|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Колебания и терзания
|
|
Автор |
GODzillata (непознат
) |
Публикувано | 30.05.06 23:05 |
|
Привет! :)
Имам си вече разрешително за закупуване на пищов, но пред мен сега седи вечният въпрос - КАКЪВ?!
5 години мъкнах служебна Берета, около кило-кило и нещо с резервния пълнител. Ако го носех на кръста - направо ми сваляше панталона, а ако беше под мишницата - все едно имах диня там.
Та...обръщам се с молба за съвет какъв патлак да си взема, спрял съм се на няколко, а именно:
1. /Смит'н'Уесън SW 9 VE/
http://gunsbg.bgservice.net/product_info.php?manufacturers_id=43&products_id=332&osCsid=4f7e63b27e4c3751f6ffc56f5d569fc3
2. /Валтер Р99/ http://gunsbg.bgservice.net/product_info.php?manufacturers_id=38&products_id=257&osCsid=e83c4136df6fc678dd309c66eb3f3c5f
3. /Сиг Сауер SP 2009 SIG - PRO/ http://gunsbg.bgservice.net/product_info.php?manufacturers_id=37&products_id=1524&osCsid=973540feb997297b11fe2b1a5c202c02
Тези трите са ми фаворити от цял ден гледане на каталози и дзверене в нета.
В малкият ни провинциален град има два оръжейни магазина, но не държат наличност, а само по каталог можеш да си избереш.
Мнооогооо тъпо от моя страна, вместо да си взема разрешително за закупуване от София...ама там пък сигурно щях да бъда още по-объркан, предвид големия избор.
Освен тези трите се позачудих и за Аркус 98 компакт, ама май е близък роднина на Макаров, та...ама дали все пак да не съм родолюбец и да избера българското?
Първо си виках, абе нямат значение парите, ще пазарувам над 1500 лева, после жената се намеси - за к'во да давам толкова пари за парче желязо...и май е права...затова търся компромис между цена и качество.
Нашият кос-аджия ми каза, че Сиг Сауер и Глок били най-надеждни, ама гледам, че Смит'н'Уесън са получили армейска поръчка: "http://pishtov.blogspot.com/2005/07/smithwesson-sw9ve.html" и направо ме заболя главата от гледане и мислене.
Е, след този дълъг увод молбата ми към вас е да споделите мнението си и предпочитанията си към посочените пищови и аргументирайки се да ми дадете съвет.
Благодаря ви предварително! :)
| |
|
Ако те кефи смит 9, не знам защо пренебрегваш Г19. При сички положения е по-добре. П99 има уникален УСМ. Не знам друг пистолен с подобен механизъм. Има обаче доста неприятен откат и дълъг спусък. Иначе като дизайн след 92ФС и УСП МАЧ е най-красивит за мен пищов. Ако е СИГ да е рошав;) 226. Другото са пари хвърлени на вятъра според мен. Очевидно си решил да е пистолет а не револвер. Както забелязвам клониш и към полимер. Виж в този клас има и други. Помисли в последствие и за аксесоари (пълнители, холдери, тактически фенери, мерници). Аркуса бих казал, че е по-близък до браунинга а не до макарената, ама ти си знаеш. ако търсиш евтин и качествен пищол и не държиш да е полимерен огледай се и за някое ЧЗ. Цена качество май по-добро няма. В същност темата е безкрайна и вероятно от 10 човека ще има 20 мнения. Взимаш стреляш и каквото те кефи най-много това е.
нищо не искам и не мога...
| |
|
Всъщност да, определено клоня към полимер, но без да знам дали има други предимства, освен че е лек. А дали има недостатъци?
Проблем при мен е, че както казах, не мога да ида да стрелям и да си избера пищов, дам, определено пистолет, а не револвер....изборът трябва да го направя по каталог.
Като че ли все повече клоня към Смит'н'Уесън, но изчетох доста противоречиви мнения за него в западен форум и ми се обърка всичко.
What goes around - Comes around!
| |
|
Моето скромно мнение е, каквото и да избереш, само ако може да избегнеш Аркус-а. Изобщо не е близък роднина на Макаров. Той си е изоставено дете-мутантче от неизвестни родители с най-различни отклонения...
Българският Макаров (според мен) е много пъти по-добър от Аркуса.
А Смит и Уесън са си майстори на револверите. При пистолетите си има други доказани през годините марки... Не, че имам конкретни забележки, просто въпрос на вкус.
| |
Тема
|
Re: Правилния избор с най малко компромиси ...
[re: GODzillata]
|
|
Автор |
lvo lll (член) |
Публикувано | 31.05.06 12:09 |
|
е 9мм Глок 17/19 .. откъдето и да го погледнеш
описаните оръжия върху които мислиш ...
