Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:37 13.03.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема БАЙКАЛ МР-514Кнови  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано29.09.06 18:17

Искам да попитам дали това пушкало може да се преработи за да стане по-мощно.
Повече инфо тук:
http://imzcorp.ru/ru/company/118.html
Ако някой може да даде повече впечатления за него ще съм благодарен.

Тема Re: БАЙКАЛ МР-514Кнови [re: CBETУЛKATA]  
Автор VPopov (Наблюдател)
Публикувано29.09.06 19:56

Това пушкало не е направено да е мощно.
Разбира се сигурно търпи на ъпгрейд, но
предвид нестандартната схема на механиката
по- добре не залагай на това.

Като искаш мощ от въздушна пушка :

БАМ21 или Gamo Hunter 1250

Diana 54 6.35mm също върши работа

Автор theshooter (мислещ)
Публикувано30.09.06 13:35

Доста изчанчено пушкало.Аз не мога да разбера за какво си купувате маломощни въздухарки, при 4,5мм до 170м/с-това си е малко!Много ми е интересно колко стува тази пушка?Иначе пък е много готина на външен вид!Но само става да си стреляш по мишенки не може една сврака да убие дето се вика.КОлкото до преработване към по-мощно оръжие не ми се вярва да може да се направи нещо по добро от ижевския завод, по принцип всичко може да се преработи ама доколко успешно?Най много на флоберка да стане

(това май не трябваше да го пиша)

Стрелям следователно Съществувам

Автор Дaнчo (минаващ)
Публикувано01.10.06 06:27

Здравей,
Не, това пушкало не може да се преработи да стане по-мощно. Руските пушки стрелят най-добре с оригиналните си пружини. Поне съветските са така:)
Ако още не си го купил по-добре си купи една Славия 630 или 631. За нея мога да ти помогна със съвет как да я направиш по-добра (без да се налага да я преработваш на флоберка)

Въздухарките се купуват за това - да са маломощни и да си плякаш тихо в двора или в къщи.
Който иска мощна въздухарка по-добре да си купи флоберка. Пружинна въздухарка с повече от 280м/с при 4.5мм си е направо мъчение за стрелба. Поне за мен е измъчена работа - вибрации, разбита оптика, изтръпват ми чак пръстите. И не е по-тихо от флоберка с подзвукови патрони.
Аз със стара ИЖ-38 с оригинална пружина (170м/с) и с кожена маншета селф мейд спокойно свалям зайци с точен изстрел в главата от 20-25м както и гугутки дори имам две свалени в полет. А славията е даже и по-мощна.
Има и въздухарки по-мощни от която и да е флоберка, пневматични, не с пружина и голямокалибрени ама са много скъпи. И джепането им е скъпо. Не знам дали в България някой внася такива.

Редактирано от Дaнчo на 01.10.06 06:50.

Тема Re: БАЙКАЛ МР-514Кнови [re: Дaнчo]  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано02.10.06 08:42

Значи аз имам Славия 630 и съм доволен от пушката. Ще ми бъде интересно да разкажеш как може да се направи по-мощна. Нямам нищо портив да я преработя /без да става флоберка/.
Иначе Байкала е много компактен и ми харесва как изглежда. Ако беше поне 240 м/с за 4,5 или повече сигурно щях да си го купя. Цената му е 250-280 лева.

Автор Merlinmr (новак)
Публикувано10.10.06 00:59

Щом търсиш мощна въздухарка не се занимавай с тази изгъзица. За същите пари си вземи една Б21 и работата заспива. Естествено не е по-мощна и точна от флоберка, но е много добра. И да, също така мощна пушка и калоибър 4.5 са почти несъвместими понятия.

И не се безпокой, пушките от тоя клас не са чак толкова шумни колкото те плашат.
А ако искаш точна и тиха пушка за малки растояния наистина славията е добър избор, но аз съм направил дори по-добър според мен. Хаенел 312. Не си знае годините, но една такава пушка е почти вечна.

Тема Re: БАЙКАЛ МР-514Кнови [re: Merlinmr]  
Автор Дaнчo (минаващ)
Публикувано10.10.06 19:43

Виж, за хайнела си прав, модела 312 е пушка-мечта. Скоростта му е точно 180м/с (колкото славията), изработката е вълшебна но е тежък за носене. Все пак, ако си решил да му сменяш пружината внимавай каква ще сложиш. Ако прекалиш и хайнела се чупи.

Автор Merlinmr (минаващ)
Публикувано11.10.06 10:01

За пружината знам. Но предполагам рано или късно ще трябва да се сменя. :-( Някакви идеи какъв и е живота?
Между другото чух че продавали такива пружини в магазина от който си купих пушката. Така че другия път като мина ще проверя за резервна пружина и маншет.

Тема Re: БАЙКАЛ МР-514Кнови [re: Merlinmr]  
Автор Дaнчo (минаващ)
Публикувано11.10.06 19:32

Ако пружината е добре направена е практически вечна, особено за такава пушка. Скапват се пружините на по-мощните въздухарки, където са и от по-дебела тел (по-голяма относителна деформация на метала) и където наляганията са по-големи и следователно по-мощен дизелов ефект. При използване на неправилни смазки дизеловото горене преминава в детонация, която е главната причина за скапването или направо счупването на пружините.

Автор Merlinmr (минаващ)
Публикувано11.10.06 20:57

По принцип сред познатите ми пружина на съвременна пушка със стаж над около 6000 истрела не съм чул да има. За тези пушки пружината е консуматив. А един спортен хаенел, колкото и качествена пружина да има, пак вероятно има стотина хиляди истрела в живота си. Не знам пружината на моя в какво състояние е. Нито маншета. Не съм я отварял още. Но като я взех даде 165 м/сек начална скорост. Това ми се вижда малко, но предполагам че е възможно да е от разсъханлия маншет( кожен е все пак и не може без смазка). От тогава не съм я мерил, но трябва да видя как е. Напълное възможно и пружината да е за смяна. Пушката едва ли е на по-малко от 20 години и си е била активно ползвана. Но също толкова възможно е да е била добре поддържана и пружината да е сменяна относително скоро.
За сега се държи перфектно, но ми се иска да съм подготвен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.