Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:48 21.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Въздушна пушка - до колко метра???нови  
Автор gli (новак)
Публикувано24.06.07 23:30

Здравейте!
Изглеждам карам втори пубертет - тези дни си купих възд.пушка - Meteor B3-3 5.5 , за борба със стреса.

Към пушката получих и оптика 4х20 и картонени мишени ,200 чашки и сега пуцам покрай р.Марица.
На времето съм стрелял в клубовете на ОСО и бързо прострелях оптиката на 25м. дистанция - събрах 5 чашки в 2см.
Но днес увеличих дистанцията двойно и .... едва събрах 10 съчми в 25см мишена.
Пушката е от нисък клас, макар че взех по-класни чашки ,но си мисля дали това е нормално - разсейването де.
Някой гърмял ли е с такова пушкало и до колко метра мога да разчитам на точност, има ли вариант за смазване, смяна на пружина и т.н. от професионалсист, за подобряване характеристиките на въздухарчето?
Предварително благодаря!

Тема Нормалнонови [re: gli]  
Автор Doctor_Makarov (ЖивотоСпестител)
Публикувано25.06.07 17:37

Не съм имал удоволствието да гърмя със споменатото пушкало... Но поради гадния,но неизбежен факт,че съчмите са много леки (дори тези 5.5) и много бързо губят енергията си на по-големи разстояния (под "по-големи" разбирай 20-25 метра).Стигало се е до 150 см. пропадане при стрелба на 100 метра.. Може да има ред причини,но като цяло подобни разсейвания не са нещо необичайно...
Що се отнася до тунинга...Трябва да сведеш малко по-подробни данни,евентуално ако ще се приспособяват детайли от друга пушка...

Създавайки снаряда,човек се е доближил максимално до Твореца

Тема Re: Нормалнонови [re: Doctor_Makarov]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано03.07.07 07:35

Не си прав. Много зависи от модела на въздушната пушка. Последната в арсенала ми макар че има сравнително ниска начална скорост може да осигури такава точност, че на 60 метра да уцелваш всеки път цел с големината на капачка за безалкохолно. При това на открито, където винаги има лек вятър! Стрелбата на 100 метра( като се търси група под 5 сантиметра) е възможна с въздушна пушка, но от съвсем друг клас. Така наречените "PCP" го могат това без проблеми. Голямото пропадане не е чак такъв проблем.

Въображението е единственото оръжие срещу реалността.

Тема Re: Въздушна пушка - до колко метра???нови [re: gli]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано03.07.07 07:47

Оригиналното Б3 осигурява точна стрелба до около 30 метра. Предполагам че ако използваш чашки пригодени за големи дистанции ще можеш да имаш добри резултати и на повече, но проблема е че не съм открил такива чашки, които да стрелят добре с тази пушка. Единствено чешките диаболо стандарт мисля че влизат в тази категория донякъде, но и за тях не съм правил тестове на големи дистанции. Пушката вече не е в мен за тестове, но докато ги правих съм насъбрал малко данни. Ти с какви чашки стреляш? Защото това е много важно за точността на стрелбата.
По-въпросите на тунинга на тази пушка има хора, които могат да се заемат в пловдив. Но не съм сигурен дали си струва финансово. Но ако си ентусиаст действай. Според мен със скъсяване на буталото с 10мм и монтиране на газова пружина ще може да се докара между 180 и 190 м/сек начална скорост с еднограмови чашки. Но ще ти излезе над 100 лева всичко. А тази цев по принцип е бавна и не знам как ще се държи на по-високите скорости. Собственици на по-стария модел Б3 са я докарвали до 185 м/сек със стандартна телена пружина( от гамо хънтър 440 или от хатсан 80 като се режат пружините) Но ако ще сменяш пружината ще трябва да експериментираш с по-голям утежнител на буталото. Освен това може би ще трябва да се дроселира изходящия отвор. Трите фактора( сила на пружината, тежест на буталото и размер на изходящия отвор) са взимно свързани и трябва да се намери най-добрия баланс. Защото е много лесно да загубиш точността в търсенето на сила.

ПС. Щом си от пловдив идвай някой път да стреляме. Събрали сме се една такава група с втория пубертет. :-) Обикновенно ходим на марица към девети километър. Макар че нещо поорредяха хората от жегите, но там има шанс да срещнеш хора, които наистина разбират от пневматика.

Редактирано от Merlinmr на 03.07.07 07:55.

Автор TEL (непознат)
Публикувано03.07.07 07:52

Я разкажете как точно става прострелването на оптиката

Тема Re: Въздушна пушка - до колко метра???нови [re: TEL]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано03.07.07 07:57

Слагаш една мишена на десетина метра. Стреляш 5 пъти. Гледаш къде ти е отклонението и въртиш корегиращите винтчета. Пак стреляш 5 пъти и корегираш. Повтаряш процедурата докато ти хареса. След това слагаш мишената на растоянието на което ще стреляш по принцип и пак по съия начин докато останеш доволен от прострелката.

Автор TEL (непознат)
Публикувано03.07.07 08:42

Но вярно ли е че пушката трябва да бъде неподвижна (в менгеме или нещо подобно)

Тема Re: Въздушна пушка - до колко метра???нови [re: TEL]  
Публикувано03.07.07 10:11

Не... Резултатите от менгемето няма да са реални... Препоръчително е да се стреля от положение лежешком с упор под нестрелящата ръка или ложата... При всички положения е добре да се стреля от упор.. Пък може и да не е лежешком...

Редактирано от Doctor_Makarov на 03.07.07 10:13.

Тема Re: Нормалнонови [re: Merlinmr]  
Публикувано03.07.07 10:17

Аз не съм казал, че правилото е за всички модели пушки... Все пак класните марки като Гамо и Кросман ще имат по-стабилни цеви и по-добро съотношение скорост/обороти. Макар че това с 60-те метра и капачката бих искал да го видя. Станах адски любопитен, след като разбрах, че се събирате на Деветия км.

Тема Re: Нормалнонови [re: Doctor_Makarov]  
Автор Merlinmr ()
Публикувано03.07.07 17:15

Ами ако си от пловдив ела някой път. По принцип почти всяка събота или неделя има някой там. Само където тези, които наистина си заслужава да видиш имат много работа през лятото май.
А за цевите въпроса е много разтеглив. Евтините китайски пушки много често имат добри цеви. Един от групата имаше такава цев на самоделното си ПЦП и имаше прилични резултати, но все пак тази цев е бавна. Сега е с цев от хатсан 125 и си стреля доста добре на 100 метра. Вече 60-те му идват малко. Пушката, която стрелям сега е CZ200S и наистина не и достига сила за 100-те метра. Но добре подпряна капачките не са проблем на 60. Тя също е ПЦП, но е с малък резервоар и не може да се настрои на много голяма енергия.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.