|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
50ти калибър :)
|
|
Автор |
Jason Bourne (непознат
) |
Публикувано | 29.08.07 21:19 |
|
Много ме кефят тия големите снайпери по 50ти калибър дето са... има ли въобще в България такива..? сори за невежеството
| |
|
Веселяк си ти...50 калибър за снайпер...Това отговаря на 12.7мм куполна картечница ДШК.Стреля на 5-6 км и е за борба с вертолети.Нека не пропускаме и противотанковите пушки ПТРД и ПТРС,съответно Дегтярьов и Симонов 12.7.Начална скорост на бронебойния куршум-1000м/с.Има епизод в началото на войната 2 руски противотанкисти добре укрепени спират 30 немски танка...Но такива пушки след края на войната не се произвеждат.Предполагам,че някой си е направил труда да произведе сега 12.7мм снайпер и той би бил страшно оръжие,но и снайперистът трябва да е Голиат.Големшка и трудно прикрита идва 12.7мм снайперска пушка.Аз лично не съм виждал...
| |
|
Фoke-Byлф предполагах че човек, който пише в оръжейни форуми би трябвало дапуска по-обмислени мнения по темата. :-(
А по въпроса: Тези пушки не мисля че някой ще се наеме да внесе в българия на този етап. Не са ловни и следователно не са комерсиални. Освен това цената ще е астрономическа при всички случаи. Някъде бях чел че специалния снайперски патрон в този калибър идвал над 10 долара бройката. Не че няма да стреля и със стандартните патрони .50, но не и със тази точност. Но това не е най-добрия снайперски калибър. Във форумите бях чел сравнение с .408, който на 200 метра вече носи по-висока енергия от .50.
Въображението е единственото оръжие срещу реалността.
| |
|
Алооо,
Американците - имат Barrett M82A1
Руснаците - имат КОРД (освен картечницата има и голямокалибрен снайпер)
Австрийците - имат, даже и с подкалибрени боеприпаси Steyr IWS2000
Британците - имат AW50F
Унгарци, Чехи и пр. май също имат.
Доблестната Българска армия НЯМА.
| |
|
Интересно,кое беше необмисленото-че няма такъв снайпер или че аз не съм виждал?Човека пита за снайпер в калибъра на зенитките...За мен истински снайпер е СВД.Стрелял съм навремето с него имахме 2 в ротата.Вярвай ми не ти трябва 50 калибър.Стреля и с трасиращи и с магнезиеви бронебойни.На 1000м откачваш пране от простор а с добро НСПУ е отличен и нощно време.Сега ще се намери някой да каже,че има и по-добри и сигурно е така,но едва ли в реални условия ще са много по-добри.Това разбира се важи за 7.62 и си е мое мнение
| |
|
Забравих колко точно от европейските натовски армии имат на въоръжение този снайперски калибър. Американците го използват масово в последните няколко войни. Явно има защо. Дори ми се струва че италианците или французите имат собствена система нямаща нищо общо с американския барет, така че стават поне два снайперите в този калибър. Ползата от калибъра е да разрушава лекобронирана техника на големи растояния. Нещо което със 7.62 няма как да направиш.
Не знам колко си стрелял с драгунов( аз за съжаление не съм :-( ) но ако успееш да свалиш пране от простор на 1000 метра поне в 2 от 100 истрела бих те признал за оръжеен гений. :-) Защото нещо ми се върти в главата група от 60 сантиметра за драгунов на това растояние. :-) Но може и да греша, може и да е повече.
ПС. Мисля че мнението ти е необмислено понеже и ти като шопа стоиш пред клетката на жирафа и казваш: "Е па такова животно нема. " :-)
едит: Сега проверих. Оръжейните снайперски системи използващи .50 са много повече от две. И канадците имат такава и руснаците. Предполагам и много други. Редактирано от Merlinmr на 02.09.07 22:15.
| |
Тема
|
Re: 50ти калибър :)
[re: Фoke-Byлф]
|
|
Автор |
вълчe (непознат
) |
Публикувано | 03.09.07 17:03 |
|
Даже англичанскиот снайпер се обслужваше от двама души(макар да не съм 100 % сигурен-относно националността)...И освен това за кво ти е прикритие,като на 1000 м дистанция куршума пристига доста преди звука от изстрела..?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 22.09.07 16:14 |
|
яж ми малкото розово. да започна с това.
СВД на 1000 метра откачва плевнята на баба ти на село. евентуално ако няма вятър.
а снайпер в 50 има откак си почнал да се напикаваш.
| |
Тема
|
[re: AC]
|
|
Автор |
Фoke-Byлф (190) |
Публикувано | 24.09.07 18:35 |
|
Я си ... майката бе смотаняк недоносен...Ти ще ми говориш за СВД.Знаеш ли колко съм я мъкнал?И с това да завърша,онова Малкото Розово Що не си го подпреш отзад!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 28.09.07 09:13 |
|
Щото мога да ти го затъкна на тебе, затова.
Тъпчо, я погледни балистиката на тия калибри и после продължи да се репчиш. На хиляда метра на дедо си кочината няма да оцелиш, както вече казах.
Ти че си я мъкнал е ясно, ми що не са ти дали да стреляш с нея е чудно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|