|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Заоловяване
|
|
Автор |
lvanABC (член) |
Публикувано | 17.09.06 22:32 |
|
Как решавате проблема със заоловяването от вътрешната страна на форсиращия конус при стрелба с оловни куршуми с револвер?
| |
|
s mesingowa chetka ... i po twyrdo olowo
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида Редактирано от lvolll на 18.09.06 00:58.
| |
|
s plasmasova 4etka, soda za hlqb, pasta za zabi i elektri4eska otverka...za 10 min svetvat....
нищо не искам и не мога...
| |
Тема
|
Re: Заоловяване
[re: lvanABC]
|
|
Автор |
Jose (sixshooter) |
Публикувано | 19.09.06 09:09 |
|
Meсингова четка (Отис) и яко търкане.
Със Smith&Wesson си по-убедителен...
| |
|
Аз използвам месингова четка, без разтворители. Добре е ако ти направят на струг едно месингово конусче с отвор, което слагаш на дулото и през него минава шомпола. Така няма да се подбие дулото (отвътре).
| |
|
Ами и аз си мислех, че с четка ще е най-добре. Направиха ми алуминиев шомпол за четка, а и за избиване на заседнали куршуми. А конусчето което да се слага на короната предполагам, че може да е и от полипропилен?
| |
Тема
|
Конусчето (водач)
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 19.09.06 19:49 |
|
Става и от полипропилен. Много са удобни конусчетата дето ги има в кабинетите "УНГ" , едни черни, за еднократна употреба за гледане в уши и нос, има ги в поне 3 различни "калибъра", лесно ще намериш каквото ти трябва. И не са баш конуси, извивката им е параболична и са много удобни.
Мислех да не се намесвам ама заради шомпола си струва:
По-добре се откажи от алуминиевия шомпол поне докато не намериш конусче, инак повреждането на дулото ти е сигурно. Най-добре си поръчай шомпол от месинг или полирана неръждаема стомана.
По нашите оръжейни магазини цари доста безотговорно поведение - гледам продават предимно алуминиеви шомполи. Може и да не разбират хората ама затвърждават кофти навици. Алуминия е най-вредния материал за тая цел.
| |
Тема
|
Re: Конусчето (водач)
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
lvanABC (член) |
Публикувано | 19.09.06 21:23 |
|
Имах два заседнали оловни куршума - единия във форсиращия конус, другия на 4-5 см навътре. За това ми направиха алуминиева "избивка", която се надявам да не се наложи да използвам. Иначе цевта я чистя с гъвкав шомпол откъм цевта. Относно конусчето си го представям по-скоро като цилиндър от полипропилен с отвр в средата, който да влиза плътно на около снтиметър в цевта. Алуминия наистина може ли да нарани цевта?
| |
Тема
|
Алуминия и цевта
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 19.09.06 23:00 |
|
Алуминия изяжда дулото. Свидетел съм как цевта на един рюгер 10/22 си замина нова само от едно невнимателно чистене. Преди повече от половин година пак имаше полемики по тоя въпрос като говорехме за флоберките.
| |
Тема
|
Re: Конусчето (водач)
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 20.09.06 09:35 |
|
Странна работа - имам едно старо оригинално комплектче на Смит и Уесън с алуминиев шомпол. Преди години явно не се е смятало, че шомпол от по-мек от цевта материал е вреден.
Имам и стоманени разбира се, с пластмасов конус, но теорията, че ще остане стружка от алуминия по коронката и после куршумът като излизал нещо си ще направи заедно с тая стружка не ми се вижда много издържана.
По едно време го бях напъхал в пластмасова сламка - пак вършеше работа. Общо взето като се внимава, изобщо не се докосва в коронката.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|