Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:05 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и завист!нови  
Автор theshooter (мислещ)
Публикувано16.10.06 20:56

Сега ще ви разкажа какво се случи на последния лов!

Беше един нормален шибан ден, бях на позиция когато започна да вали шибан дъжд.Гоначите ми се обадиха че са засекли цяла сюрия диви прасета-да внимавам, шибания дъжд вали аз съм вътре в тъмната гора и чакам да видя нещо в мъглата и се моля да няма проклети гъбари на около че ще простра някой.

Кучетата лаят и дъжда вали, намокри ми пушката намокри и мен намокри и бъзромереца и тои се изпоти путката му майна но все още се вижда точката но образа е неясен.

По едно време гледам един глупак от нашите ловци върви успоредно на мен и се изкачва над моята позиция.Глупака ми застана точно в гръб и не ме вижда.

Как да не те е страх в такъв момент?Дано не ви се случва!
Минава помежду ни някакво малко прасе на мен не ми беше добре за бой оня обаче стряля с 13/0 по него в моя посока.

Чух как съчмите се удрят в клоните над главата ми.Лягам почвам да викам да спре да стреля и попържам.

Идваше ми да го тресна и толкоз.Аз не му се обадих в началото защото дивеча беше близо и щях да го изплаша.

Викам му какво правиш на мойта позиция мангал?

Отговор-ба аз де да знам че тебе са оставили тука!

Толкоз по тоя въпрос!

На следващия лов нещо ми мина през позицията но много навътре в гъстото и не видях какво е.След това ловеца след мен стреля веднъж.

След 5 мин се чуха още 2 изстрела и телефона ми звънна.

Айде кажи на другите да идват при "мешето" падна голям глиган.

Отивам да видя голямо животно по преценка на останалите около 280кг.Глупака се заврял в гъстото и го прострелял със 13/0 в белия дроб имаше само 2 съчми-каде са другите 16?Даже не го е и уцелил както трябва.Умря от кръвоизлив след много мъки!

Вие бихте ли си рискували собствения си живот да влезете в много гъсто място където не можеш да се завъртиш?И да стреляш некадърно по този звяр!

Едно бих казал аз добре че са били кучетата 2 броя разпрани.

Но така е съдбата обича смелите-както се пееше в една песен някой постоянно оцелява защото други срещу бурята стоят!

Бива ли един такъв глупак да има такава слука-Само защото е бил безрасъден.

Аз от своя страна злобях и завиждах.Много исках аз да го убия тоя глиган на 2-пъти ми се изплъзва, ама така е в лова.

Пък и таз путка бързомереца се изпотява като го навали дъжда, направо да умреш от гняв.Вашите изпотяват ли се?

Дейба и несправедливоста дейба.

Дейба и лова дейба.Дейба и глупаците дейба.Дейба и газарите дейба и колите им и курвите им смотани дейба.Дейба и бързомереца дейба.

П.С- поне си излях част от мъката.Айде до скоро и пишете по-често в клуб оръжие.

Стрелям следователно Съществувам

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и завист!нови [re: theshooter]  
Автор pagoda (член)
Публикувано17.10.06 07:59

Ееей, се едно чета ШИБАНИЯ Марчинко в джунглите на виетнам, тц,тц,тц.

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и завист!нови [re: pagoda]  
Публикувано17.10.06 11:45

Лъжец ли ме наричаш?

Автор pagoda (член)
Публикувано17.10.06 12:31

Не бе! Марчинко наистина е бил във Виетнам. И там Смелост,дъжд... е вместо глиган мистър чарли.

Автор apekc (вижда всичко)
Публикувано17.10.06 13:46

Ако не ти се дават пари за хубав бързомерец, по добре карай на механичния мерник. А иначе и при нас се случват такива неща.

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и завист!нови [re: apekc]  
Автор theshooter (непознат )
Публикувано17.10.06 15:05

Ако не ти се дават пари за хубав бързомерец, по добре карай на механичния мерник-Механичния ми мерник бие много горе незнам защо така и това ме дразни.Иначе бързомереца съм го настроил много добре и си ми харесва, ама ме е страх като си нося пушката да не се размества и т.нт- все кърпена работа

.

Проблема му е само дъжда ебаси гадоста изпотява се, добре поне че точката се вижда.Моя бързомерец е konus-италиянски, ако си взема по-хубав кой ще ми гарантира че няма да се изпотява и той.

А иначе и при нас се случват такива неща-какви по точно неща от всичките които изброих?

