|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Излезе разрешителното.Какво да си купя?
|
|
Автор |
Фoke-Byлф (190) |
Публикувано | 30.05.07 20:26 |
|
Мисълта ми беше за ТТ.По обясними причини не мога да си купя нов.Искам сериозен пистолет,да ми приляга на ръката.Приемам мнения и препоръки всякакви и предварително благодаря.
| |
|
Засягаме тема,дискутирана хиляди пъти...Пистолета си го купуваш ти и мннеията,които ще чуеш,не трябва да са определящи...Взимаш това,което ти легне в ръката и най-вече - на сърцето...
Що се отнася до ТТ - не съм голям фен на оръдията от този тип,само защото е малко неподходящ за самоотбрана.Има и друго - боеприпасите от военните запаси започнаха да изчезват,а Selier-ките не са много евтини.Отскоклив,single-action,огромна пробивна сила на патрон,по-скоро правен за зенитка,отколкото за пистолет...
Защо не се замислиш за "Макаров"?Горе-долу в един ценови клас са...
Накрая имам и друго предложение - обиколи стрелбищата в твоя град (предполагам е София) и се огледай за обяви - разни хора,на които им е отнето или неподновено разрешителното си продават пищовите.Понякога изпадат доста сносни неща...
Успех в търсенето и да се похвалиш скоро...
Създавайки снаряда,човек се е доближил максимално до Твореца
| |
Тема
|
Re: Излезе разрешителното.Какво да си купя?
[re: Фoke-Byлф]
|
|
Автор |
вълчe (непознат
) |
Публикувано | 31.05.07 13:08 |
|
Първо - ЧЕСТИТО!
А по същество - напълно се присъединявам към предното мнение - Макаровчето,а защо не и българският му вариант Арсенал,са си много
практични,и сравнително евтини оръжия...но все пак - наистина трябва да ти легне на ръката(ама и на джоба..)
Препоръчвам и чешкия вариант CZ 83)той например е много лесен за поддръжка(имам пред вид чистене-цевта му е полигонална),освен това и на външен вид,а и като конструкция е по-близък до беретите например,пък ползва същия боеприпас(9х18),който все още е най-масов,и най евтин у нас...
А и идеята за оръжие втора ръка не е чак толкоз лоша,обаче при този случай задължително трябва да се консултираш със специалист!
Хайде със здраве, и УСПЕХ !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 31.05.07 14:56 |
|
ЧЕСТИТО!
Приготвяш една сума в джоба и тръгваш по магазините. Пробваш всички, които се включват в тая сума и сам ще го откриеш. И той тебе!
Успех!
| |
Тема
|
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
Фoke-Byлф (190) |
Публикувано | 01.06.07 21:34 |
|
След няколкодневно обикаляне се спрях на 3 варианта.Открих ЧЗ 50 като ТТ-то,същия боеприпас 53-та г. произведен,много запазен външно.Следващия-чисто нов револвер Астра Полис 9х19Пара и накрая Макара на колегата полковника-армейски вариант на 3 изстрела.Дава ми го за 130 кинта.Аркуса въобще не го броя.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 02.06.07 15:59 |
|
Да, за мен също няма лош пистолет, като изключим Аркус-а.
Ако аз трябва да избирам между тези, ще бъде револвера - първо, че е револвер и второ, че работи с този евтин и широкоразпространен боеприпас.
Успех!
И да кажеш какъв е изборът ти!
| |
Тема
|
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
PlGKlLLER (непознат
) |
Публикувано | 03.06.07 12:17 |
|
Вземи се "Макаров" и няма да сбъркаш. Има и други пищови, но както разбирам си с ограничени финанси. Затова "Макаров" и то български и знаеш, че имаш надежден и здрав пистолет.
| |
|
Ами ще се повторя,но...каквото най-добре ти легне на очи/ръка/сърце/всякакви други органи....
Аз бих препоръчал Макаров - за предимствата на 9х18 пред 7.62х25 (даже написан изглежда страшен тоя калибър) няма да коментирам.Що се отнася до дилемата Астра/Мак - вече е въпрос на съвсем личен избор.Дори и върл противник на револверите,като мен,оценява основното им качество -незабавна готовност за стрелба - особено важно,защото носенето на пистолет с поставен патрон в патронника е забранено.Останалите неща - габарити,удобство при боравене и прочие...хммм...
Само още нещо мога да добавя - "Астра" не хромират цевите си...Недопустимо за пистолети от ХХ век според мен...
| |
|
ЧЕСТИТО за разрешителното
| |
|
За мнението за личния избор си абсолютно прав.
Но за хромирането - не. Рядкост са къси оръжия с хромирани цеви. Може би само руските и българските. Не е никаква екстра, а и не е необходимо.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|