|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
относно мощността на въздушна пушка
|
|
Автор |
пo-тъpпящ () |
Публикувано | 29.06.06 19:56 |
|
Здравейте. Спорим тука ... може ли с тая пушка /http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=23&products_id=61/ от два три метра да се перфорира черепа на 50-60 килограмово куче, тъй че да не се мъчи. Моля, нека не коментираме моралния аспект и законосъобразността – въпроса ми е чисто хипотетичен. Надявам се да има достатъчно компетентни хора, които да могат да ми отговорят. Благодаря!
| |
|
ами...пробвай пак с адреЗа и може някой да ти отговори...
| |
|
http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=23&products_id=61Редактирано от пo-тъpпящ на 29.06.06 23:24.
| |
|
мисълта ми беше, че нищо не излиза на така постнатия от теб адрес... за това или кажи с думи прости или оправи адреса...
| |
|
ааа - така кажи, де: става въпрос за китайска въздушна пушка БАМ21 - 5.5, 270м/с. не можах да го направа активен URL-а, ама ако го копнеш и после го пастнеш би трябвало да ти излезе
| |
|
копвах и пействах много пъти но страницата не отваря/ сигурно не е активна/
но при доказана и гарантирана скорост близка до цитираната от теб... не от три а от точно 39метра / после специялно взех електронен далекомер!/ стана доста ефектно... / е верно че съчмата беше лека и не падна веднага, но на другия ден го намерих в храстите на двайсетина метра от мястото на инпакта.../...
... та който не е пробвал чете глупости и говори глупости... който е пробвал си трайка и пише с недомлъвки...
| |
|
тва "на двайсе метра от мястото на импакта" доста ме притеснява. може и часове да е изкарало. в главата ли беше удара?
| |
|
В букварите има следното просто правило "Кинетичната енергия в джаули трябва да е 10 пъти по-голяма от масата на животното в килограми" за да падне добре. В твоя случай 270х270х0.001/2=36.5J значи на една педя от цевта можеш да убиеш дребна домашна котка, по далеч още по дребни твари. Чисто хипотетично ако въпросното баскервилско куче "50-60кг"???(или санбернар или затлъстяла немска овчарка) се е изправило на някоя кофа и козината му е опадалана гърдите, стреляш му от 1м, и имаш късмета съчмичката да мине между ребрата без да пипне нито едно кокалче, може и да умре, но като Хаджи Димитър. Иначе мноооого ще го заболи.
Абе на мен WMR-то ми се струва като клечка докато чакам за вълци, а най-тежкия който съм мерил е 47кг... Въздушните пушки убиват такива животни само в ловните списания.
Редактирано от edin_lovec на 30.06.06 09:15.
| |
|
мерси - май разбирам що WMR-то ти се струва като клечка. сега намерих един сайт за пробивността на различните материи /кост, кожа, плът/ в зависимост от дулната енергия и ще продължавам да се образовам. и на мен ми се струва много съмнителна тая идея дето я заложих във въпроса, ама сигурно щот много списания съм чел /и ловни подвизи съм слушал/ го задавам
| |
Тема
|
Re: относно мощността на въздушна пушка
[re: пo-тъpпящ]
|
|
Автор |
topgun_tv (непознат
) |
Публикувано | 30.06.06 12:08 |
|
Точно сега в новиа брой на "Топгън " показваме как с въздушна пушка се убива диво прасе. Пушката е Гамо 1250 4.5 мм с новите сачми РВА от разстояние 10 яарда= около 10 м. гледайте предаването и ще разберете
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|