изостават далеч ама мноого далеч от един скромен Глок 17/19
единствено .. по дизайн .. някои би казал че превъзхождат Глок
ама това не е GSM ... a бойно оръжие
ако искаш да имаш надежно оръжие - Глок
да стреляш конкурентно динамична стрелба - Глок
да стреля добре прецизна стрелна - Глок
да носиш във всекидневието - Глок
да подържаш лесно - Глок
да има много аксесоари - Глок
да има резервни части в изобилие - Глок
и т.н. и т.н.
и не гледай военните и армейските поръчки .. там се играе на търг
и .. всеки които е участвал на търгове .. знае как се печели там ...
играят пари под масата, и решението го взимат дебели глави във вършухката .. които хабер си нямат от стоката
или пак им спускат директно победителя .. от по висшите ...
виж .. избора на редовите полицаи
над 70% от полицейските управления в Америка .. са избрали Глок
виж по техните полицейски форуми какво пишат .. самите полицай ...
цитирам: "Най после имаме конкуретно оръжие на престъпниците след като имаме Глок"
все пак избора си е твои .. де ..
и едвали ще ти трябва оръжие както на американски полицай ..
у нас .. ни е по скоро за аксесоар ... и какъвто и да ти е избора .. все тая
лошото на Глок е че не може да се хвалиш с него ... през хората които не разбират от оръжие ... те знаят само марките
Късмет в избора

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
Re: Правилния избор с най малко компромиси ...
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 31.05.06 12:33 |
|
Позволете ми да не се съглася съвсем с Вас, Ваша Светлост!
Правилен избор? На оръжие? На кола? На жена? На облекло? На часовник? На слънчеви очила дори? На музика? На футболен отбор? На... всичко? А кой тогава би бил неправилният избор?
Всичко е толкова индивидуално, светът е толкова шарен, че не може да се говори за правилен и неправилен избор (философски погледнато).
Пистолетът и изобщо оръжието, лично за мен не може да се разглежда само като инструмент - то е свързано с много емоции, вкусове, усещане и пр. пречупени през погледа на определения човек...
Хахахаха, ама то много смешно излезе това философстване!  
Ама така ги виждам нещата де, въпреки, че не мога да се изразя достатъчно адекватно. 
| |
|
Благодаря на всички за мненията! :) Чета и чакам с нетърпение още.
Глок, хм, добре де, кой модел все пак? 17, 19, 22, 31, 32?
А какво му е на Валтера, новият патлак на Дж.Бонд?
Тъкмо се бях натопорчил и на Смит'н'Уесъна. 
What goes around - Comes around!
| |
Тема
|
Аз бих си взел...
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
Set (cat /dev/null >) |
Публикувано | 31.05.06 13:03 |
|
Глок при тези изисквания.
Нооооооо
Нося 226
можеш да напишеш и за всичките неща които ги изброи .. кое е правилен избор
но ... великия архитект на вселената .. каквото ни отреди

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
|
Ако не си стрелял с Глоги не се лови на суперлативи верно че е здрав надежден и лесен за поддръжка ама си е едно тухле (с извинение поднесено към притежателите ) и аз поне хич не си паснах с него
За Валтера (що не погледнеш и S&W Р99 то е същото ) единственият и най голям минус му е че отката му е доста силен и неприятен в сравнение с другите в тоя калибър и ръката скача здраво нагоре та ще се узориш да вкараш 1-2 бързи дублета иначе здрав надежден лесен за поддръжка дуракоустойчив и с много хубаво УСМ
Не ги слушай за Смитито че не праили пищови аз съм със S&W 910S и си ми е добре още повече че модела дет гледаш си е Глоги (даже Глок ги осъди за него че са копрали ) ама със значително по добра ергономия а и имай предвид че и револверите и пищовите от еднакви машини, материали и хора се правят а револверите са световно извесни с качеството си
Що не погледнеш и за Щаер М9А1 аз го недолюбвам по определени причини ама има клубари дет си го носят, стрелкат си и си пеят та там явно малко е до късмет иначе много удобно оръжие с лек откат
Сиг си е Сиг тука няма какво да коментирам 
За Аркус 98 мога да кажа само едно - след като бих един такъв половин минута в ръба на една маса та да отклини гилзата и да освободи затвора и пълнителя повече такъв не съм пипал
Най верният съвет дет мога да ти дам е натовари жената в колата и ела на разходка до София и докато тя вършее магазините ти отиди в някое стрелбище и пробвай всичките тия пищови да видиш кой ще ти пасне пищов по каталог и жена по снимка се не избират 
Редактирано от grizi на 31.05.06 13:38.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|