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и зависнови [re: theshooter]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано17.10.06 20:17

Е, надявам се ти е поразминало и ще го погледнеш от веселата страна!

Ако се замислиш - всичко е добро, щом свършва добре! Нито оня е успял да те уцели с нулите, нито пък глигана е успял да разпори безразсъдния смелчага...

Не се коси! Следващият път ще излезе на теб! Що са излети - пред тебе са!

Наслука!

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано17.10.06 21:57

Ми, така е. Като ходиш леко въоръжен.

За следващия лов ти трябва лека картечница, две-три кутии патрони, поне 5 гранати, по възможност един "Хеклер&Кох" с няколко резервни пълнителя, "Desert Eagle .50", димни гранати също може да са от полза, за защита - каска, очила за стрелба, две бронежилетки, сълзотворен и PV газ, за защита от аверите ти - електрошок, евентуално ако знаеш къде ще ходите на лов - е добре да минеш предишния ден да заложиш няколко скачащи мини и да изкопаеш дълбоки ровове с наострени колове отдолу.

Успех.

...

П.П. Щом бързомереца ти е Konus - то означава и ниско качество, но нищо. Ако може да се разглобява - дали можеш да достигнеш до стъкълцата? По принцип в комплекта на противогазите върви и едно малко сапунче, което е за мазане на стъкла. За хубави оптики дето се търси добро качество на образа не става, но за непретенциозни нужди е супер. Мацва се лекичко, и се размазва внимателно по стъклото дотогава, докато се получи чист образ, а от сапунчето е останало съвсем леко покритие като флюс по повърхността на стъклото. Предпазва от изпотяване. Дори да дъхаш директно в така намазано стъкло - няма да има и помен от изпотяване. В случай, че резултата не ти хареса - с още малко бърсане с памучено парцалче - се изчиства докрай, и не оставя следи.

Друго допълнително решение е да разглобиш бързомереца, и ако има дори минимално място по страните му - да сложиш малко топченца "Силика-Гел", и да уплътниш ръбовете му при сглобяването, за да не влиза нищо вътре.

Разглобяването на всякакви оптични прибори се препоръчва да се прави в проветрено помещение, в което не се пренасят преди това платове, дрехи, одеала и прочие, за да няма във въздуха прах. С прахосмукачка също не става да се чисти преди работа с оптични прибори. Праха обикновено не се вижда на лампа, а само на пряка слънчева светлина, когато пада косо през прозоерца. Избери си един хубав слънчев ден, и като приготвиш една стая за целта - гониш всички навън, и отваряш бързомереца. ;о) По принцип няма да е излишно да разгледаш някой сайт за астрономия. Обикновено дават добри съвети как да почистваме оптики и т.н. неща.

Щирлиц

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и зависнови [re: ДoнKиkoт]  
Публикувано18.10.06 11:06

Чесно казано вече ми мина, ама как да го приема от веселата страна?Знаеш ли колко е гадно да се почувстваш като мишена и да усетиш и чуеш оловото близо до теб.

После като мина всичко тогава се уплаших истински и се отвратих.Като си помислих какво можеше да стане.Лова е главно за удоволствие такива ситуации увиват всякакво удоволствие.

Доне дано никога не ти се случва такова нещо да разбираш какво е.
Дано на никой не се случва!

Ако си на война си подготвен за такива и по-лоши работи и да те уцелят и да умреш е за някаква кауза-макар че пак е вятър работа.Пък да те гръмне един простоват тип с чифте и.........

Прочетохте ли първите статии на новия брой лов и риболов?

Доне наслука и на теб и на всички които четат това мнение.

Тема Re: Смелост,дъжд,глупост,глиган,бързомерец и завист! [re: Щиpлиц]  
Публикувано18.10.06 11:37

Щирлиц благодаря ти че искаш да помогнеш с практически съвети, но това чудо не се разглобява, поне аз не виждам как.Тъкмо съм го настроил на 70-80 метра групата е колкото капачка от буркан 10 изстрела B&P куршум palla gualandi- нормален не от подкалибрените-много съм доволен и са много точни.Почти влизат в една дупка - това за гладка цев е мн добре.Ей го е и бързомера да го еба!

Ти от къде знаеш толкова много за оптиките?Да не си военен?Че да ми обесняваш за това съпунче и т.н.т-значи си го правил или си го чел?Браво де!

Същия е само поставката дето се захваща за пушката е друга.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.