Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:18 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема METEOR AM1000нови  
Автор gli (новак)
Публикувано29.07.07 11:51

Прочетох мнооого ласкави отзиви за този модел в мрежата, но от написаното ,пък и от снимките , които гледах не разбрах как се зарежда тази пукша т е с чупеща се цев ли е или със страничен лостов механизъм?
http://www.airrifle-china.com/Product/EN/product_detail.asp?productid=101
Те за това става въпрос
Благодаря предварително за отговорите и за мненията!

Тема Re: METEOR AM1000нови [re: gli]  
Автор VPopov (Наблюдател)
Публикувано31.07.07 16:58

Съдейки по картинката бих казал, че е с чупеща се цев.
Вижда се оста на "чупене" на цевта, точно под мерника

Тема Re: METEOR AM1000нови [re: VPopov]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано31.07.07 19:59

Гледах я тази пушка в един магазин. На пръв поглед имаш чувството че гледаш норика. :-) Само спусъка е масивен метален. Което още повече ми харесва.

Въображението е единственото оръжие срещу реалността.

Тема Re: METEOR AR1000нови [re: VPopov]  
Автор gli (новак)
Публикувано01.08.07 11:16

Прав си!
С чупеща се цев е.
Звъннах в един магазин, където се предлага.
Жалко!
Търся нещо такова с фиксирата цев.
Сигурто ще се насоча към QB36-2
http://www.airrifle-china.com/Product/EN/product_detail.asp?productid=54

Тема Re: METEOR AR1000нови [re: gli]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано02.08.07 10:18

Това ми прилича на Б3-3. Имам такава, макар че съм я дал временно на заем. Бях много доволен от постиженията и, но е слаба за по-големи дистанции и е подходяща основно за начално обучение според мен. Но за съжаление следващото по цена нещо с фиксирана цев, което си заслужава е Б21 и струва минимум 250 лева нова.

Тема Re: METEOR AR1000нови [re: Merlinmr]  
Автор gli (новак)
Публикувано03.08.07 09:52

Абсолютно си прав!
И за приликите , и за Б3
В момента стрелям с такава и понеже минах началния курс търся нещо по-мощно.
QB36-2 е по- мощтна - 270м/с според производителя (макар ,че не вярвам да е повече от 210)
По-дълга е и по-тежка - за мен тове е плюс - аз съм 100 кила 190см

И най-вече - това което ме дразни най-вече в Б3 - спусковия механизъм - твърд и неудобен, недоработен (може итакава бройка да ми се е паднала) - води до разсейване на дистанция над 20м- при BQ изглежда на по-добро ниво.
Мислех евентуално и за HATSAN mod. 105 , но според производителя тя е с по-малка мощност.

Автор Merlinmr ()
Публикувано03.08.07 11:57

Не знам за някой, който да е останал доволен от хатсан 105. Така че правилно си се отказал от него. А тази QB36 не съм я виждал наживо въобще. Казаш че е по-различна от Б3-3? Дано се окаже нещо свястно. Вайраух имат модел много близък като визия и дори си мисля че Б3-3 е визуално копие на този модел. Та ако китайците са направили не само визуално копие ще е добра новина. :-) Къде я има знаеш ли?

ПС. Сега проверих на сайта. Там я дават с 205м/сек начална скорост. При положение че началната скорост на АР1000 я дават 225 м/сек предполагам че ще са достоверни данните. Това я прави съвсем малко по-слаба от CFX-а. Не е много зле по принцип, но обикновенно китайците компенсират известната липса на довършителна работа по пушките със по-високата дулна енергия на техните копия от оригиналите. От това си правя извода че ако дойде на цена 200+ лева бих предпочл Б21. Поне си и знам слабите места. Защото ако ти попадне дефектна бройка, което винаги е възможно в този ценови диапазон може да се окажеш с нещо като Б3 на тройна цена. За пример: моя Б21 + още три други които съм мерил са давали 207 до 215 м/сек с прохънтър. При положение че трябва да е най-малко 230 м/сек за тази пушка.

Редактирано от Merlinmr на 03.08.07 12:09.

Автор gli (минаващ)
Публикувано03.08.07 16:41

Ей за това
http://talks.guns.ru/forummessage/3/114753.html
ги уважавам братушките.
А за това уважавам германците
http://www.co2air.de/wbb2/thread.php?threadid=19720
Колкото до ценовия дапазан - уверяват ме, че могат да ми я намерят за малко над 100 - лв.

Автор Merlinmr ()
Публикувано03.08.07 18:51

Руснаците пишат че дава 217 м/сек с 0.68г. чашка. :-( Това е горе долу нивото на добре поддържано Б3. Освен това кожения машет е остаряла история. Не можеш да се отървеш от дизел. Тия две неща определено не ми харесаха.
Руснаците пишат че подлежала на тунинг, но не са доволни от качеството. Луфтове, цепнатини... Не знам дали при това положение не е по-добре да си вземеш една Б3-3. С газова пружина и малко тунинг ще даде 180-190 м/сек с еднограмова чашка, а при нея и маншета е силиконов и не е имало случай на разхлопване до колкото знам.
Да ти кажа честно очаквах повече. И ако руснаците са прави, този път тази китайка е издънка.

Автор gli (минаващ)
Публикувано04.08.07 10:07

Четох всички тези мнения и все още се колебая
В момента имам Б3-3 но, трябва да проуча как стои въпросът с газовата пружина
- не съм съвсем наясно какво е това , къде може да се намери такава пружина пък и колко би ми струвало поставянето и
Мислех си и за смяна на спусковия механизъм с нещо по-съвършено - как мислиш дали е възможно?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.