Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:23 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въздушна пушканови  
Автор l_will_snipe_you (непознат )
Публикувано29.09.06 16:40

Здравейте.
Знам,че това е най-подходящото място да питам,защото знам,че повечето от вас са стреляли с въздушно оръжие по панаири,на лов и къде ли още не.От няколко дена по цял ден вися в интернет и се опитвам да намеря един определен вид въздушно оръжие.Стрелял съм много пъти по разни панаири.Тогава не ме впечатляваше,но сега особено мисля за въздушно оръжие.Търся една "въздухарка",но не такава чупеща а с нещо като ръчка отзад,която при всеки изстрел се дърпа назад и се връща на начална позиция.Не знам как се казва.На английски термина е Bolt Action.
Да е пружинна,не с CO2.
Та ако някой има снимки,въздушно оръжие или каквото и да е,плс да прати и ако може да ми обясни съвсем повърхностно механизмите при пружинната въздухарка.
А относно сачмите,които изстрелва.Помня,че се зарежда някакво мънинко пълнителче малко пред спусъка.
Стрелял съм с такава с ръчка и мн ми хареса.Доста съм точен и винаги уцелвах каквото и да е-от капачка до клечка.
В момента ме яде адски-искам да стрелям лудо с такова зверче,ама като нямам 18...Трябва да почакам доста...
Някакви снимки може ли ако имате?Къде се слагаше пълнителя,каква големина имаше...всичко съм забравил.
А колко кила е една такава не знам,щото съм стрелял като съм бил на 9-10 години и ми беше тежичка.
Четох някъде,че трябва да има нещо като тубичка с CO2.Иначе какъв е механизма и как изстрелва с такава сила нз,щото не знам нищо за тази тубичка ли е,какво е и дали не тр да се сменя,а пък ако е 50-60 лв...
Ще цепя по мишени на двора,не по птички.Мен за това ще ми е.Сачмите като се изстрелят веднъж,може ли пак да се използват?
Трябва ли разрешително за въздушно оръжие и средно какви на цени се предлагат те и сачмите?
Благодаря предварително.

Тема Re: Въздушна пушканови [re: l_will_snipe_you]  
Автор VPopov (Наблюдател)
Публикувано29.09.06 20:05

Тука нема кой да ти отговори компетентно.

Изчети първо този форум и ще ти се изясни:

В раздел пневматично оръжие.
Разрешително за въздушно оръжие не ти трябва, а
само да си навършил 18год. и да го удостовериш разбира се с лична карта.

А такава пушка каквато описваш не се сещам, пък и не съм стрелял по
пушкаджийниците от 15год.
но ще да е доста маломощна - в пушкаджийницата стреляш на няма и няколко метра.

Редактирано от VPopov на 29.09.06 20:06.

Тема Don't snipe me! [re: l_will_snipe_you]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано30.09.06 15:43

snipe - бекасина

Имам едно практическо предложение. Вместо да гледаш картинки и чертежи, помоли баща ти да ти купи една въздушна пушка и си стреляй на воля на двора. Ще ти хареса повече отколкото на панаирджийската каравана.
А съчмите са за еднократна употреба.

Успех!

Автор (минал-заминал)
Публикувано03.10.06 23:17

Това, за което питаш, е източногермански Хаенел 310. Едва ли ще намериш точно такава за продан - и на мен ми се иска, ама май отдавна са свършили. А и сачми в калибър 4,4 не знам откъде ще намериш. На пазара има само 4,5. По-добре се ориентирай към нещо с чупеща се цев - избора е богат.

Ето

една статия на немски, с чертежи и снимки.

Тема Re: Don't snipe me!нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор theshooter (мислещ)
Публикувано04.10.06 00:47

Дон кикот-добър и готов да помага на всеки както винаги!Уби ли някое прасе?Ти автомат Stoeger ли имаше или греша?Май бях чел някакво старо твое мнение, но може и да греша.

Та ако имаш такъв автомат кажи хубав ли е 4е един приятел иска да си купува.Аз ходя с Мп-153 и съм доволен, досега един път не ми е засякъл!

Айде със здраве!

Стрелям следователно Съществувам

Тема Re: Don't snipe me!нови [re: theshooter]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано04.10.06 12:47

Не ми излиза, мамка му и прасе!

Иначе Стожера си работи като часовник, но на хвъркато излизам предимно с успоредка, че повече ми харесва.

Тема Re: Don't snipe me!нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор theshooter (мислещ)
Публикувано04.10.06 12:51

Аз да ти кажа миналата година убих 2 и това беше!Аз много и не ходих редовно, сега събота и неделя забравям за всичко и ще има дебнене

Значи казваш работи добре!Ок дано така да е и за напред!
Наслука!

Стрелям следователно Съществувам

Автор Sargon lll ()
Публикувано04.10.06 20:01

Преди ок. 8 години ми подариха ИЖ-60. Тя е с ръчка, 4.5 мм, има оригинален спусков механизъм и доста футуристичен дизайн. Няма пълнител, но щом ще стреляш по мишени, това едва ли е проблмем за теб. Стреля с чашки, съчми, куршуми, стрели - важното е да са от този калибър. Естествено, някои от чашките могат да се ползват повторно, стига да не са твърде деформирани - правил съм го като закъсам, а на близо няма в продажба. Даже си бях направил приспособление да ги разширявам с цел добра обтурация. Не съм срещал друга въздушна пушка с ръчка в продажба, не че съм търсил специално.

Тема Re: Въздушна пушканови [re: Sargon lll]  
Автор Merlinmr (новак)
Публикувано09.10.06 12:11

Иж 61 е същата, но е 5-зарядна. Много им е ниска началната скорост на тези ижове. Нещо ме съмнява че и на 10 метра ще се справят при лек вятър. А стрелбищната пушка за която се пита и на мен ми е интересно да я видя сега, но не мисля че ще си струва. Първо тя стреля с топчета а не със чашки, което означва че е гладкоцевна. И второ няма да си знае годините. Не че аз имам проблеми с моя хаенел 312. Те по принцип са си железни машинки. Но частите и консумативите ще са проблем.
ДА попита по оръжейните магазини. ВИждал съм 2-3 пути една интересна пушка с чупеща цев и магазин. Пак е гладкоцевна, но други магазинни от този клас няма мисля.
Но ако трябва да кажа какво мисля, не бих препоръчал такава. Нито ижа нито тази другата ( мисля че беше някъкво гамо). Според мен пружинната пушка трябва да е с фиксирана цев. И да има поне 170-200 м/сек начална скорост. Мисля че който и да е хаенел ще е отличен избор. Само не трябва да се побългарява, че трудно се намират части, както може да потвърди член на един друг форум. Това че са енозарядни не е никакъв проблем. НЕвероятно точни са.

Тема Re: Въздушна пушканови [re: Merlinmr]  
Автор (минал-заминал)
Публикувано09.10.06 15:52

Въпросната "стрелбищна" пушка - Хаенел 310 - не е гладкоцевна. Има 12 нареза. Нач. скорост е 115 м/с - таман да си стрелкаш вкъщи. Хубавото й е, че симулира максимално стрелбата с болтова пушка. Лошото, че ги няма, калибъра не е стандартен, относително слаба за стрелба на открито.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.