|
Тема
|
Черен барут и пълнене откъм дулото
|
|
Автор |
Yank1911 (пристрастен) |
Публикувано | 06.08.06 05:23 |
|
50 калибър, 295 грейна куршум, 1700 фута за секунда и след един огромен БАНГ виждаш пушек и пламъци излизащи от дулото. Стрелях на 50, 100 и 150 метра без оптика - седнал и прав с подпора и от рамо. Тренировка за ловния сезон. След първите няколко изстрела с колегата подобрихме групите - в 10 см кръг. Практически, при такава точност едрия дивече наш.
Като за първи път с такова оръжие, не е лошо. Презареждането го достигнахме под минута.
| |
|
ех янк... почти през вечер си лягам и сънувам мига в който правоимащите тюфлеци осъзнаят, че с чер барут и предно пълнещи се чифтета, не можеш да направиш революция...
... а за сега прибавих в колекцията едно прилично копие на колт арми, 5и1/2 инча цяв, почти оригиналдъ сингъл - е верно 22калибър - но усещането е като истнинско...
... а за елени с чер барут ходят само истинските трапери
дай боже всекиму тази тръпка...
| |
Тема
|
Re: Черен барут и пълнене откъм дулото
[re: Yank1911]
|
|
Автор |
Yank1911 (пристрастен) |
Публикувано | 06.08.06 21:08 |
|
За революциите си адски прав. Гражданаската война тук (1861) е била спечелена от Севера щото са били с леверки против черния барут.
Като спонемнах барут - на няколко пъти слагах куршума преди барута. Сещаш се какво става - разглобяване и вадене на куршума.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zeen (добре познат) |
Публикувано | 13.08.06 00:53 |
|
zavijdam vi
a az vse o6te taka i ne sam strelql s predovka s 4eren barut
za sega me krepi nadejdata 4e 6te strelqm vse nqkoga
golqma romantika e
| |
|
Паднах...Препоръчват със сапун и вода.
Работи. Цевта светна сам след няколко изплаквания и 2 пацалчета.
| |
Тема
|
Re: Чистене след черния барут
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 19.08.06 16:19 |
|
Дааа, и при цевите на бездимните работи!
Второто правило на Борислав: "Щом е добро за димните, добро е и за бездимните"
Малко ужасяващо звучи, но наистина работи. Даже с твърда пластмасова четка, не е необходимо да е бронзова. С много гореща вода, което кара цевта да изсъхне почти мигновено след приключване на процедурата. После разбира се, обилно смазка, чист парцал и отново смазка, за по-сигурно.
| |
Тема
|
Re: Чистене след черния барут
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
Yank1911 (пристрастен) |
Публикувано | 19.08.06 18:49 |
|
Уф...Забравих смазката. Позор.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
speedbullet (бивш новак) |
Публикувано | 20.08.06 17:01 |
|
... не че не чета темата...
... просто напоследък безумията в Измислена Република България взеха да надхвърлят прага на БЕЗчувсвителността ми...
... явно този занаят не е за простосмъртни отсам Дунав...
| |
|
|
|
|