонтират всички детайли, изчистват корпуса, груднират го отново, боядисват убаво, купола го допълват с новата апаратура, двигателите ги рециклират с нови турбини и т.н. В крайна сметка армията така получава чисто нови танкове, снабдени с последен писък на модата прицелни апарати, комуникационна апаратура, оръжия и прочие, и всичко на много по-ниска цена, отколкото да се произвеждат нови танкове. Още повече че Ейбрамс като основни ТТ данни е на въоръжение от много години, и екипажите им са вече обучени да работят с него. Плановете на американците са да запазят на въоръжение Ейбрамс поне до 2030-та година, като по това време повечето танкове ще са на повече от 50 години. Добро постижение за инженерите им.

Аз съм фен на братушките, но те пък за разлика от американците не са тръгнали на кръстоносни походи, и с войни да въдворяват мир. Руснаците съвсем отскоро почнаха да пъчат мускули, колкото да кажат на ония навлеци "хей, не се закачайте с нас". ... Но някой пита ли защо американски стелтове не влизат на руска територия? ;о))) Или дори някой да е влизал там, не е оцелял да се върне и да разкаже...

Щирлиц

Тема Re: плюс невидими танковенови [re: Щиpлиц]  
Публикувано25.11.07 20:32

Вие ми дадохте изключително ценна и интересна информация за което ви благодаря. Американски стелтове дали влизат или не в руското въздушно пространство не знам, но подозирам за СР-71 и вероятно ако е станало в действителност са го свалили с С-300 но това са мои лични предположения и по-скоро фантазии. А вие като компетентен в тази сфера човек случайно да знаете какво се е случило през 1967ма с китайците нахлули на руска територия? Извинявам се за отклонението от темата, но чувам какви ли не версии като изгаряне с лазер, че теренът станал на теракот и така нататък. В общи линии това което се говори, че американският спътник на следващият си оборот след половин час повече не видял 50 000 китайска армия. Много ми е интересно дали вие знаете нещо по този изключително интересен случаи?

Тема Re: плюс невидими танковенови [re: FileO99]  
Публикувано26.11.07 00:17

;о)) На практика аз не съм вещ във военните технологии. За "Стелт" само споменавам, защото наблюдавам нещо странно. Руснаците дори не се и опитват да правят "Стелт". Може би защото не вярват в ефективността на тази глупост, и гонят Стелт-овете като да са обикновени самолети.

За китайците, и тяхното поражение - не знам почти нищо. Спекулации много, но реалните версии са малко. За такова масово поразяване мога да се сетя за няколко варианта:
- комбинация от "катюша"+напалм (много пъти)
- неутронни бомби
- лазери
- инфразвуково оръжие
- нещо неизвестно за нас, което наподобява на

Дали на мястото в следващите десетилетия е расла трева - не знам. Не съм срещал достоверна информация, която да потвърждава, че района е обезлюден и обезлесен. Но също така знаем колко старателно и колко успешно руснаците си пазят тайните. Тук е мястото да вметна, че не можем да правим сравнение между американското и руското оръжие без да познаваме и двете. А това никога няма да стане. Дано не ни се случва да разберем на практика кое е по-добро.

За сравнение по въпроса с тайните, бях чел някъде по статиите за старите руски разработки. Противоракетния комплект "Тунгуска"... По време на разработките и изпитанията изведнъж се получава заповед за спиране на полигонните изпитания, защото руските разведки засекли неивестен за тях пътник във влак, който минавал в близост до полигона. Предположили, че може да е шпионин, и да води радио-разузнаване. Нареждането било да спрат изпитанията, докато отмине влака.

Друго сравнение - спомням си историята на . Никой не знаеше за съществуването на самолета, докато случайно журналисти не са успели да "хванат" непознат силует на борда на "Адмирал Кузнецов". Детайли не са видели, но руснаците великодушно решиха тогава да разсекретят самолета.

Преди десетина години, когато за първи път по военните изложения се появи "", арабите цъкаха с език, обикаляха като хипнотизирани, ама предпочетоха да накупят "Апач". Що!?!? Щото им се струвало прекалено сложно само един човек хем да управлява машината, хем да стреля с цял арсенал от оръжия. А тъпия "Апач" не съм сигурен дали ще оцелее дори срещу Ми-24.

Щирлиц

Редактирано от Щиpлиц на 26.11.07 00:32.

Тема Да ама монтираха камерите след катонови [re: Щиpлиц]  
Автор Charles (DesertRatt)
Публикувано26.11.07 14:58

през "Пустинна Буря" хел-файърите не можеха да уцелят с право мерене купа сено на 40 метра при пясъчна буря.

...жаль сады сторожат и стреляют без промаха в лоб...

Тема Отговорът е един и е лесен-авиация.нови [re: FileO99]  
Автор Charles (DesertRatt)
Публикувано26.11.07 15:00

Сюзниците имаха, а иракчаните-не. А оттам вече е въпрос на време да се разправиш с и без това старичките танкове на Саддам. Освен това единствените боеспособни части на Саддам бяха републиканските гвардейци, а те са доста малка част от армията на Ирак.

...жаль сады сторожат и стреляют без промаха в лоб...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.