|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Вида на оръжието...
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 28.05.06 21:19 |
|
Какво да си избере човек за постоянно носене?
Да кажем, човек има разрешителни за притежание, за носене, за лов, за свободно пърдене по парковете дори, има си каса, има си пари за каквото и да е, има си всичко... Но това не решава докрай въпроса - какво оръжие да избере за постоянно носене, и евентуална употреба в самозащита.
Варианти - много. Може нож, било то сгъваем или не, спрей, въздушен пистолет, газов пистолет или револвер, електрошок, боен пистолет... комбинация от две или повече неща...
То и ситуации може да се случат различни, но няма как да сме подготвени за всяка една.
Щирлиц
| |
|
щандартенфюрер, какъв точно ти е въпросът?
| |
|
"Какво да си избере човек за постоянно носене?"
Щирлиц
| |
|
Да отговоря какво нося аз лично - боен многозаряден пистолет , два резервни пълнителя , фенерче Шуърфайър 6 Р, нож Гербер - Апългейт и Фербън комбат фолдер, и пепър спрей Сабре ред... Миниимален вариант - ножа и Сабре то ...
Si vis pacem,para bellum.
| |
|
Абе, аз по принцип нямах в предвид ходене в Ирак, ама... ;о)))
Иначе - така си подготвен срещу всякакво ниво на заплаха. Ама лично на мен гаджето малко ми се сърди като се наредя отвсякъде с разни джинджифлютки. Сега кибича само с външния кобур на колана, и едно малко за втория пълнител. ... Хехе. Зимата имаше доста повече неща, че по някое време бях закачил и калъфа с дигиталния фотоапарат от другата страна. ;о) Човек така става като коледна елхичка, а през топлите месеци става все по-трудно да се крие голям арсенал.
Щирлиц
| |
|
те хората са го измислили - наеми си профи-боди-гарди - по тънко и удобно излиза....
| |
Тема
|
Re: Вида на оръжието...
[re: Щиpлиц]
|
|
Автор |
Jose (sixshooter) |
Публикувано | 29.05.06 11:53 |
|
Йоската добре го каза...всичко требе да има.
Нож-абсолютно задължително. Поне 4"...ще върши чудна работа за всекидневни нужди+дефенс евентуално+велики психологически ефект, ако е грозно-брутален. (аз лично нося 5" фолдър с танто острие, некой път и два). Някой носят и втори, та и трети нож. Имам и една швейцарска чикийка. