Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:49 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Взриви ми се ловния калашник. SLR 95 7,62х39ммнови  
Автор Jose (sixshooter)
Публикувано16.10.07 12:09

На 04.09.2007 в ръцете ми се взриви новичкият ловен калашник. SLR 95 HMB със сериен номер AD 46 0119. Бях го занесъл на прострелка на стрелбището на Лозен. Малко след като Тошко ми го простреля, пушката се взриви в ръцете ми докато стрелях. Получих поражения по лицето и лявата ръка. За мой късмет бях с предпазни очила и не получих някакво увреждане на зрението. Патроните, с които стрелях бяха Арсенал софт поинт 7,62х39 , 9,7грама. Веднага след инцидента отидох на доктор в Съдебна медицина, където ми извадиха съдебномедицинско удостоверение с номер VI-91/2007 (доста дълго и подробно). Господата от арсенал са запознати със случая от поне месец. Факсирал съм им всички изискани от тях документи. След абсолютното бездействие от тяхна страна, днес ще получат НОТАРИАЛНА ПОКАНА. (вече пътува....)
Очаквайте скоро колекцията ми от огромни мега-мега -мега-пикселови снимки на пушката.

http://www.jose.snimka.bg/album.php?album_...84&photo=76

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Тема Re: Взриви ми се ловния калашник. SLR 95 7,62х39ммнови [re: Jose]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано16.10.07 12:20

Съд е единственото решение!
Всекиму според заслугите! Явно не са оценили факта, че отначало започна с добро, сега нека да си сърбат попарата. Яко да им го нафърфориш!
Явно няма да престанат с опитите си тотално да ликвидират легендарното българско оръжейно производство. Щом го искат - ще си го получат!

Тема малко картинкинови [re: ДoнKиkoт]  
Автор Jose (sixshooter)
Публикувано17.10.07 15:03

Редактирано от Jose на 17.10.07 15:04.

Тема Re: малко картинки [re: Jose]  
Автор Jose (sixshooter)
Публикувано17.10.07 15:05

и още...

Автор BЪPKOЛAKЪT (Хищник)
Публикувано19.10.07 04:32

Хм-м! Не знам до колко си имал работа с експертните комодски игуани (които кой знае защо наричат юристи) на Арсенал, че да ги плашиш със съд! Със същия успех можеш да замахнеш срещу доберман с кренвирш. Приготви си мно-ого дебела пачка (ако искаш с патрони ако искаш с долари; може да ти дотрябват и двете.) Като гледах снимките на оръжието от инцидента мога да кажа с каква теза ще излязат срещу теб:
Първо ако не ги е налегнало лентяйството ще те обвинят... при това доста убедително, че не си спазил правилата за съхранение на боеприпаси и поради немарливост в това отношение си се самовзривил. Простичка и надеждна експертиза която ще мине пред всеки съд: Ще покажат филмче как се детонира патрон Арсенал софт-пойнт 7,62х39 без да е в цевта на каквото и да е оръжие и как при тази детонация дори медната гилза не се напуква, камо ли да взриви цялото оръжие... Извод:
Автоматът е в състояние да се взриви само ако цевта му е запушена: а това става като си допуснал по време на съхранението деформация на 9,7 грамовия куршум за който дори и в самото наименование е заключено предупреждението, че върхът му е мек... така куршумът се е заклинил в патронника и... се е получила детонация...
И това е само черешка от тортата с изненади, която могат да ти поднесат... Все пак да се надяваме, че за твое добро ще ги мързи да се разправят със случая и ще те насочат да се оправяш с някое застрахователно дружество...
Успех!
И-и все пак ме гложди любопитството. И на лов ли носиш предпазни очила?!?!?!

Тема Re: Взриви ми се ловния калашник. SLR 95 7,62х39ммнови [re: BЪPKOЛAKЪT]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано23.10.07 11:41

Ти колко работа си си имал с комодските варани? (игуаната е едно друго животно)

Хубаво е, че се опитваш да гледаш бъдещето какво ще кажат те и какво филмче ще прожектират, но ако се докаже, че току що е купил патроните от стрелбището?

Както показва досегашната практика, на тия хора им е трудно да си намерят задника с две ръце, камо ли да поднесат на когото и да било торта с изненади, та и с черешка.

Можеха просто да сменят тихо и кротко оръжието с ново и всичко да си мине поживо, поздраво.

А как ще завърши едно дело зависи единствено от адвокатите.

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано24.10.07 09:40

Здрасти.
На стрелбище винаги нося предпазни очила. За щастие кабума не ми се случи на лов, защото там съм без. На стрелбището имаше над 10 човека свидетели, някои от които познавам лично и вярвам, че ще ме подкрепят. А как ще се реши делото ще видим

Автор SecurityTEAM6 ()
Публикувано25.10.07 17:44

Хосе, интересно ми е на първи изстрел ли стана случката или на някой от следващите ?

Гламав Тупан

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано20.11.07 14:46

Здравейте отново. Поради това, че доста ви занимавах с моят проблем, смятам за нужно и да уведомя и за развитието му.
Пушкалото ми е заменено с ново, още топло от завода със сериен номер КР АЕ 0856. Получих и компенсация, за моралните щети, която не искам да коментирам, но смятам за справедлива. Старата пушка е предадена на Арсенал за експертиза с протокол, като се надявам мнението на експертите Наистина да бъде споделено с нас. Специално благодаря на Бойко (някои тук го познават лично), защото той беше един от малкото хора от Арсенал, които лично взеха отношение по въпроса.
Благодаря и на всички вас, които ме подкрепихте!!!

Ето го и новия убавец
:wink:

Даже на лова в събота взе 2 жертви...Патрони ППУ 8гр...

Редактирано от Jose на 20.11.07 14:47.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.