|
Тема
|
Какъв нож да си купя?
|
|
Автор |
Bronson (Charlie) |
Публикувано | 30.07.06 20:35 |
|
Трябва ми и за туризъм, и за всеки случай, като пътувам да стои в жабката. Лек, удобен, здрав, да няма нужда от често острене.Бях чел за един който е любим на американските тюлени, ама забравих марката. Посъветвайте ме?
| |
|
Ето това тук
http://playground.sun.com/~vasya/theory.html
ще ти бъде полезно.
Аз имам Glock 81 и съм супер доволен. Нося го навсякъде с мен. Здрав, не много скъп и най-важното дуракоустойчив.
Каквото и да избереш рано или късно ще стигнеж до нож на Glock. Проверено е.
| |
|
вследствие опита ми като турист ножове с къси, дебели и широки остриета, остър, но не тесен връх, универсален профил с умерено изтънена режеща част, силно изпъкващ предпазител, металът на острието да преминава през цялата дължина на дръжката, ергономична дръжка с отвор за шнур. Ножове, съчетаващи всички тези характеристики, се произвеждат от испанската фирма Muela:
Лично аз ползвам Muela Colibri, обща дължина 21 см, дължина на режещата част 8 см, най-голяма широчина на режещата част 3 см, дебелина на острието 4 мм, на снимката отдолу вдясно с №3 и №4:
| |
Тема
|
СОГ -Сеал найф 2000
[re: Cинeвa]
|
|
Автор |
iosarian (от Параграфа) |
Публикувано | 08.08.06 18:35 |
|
Това е ножа на Тюлените - или поне официалния.
Лично аз ти препоръчвам Говърмант ейджънт или Гов-Так на същата фирма.
Последният ми е в списъка за бъщи покупки - като за марков има прилична цена - под 200 лв. и е много удобен.
Препоръката за Глок също е добра - много здрав и надежден нож - при все че според мене не е перфектният общофункционален нож.
Si vis pacem,para bellum.
| |
|
|
|
|