Тема
|
Флоберка/ железни мерници
|
|
Автор |
Yank1911 (пристрастен) |
Публикувано | 09.09.06 21:53 |
|
Знам, че е калибър .22 LR, ама коя точно пушка е това. Или всички пушки с този калибар са флоберки. Аз мисля последното.
Та бях я зарязал тази моя флоберка (Marlin Firearms) с години, заради факта, че не можех да вкарам затвора заради някаква измъкнала се отдолу пружина. Тази сутрин на хубав припек (тук му викат индийско лято) я разглобих напълно. Наместих пружината и стрелбата започна.
Бях загубил представа какво предизвикателство е да се целиш с железни мерници и без оптика. Прав от 50 метра съсипах сумати бисквити.
Та реших да споделя кефа
|
|
|
Браво бе пич!
Ставаш за човек.Аз за моята флоберка свърших патроните и като ти прочетох мнението още повече ми се достреля, сега имам само над 7,62.Ще зафана да бъхтя с тях.
колкото до флоберките не е много умесно всички оръжия 22 кал да им се вика флоберки, Създателя на патрона със странично (запалване) някой си флобер и затова им се вика флоберки на всички пушкала дето гърмят със такива патрончета.
Стрелям следователно Съществувам
|
|
Тема
|
Re: Флоберка/ железни мерници
[re: Yank1911]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 11.09.06 09:37 |
|
MARLIN FOREVER!
|
|
|
Вчера ме хвана ентусиазма и купих и една такава флоберка.
Приклада е от Американски Орех, цевта е неръждаема стомана. Ще и сложа оптика и магазин с 40 патрона.
Имаше подобен Марлин (полуавтоматична) с тръбен магазин под цевта.
|
|
|
ЧЕСТИТОООО!!!
Страхотно изглежда, а сигурно стреля още по-добре, отколкото изглежда!!!
Очакваме скоро снимки на мишенки с попадения дупка в дупка!
|
|
|
Ей щастлив човек си ти да знаеш!Откаде толкова мангизи?Както и дае със здраве да си гърмиш все така щастливо!
Стрелям следователно Съществувам
|
|
Тема
|
Re: RUGER Too
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 14.09.06 01:12 |
|
Честита придобивка.
Хубавото на ругера е че правят много автърмаркет части за него и можеш да я натъкмиш както ти е по сърце.
Аз също си харесвам Марлина. Искам да го водя на риба, за зайци, някой път, ама все го забравям.
БТВ Марлинът с тубуларен магазин е модел 60. Легендарен е един вид. Като 10/22
|
|
Тема
|
[re: AC]
|
|
Автор |
Yank1911 (пристрастен) |
Публикувано | 14.09.06 06:53 |
|
Тука стреляме редовно по prerie dogs. Хубавото е, че ако не уцелиш, гризача си стои пак на място.
По зайци стреляме със съчми, а по койтите се каня с .223. Нощем само ги чувам, но още малко, като дойде снега, и ще почна да излизам. Взех един Поларис (700 Ranger) за да проучвам топографията наоколо.
Пробвах я пушката на железни мерници на флип мишени от около 50 метра. Бие доста добре. Засега я глезя със CCI патрони.
Между другото трима от съседите ми докладваха резултати от лов на елк с лък. Никой нищо не е ударил (само единия доста голям елен), но всеки твърди, че таман....да пусне стрела по елка мечка изкочила. Единият извадил .44 маг и и казал ако ме оставиш на мира и аз ще те оставя. Другият разправя, че си забравил .357 маг в палатката и като дигнал ръце и се разкрещял мечката избягала. Третият беше по-уклончив - каза, че я видял само.
|
|
Тема
|
Що е то железен мерник
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 14.09.06 08:21 |
|
"железни мерници" (от англ. iron sights) - на български му викат "открит мерник"
|
|
Тема
|
Re: Флоберка/ железни мерници
[re: theshooter]
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 14.09.06 08:29 |
|
Прав си за флоберката, ама вече е станало нарицателно за малокалибрена пушка в България, макар че дядо ми им викаше "безгласна пушка". Все пак ако кажете "флоберт" в Западна Европа па дори и в Чехия ще ви продадат CB или BB caps, които са много по-маломощни от .22LR
и стават за стрелба по птички до 10м. В оригиналните патрони "флобер" няма барут, метателното действие се дължи само на иницииращия състав.
|
|
|
Ееее, видя се кой е бил най-добре, нали!
Този, който е бил с .44 Магнум в ръце!
Макар, че срещу мечка... абе доста огромна доза хладнокръвие си трябва, щото то трябва човек и да уцели...
Нооо, както и предишните няколкостотин пъти съм казвал - на страхотно интересно място имаш щастието да живееш!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 15.09.06 21:59 |
|
С Марлините по-добра точност дават патрони с нормална скорост. Не хипер- екстра- супер-.
Пробвай и с 1022. Може да помогне на групираността.
|
|
Тема
|
Re: Що е то железен мерник
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
Borislav (Анти) |
Публикувано | 17.09.06 21:50 |
|
за да има "открит" мерник, би трябвало да има и "закрит" мерник
Какво е "закрит" мерник?
Може ли мерник да е "закрит" ?
Защо трябва да се казва "открит" ?
|
|
Тема
|
[re: Borislav]
|
|
Автор |
pagoda (член) |
Публикувано | 17.09.06 22:15 |
|
По тази линия спора може да продължи доста дълго.
Що е ''железен'' мерник?
Може ли мерника да е полимерен, сплав?
Защо пък да се казва железен?
Нещата просто имат имена
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 18.09.06 19:32 |
|
И аз съм се питал кое в такъв случай е "закрит" мерник, но...нещата си имат имена и термина на български език е "открит мерник".
Не всеки знае английски пък и не е длъжен, форума е на български и поради това пояснявам за незнаещите.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Borislav (Анти) |
Публикувано | 19.09.06 04:59 |
|
Човек не може да си направи малко майтап
Все го карате на сериозно
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
‡ (минал-заминал) |
Публикувано | 19.09.06 06:40 |
|
"It's for the children"... демек, да не вземат прощъпалниците от много майтап да им се объркат понятията...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
rpg22 (снайпера) |
Публикувано | 19.09.06 15:29 |
|
Аз си ги казвам Механични мерни прибори. Другото е диоптрични и оптични. Поне аз тези понятия намирам за себе си за верни
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
pinhead (лентяй) |
Публикувано | 20.09.06 23:24 |
|
Молядругарко, а "мушка" на кое му се вика? Присетих се за "Снайпера", дето един път отворил речника и що да види - ми то "BLOW mini" (онуй, газовото пищовче) значело "малка свирка".......
|
|
Тема
|
[re: pinhead]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 21.09.06 18:58 |
|
А снайпер пък е ловец на бекасини...
|
|
|
открит мерник - този който е открит и блести на слънцето
закрит мерник - дето се е скрил и не го виждаш ...собикновенно след пиянска вечер на другия ден стреляш със "закрит мерник"...
така де кво се фащате се за думите...
|
|