Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:42 01.01.26 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема цена на въздушна пушканови  
Автор Grezo (непознат )
Публикувано01.06.06 16:23

Здравейте!

Споразумях се с едни роднини да ми продадат неизползвана въздушна пушка за 50 кинта, проблема е там, че нямам абсолютно никаква представа колко струва в действителност. Те казват че са я купили преди 3 години за 75лв, но съм склонен да допусна че ме бодалкат :) Върху нея има емблема на едно тюленче и под него пише - Sea Lion. Китайка е. Има листовка където пише че е от типа - 62B2, C6434, произведена 2002.

Смятате ли, че 50лв е добра цена?

Благодаря предварително!

Тема Re: цена на въздушна пушканови [re: Grezo]  
Автор tjman1 (непознат)
Публикувано01.06.06 17:52

Ами зависи от изработката ама вече китайки се намират по 30-40 лева

http://nuclearsin.com/pnevmo/index.php?topic=3.0

Тема Re: цена на въздушна пушканови [re: tjman1]  
Автор snipi (аматьор)
Публикувано01.06.06 19:20

Aко е от тюлените може и повече да струва

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано01.06.06 20:50

Абе, тука в близкия магазин са докарали едни "Байкал"-ки, черни, пълнителче за 5 чашки, лоста за зареждане е отдясно, и неподвижна цев, много изчанчена форма, но иначе лови окото. 155 лева и се търсят, нещо се замислям... Някой мнение за тези произведения?

Щирлиц

Тема Re: цена на въздушна пушканови [re: Щиpлиц]  
Автор techO7 (Liard)
Публикувано02.06.06 11:45

Не съм собственик на такава пушчица (Байкал 61) но имах възможноста един ден да си пограя с нея. Лека е, компактна ( в сравнение с другите модели на Байкал с класическа конструкция) , но ергономията й е малко относителна - на мен ми доиде малко малка, къса и по-лека /може би е въпрос на навик/. Относно зареждането - леко е и страничния лост е измислен така, че докато зарежда пружината избутва и следващото гнезно със съчма пред цевта и при връщането му в изходно положение тя се позиционира в цевта. Има и вариант , който е еднозаряден, но многозарядния вариант е за предпочитане за мен. Доколкото знам тази пушка се предлага само в 4.5 мм, а началната и скорост е около 160-70 м/с. Не е много мощна но пък е с малък откат /вероятно поради полимерната конструкция на ложата и приклада/ доста точна за стрелба по мишени, кутийки и други подобни. Става и за деца - във връзка с казаното по-горе относно ергономия, тегло и размери. Може би най-големия плюс е както братята рузнаци твърдят, че много лесно се преработва във вариант ПЦП или с СО2.

The Knowledge is Power, The Knowledge is not a crime

Тема Re: цена на въздушна пушка [re: techO7]  
Автор Merlinmr (новак)
Публикувано02.06.06 15:41

Не съм стрелял с такава, но от отзивите за мощността и , както и от мнението на един собственик, ми се струва че е по-скоро около 130 м/сек. А това за 4.5мм е смешно малко. Над 10метра дори и за мишени няма да става. А по принцип не е подходеяща за нищо друго с тая начална скорост. За точността не съм чул отзиви още.

Автор Merlinmr (новак)
Публикувано02.06.06 15:49

62B2 Ако това е каквото си мисля пушката е Б2. Тези пушки нови са не повече от 30лева. И не струват според мен. Единствените евтини китайски, които си струват са Б3 или Б4. С фиксирана цев. Нови струват от 35 до 50 лева. Б4 определенмо си струва до колкото знам. Аз имам Б3, която купих за височката цена от 60 лева, която се оказа толкова скъпа само защото пушката е визуално копие на един марков модел. И определено съм доволен от нея. Не е много мощна( 130м/сек за 5.5мм), но е доста точна. А и става за разни експерименти. Не е сериозна пушка, но за цената си е добре. Така че ако искаш нещо евтино по-добре си вземи нещо такова.
Например:
http://www.oragie.com/norinco_bam4.htm
Доста са завишили начлната скорост, но това е модела.

Тема Re: цена на въздушна пушканови [re: Merlinmr]  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано02.06.06 16:35

Брех. 49 лева със оптиката ли струва това??? Там на картинката няма оптика, ама да не се окаже, че е като опция. ;о)

Иначе, доста достъпно ми се вижда. А щом е и хубава - от това по-добре - здраве му кажи. Ще си поръчам една. Пуца ми се, та поне да се напуцам на воля без да тичам да търся стрелбище на 100км оттука... ;о)

Щирлиц

Тема Re: цена на въздушна пушканови [re: Щиpлиц]  
Автор Merlinmr (новак)
Публикувано02.06.06 18:25

Странно аз бях останал с впечатление че това е цената на чиста пушка, но явно е с оптика. Но като се вземе предвид че цените на оптиките почват от 8 лева на руския пазар не е чудно.
А модела е сравнително нов. Нещо като усъвършенствана Б3 с премахнети някои от основните и недостатъци. Даже малко съжалявам че си взех вече" опитно зайче" и няма смисъл да си взема подобрения модел.
Само има един недостатък, който кара много хора да се отдръпват от тях. При зареждане е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се придържа лоста с ръка. Не знам как е при новите версии, но има хора пострадали от по-старо Б3. Е това е ставало като са правили модификации , като изпилване на спусъка, слагане на по-мощна пружина или при падане на пушката, но все пак е добре този, който я ползва да си изгради подобен навик. Спасява пръсти

.

Редактирано от Merlinmr на 02.06.06 18:26.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.