|
Тема
|
SIG P226 vs SIG P226 AL
|
|
Автор |
pr999 (минаващ) |
Публикувано | 17.11.06 15:32 |
|
Здравейте,
Моля Ви за малко помощ при избор на пистолет. Спрял съм се твърдо на ЗИГ 226, но не мога да се реша коя от двете модификации да избера - Р226 или Р226 AL. Доколкото разбирам разликата е в материалите, от които са изработени.
Какво бихте ме посъветвали? Какви са предимствата и недостатъците на алуминиевия?
Благодаря Ви!!!
Редактирано от pr999 на 17.11.06 16:11.
| |
Тема
|
Re: SIG P226 vs SIG P226 AL
[re: pr999]
|
|
Автор |
pagoda (член) |
Публикувано | 17.11.06 16:56 |
|
Всъщност, освен разлика в рамите, има и разлика в материала на блока. За да не те обърквам с имена, обяснявам за какво става въпрос- Изцяло стоманения модел не е много подходящ за носене защото е тежичък, използва се предимно за спорт, но има и мераклии дето си ги носят. дригия ти избор е
-Неръждаема стомана блок и алуминиева рама.
-плюсове- не се притесняваш за ръжда, по устойчиво/ твърдо/ нитрон покритие.
-Карбонова стомана блок и алум. рама- В момента този който го има на пазара у нас е и с пикатини рейл, докато с неръждаемия блок е без.
-плюсове- по евтин, по лек, с пикатини, и за маниаците, с по добър баланс, за съжаление обаче е доста податлив на ръжда и покритието се износва по бързо, но пък карбоновата стомана е доста издръжлива....абе квото и да избереш ЗИГА СИ Е ЗЗЗИГ
| |
Тема
|
[re: pr999]
|
|
Автор |
-=Vimpel=- (до горе) |
Публикувано | 27.11.06 00:24 |
|
Изцяло стоманеният е доста тежък за ежедневно носене.
Говоря от опит, понеже съм с такъв.
Но ако трябваше да избирам отново - пак бих избрал същия.
От друга страна за мен неръждаемата стомана е най-добрият наличен материал за късо оръжие (в смисъл на дълговечност, здравина и надеждност)
За съжаление в БГ пистолет рядко се придобива и обикновенно остава задълго, та нека поне да е най-качествения вариант.
Ако тежестта на оръжието е от голямо значение за теб може би трябва да се ориентираш към полимерен пищов.
Дори и Зиг си имат такива вече.
===
Guns don't kill people - Chuck Norris kills people.
http://bateboikoborisov.hit.bg/
===Редактирано от -=Vimpel=- на 27.11.06 00:28.
| |
Тема
|
[re: -=Vimpel=-]
|
|
Автор |
bobos (потребител) |
Публикувано | 05.01.07 21:06 |
|
И то мн. добре направен даже .Забрави да споменеш!!!
Да не се случва втори път!
| |
|
|
|
|