Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:23 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Какви кобури използвате?нови  
Автор Peace_lover (член)
Публикувано08.06.06 11:53

На кръста, под мишницата, в кола като пътувате, лятно време, зиме, да е максимално прикрито оръжието...? Кой тип смятате за най-удобен и универсален или няма такъв?

Питам, защото още не съм много ориентиран и по принцип съм си взел един на Сикингер уж за бързо вадене на кръста и отработвам въпроса, ама в колата май не ми е чак толкова удобно с него - още не мога да установя сигурно. А може би е и въпрос на свикване Само с пълнителя в пистолета ли пътувате?

Редактирано от Peace_lover на 08.06.06 11:59.

Тема Re: Какви кобури използвате?нови [re: Peace_lover]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано08.06.06 12:18

Точно този Сикингер за бързо вадене е най-правилния избор според мен. И удобен и универсален и качествен.

Имам и Вега - презраменен, но е доста некомфортно да се стои цял ден с него. Върху Сикингера пускаш тениската и готово - инвизибъл.

А в колата го преместваш малко по-напред по колана и заспива.

Лично аз смятам, че един пълнител е достатъчен

Е, ако е много голямо инкасото не пречи да носиш и резервния, но то стигне ли се до резервен... ще трябват и бронежилетки и каски и бронирана кола... все неща, които се повече за филмите, отколкото за реалитито. Пази Боже!

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано08.06.06 13:33

Имам един сикингер, два на "чичо майк" и един на вега. Принципно сикингера (куик дефенс) най-ми допада. За всеки ден е екстра. При шофирането няма проблем, но това малко зависи и от седалките. Когато трябва максимално скрито, ползвам вътрешен на чичо майк. На лов-кордурен чичо майк, защото е по-затворен и със закопчалка. Пробвал съм с раменен, но не ми допадна. Тежестта е добре разпределена, но бързото вадене ми куцаше с него...Подарих го на приятел.
Когато пътувам, обикновено си нося всичките патрони. Имането не е, като нямането...

По добре да имаш и да не ти потрябват...

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Автор sss_hk (непознат )
Публикувано08.06.06 14:14

Колкото хора - толкова мнения по въпроса за кобури пълнители и патрони, но при мен ситуацията е такава: за всяко от оръжията кожен, синтетъчен, за вътрешно носене и чантичка за кръста. За единия имам и за под мишницата, но рядко го нося и то само зимата, когато колкото и да е бавен за вадене пак става по-бързо от колкото да разкопчавам шлифер или яке и да почна да отмятам катове дрехи.
Втори пълнител не. Дори този който е в пистолета не е лентован целия. 10-12 патрона, никога не съм слагал повече. Мен ако питаш и толкова даже не ти трябват (ако си в България разбира се, а не в Ирак или Авганистан), защото ако не си свършиш работата до 2,3-ти изстрел то тогава с теб е свършено.

Тема Re: Какви кобури използвате? [re: Jose]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано08.06.06 22:41

С Хосето сме от една партия (което си беше ясно одавна).

Аз нося пластмасов (кидекс) на кръста от вътрешната страна на панталона. В колата е трудно, особено за левичар, но аз не карам много градско.

Пълнителите винаги ги пълня до горе (не ми се иска да обяснявам на чичко полицай, да не дава Господ, защо пълнителя ми побира 15, в него са останали 10 а на земята той е намерил само 4 гилзи --- да не излезне, че съм прикрил доказателства) и задължително нося резервен. Като тръгна на път взимат по-голям калибър, по-тежки патрони и поне още два 15-патронни пълнителя. Носил съм и по повече. Голяма страна, всякакви ненормални има по пътищата, пък и да се обърнеш в някоя канафка кой знае кой и кога ще дойде да ти помогне. Я помогне, я не... Може да се наложи да се оцелява --- нищо не се знае. та затова нека да има. Особено след като ме кара да се чувствам по-спокоен.

Тема Re: Какви кобури използвате?нови [re: Jose]  
Автор Peace_lover (член)
Публикувано14.06.06 08:24

Какъв е този "чичо майк"

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано14.06.06 10:44

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.