|
Тема
|
Разбраха кой е полицаят убиец
|
|
Автор |
Jose (sixshooter) |
Публикувано | 04.08.06 10:06 |
|
Според новите промени в Наказателния кодекс стрелецът може да бъде осъден само на глоба до 1000 лева, ако е бил трезвен, тъй като е положил всички усилия за спасяване на жертвата и има добри трудови характеристики.......
No Comment
Със Smith&Wesson си по-убедителен...
| |
Тема
|
позволете да се включа
[re: Jose]
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (mind hunter) |
Публикувано | 04.08.06 11:10 |
|
Има си закони в тая страна.
Ще има и следствие (вероятно вече е започнало).
Но мисля, че ако миналото на провинилия се (не говоря конкретно за този случай) е перфектно, все пак трябва да има някакво снизхождение, нали?
Не може осъждан и неосъждан да бъдат съдени с една и съща строгост.
Още повече в този случай с полицаите не се говори за умисъл. Т.е. имаме неумишлено убийство.
| |
|
Но законите не защитават потърпевшите. Ако на мястото на застреляния беше твой близък със сигурност нямаше да говориш така. И аз съм с перфектно минало-нямам провинения... Значи приготвям 1000 лева, инсценирам случайно убииство- без умисъл... Звучи странно, а ми говориш за закони.
ПП: Още повече-какво правят в гората, за това си има стрелбища. Ако си обикновен притежател на оръжие си свършен ако те хванат, че стреляш извън стрелбище, пък камо ли да убиеш човек "по непредпазливост". Оръжието си има отговорности и щом ги спазват такива като мен, какво остава за тези които трябва да ни контролират...
| |
|
|
|
|