Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:34 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Колко чакате?нови  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано21.06.06 19:21

След като сте събрали тестето документи за пред КОС във връзка с издаването на разрешително за ловно оръжие колко време отива до получаване на амбалажната хартия?
Питам, защото си взех изпитите за ловец, но ще ми връчат документа чак след 10 юли. От там нататък трябва да си издам ловния билет и чак след това ще мога да подавам в КОС документацията. Нещо сметката ми излиза че за откриването на ловния сезон няма да съм въоръжен

Знам че за всеки КОС ще е различно времет,о но да каже всеки колко му е отнело да добия малко представа.
П.С. Следствието съм си го пуснал към 20май така че то няма да бави нещата надявам се...

Тема Re: Колко чакате?нови [re: rpg22]  
Автор speedbullet (бивш новак)
Публикувано21.06.06 22:27

не че съм спец ама -
значи след курса - търсиш дружинка, взимаш заверена за текуштата година членска карта и с нея тръчиш в РУГа да си получиш билета/също заверен за текущата година/
от там смело, смахнато и безотговорно с билета и картата/фотокопирани естествено/ увисваш на врата на подопечната КОС служба и не ги оставяш докъто не ти връчат заветната амбалажка...
...поне при мен така беше...
ай сполай ти и гледай да не ми ангажираш палците

след 1ви август...

Тема Re: Колко чакате?нови [re: speedbullet]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано21.06.06 23:50

Дружинката поне е подсигурена. Ще говоря с председателя аз отново за да видя къде ще се издава членската карта че аз съм от Варна дружинката на Балчишка територия...
Само този документ за завършен курс що чак след 10-ти ще го дават не ми е ясно...

Автор Peace_lover (член)
Публикувано22.06.06 09:43

Не знам как е за ловно, но за КНО откарва едно 3 месеца, че може и повече

Едва ли е по-различно...

Тема Re: Колко чакате? [re: rpg22]  
Автор TheGunMan ()
Публикувано22.06.06 11:41

човече, ти си късметлия - миналата година изкарах курса и оня да вземе да излезне отпуска и се класирах за разрешително средата на септември

Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано22.06.06 14:06

До сезона ще бъдеш готов, ще видиш!

И да не забравиш да се похвалиш с покупката!

Тема Re: Колко чакате?нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано22.06.06 16:00

Задължително ще се похваля

Бюджета е скромен, но все ще измисля нещо
Замислям се за тек или някоя пушка на старо СССР производство...
Кажете какви текове сте срещали да се продават из родината които да са със сменяеми шокове и ежектори? Аз само ИЖ-18 съм виждал.

Автор spasss ()
Публикувано22.06.06 18:21

И ти ли се замисляш за тек. По принцип в Guns.bg предлагат и ZBK 100 - Ceshka Zbrojovka. Тя обаче е калибър 12/70, докато Иж 18 който има в момента в НВС Комерс в Пловдив е 12/76, с мерна планка е и с орехов приклад, със сменяеми шокове, дължина на цевта 72,5 см. Струва 260 лева. Аз смятам като за начало да си взема точно такъв, догодина ще мисля за нещо друго. В момента с тези курсове така се охарчих, че единствената перспектива е Иж 18 или нещо втора употреба. Следващото най евтино пушкало е помпа Maverik 88, в Росбулармс, 12/76, дължина на цевта 71 см, полушок, пластмасов приклад. Много се колебая дали да не се напъна за него, не знам. Дайте съвет за начинаещ ловец, не много добър в стрелбата - Иж 18 или Maverik 88?

Тема Re: Колко чакате?нови [re: spasss]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано22.06.06 18:33

За какво ти е този 12/76?
Иначе ако ще е помпа пак мисля че без сменяеми шокове не може да се мине. Поне аз така ги разбирам нещата...
Тази ИЖ-18 не звучи зле ама е в Пловдив и не я знам как ще е на изработка...Приклада ако ще златен да е съм почти сигурен че ще го или удължавам или сменям защото съм 186см и повечето ми идват късички.

Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано22.06.06 18:36

В магазина на Арсенал в Казанлък има ЧИСТО НОВ ИЖ 18 с ежектор за 132 лева. Само че е с фиксиран шок (или пълен или 0.5, но по-вероятно е да е 1). Лека, бърза, много добре прикладима, орехов приклад. Все се чудя дали да не го прибера при мен, но все не събирам смелост.

Според мен едноцевката е прекалено майсторско оръжие, но пък ако й свикнеш после ще е супер. Възпитава ловеца в търпение, в изчакване на точния момент за сигурен и безпогрешен изстрел. Като е с ежектор ще се презарежда достатъчно бързо.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.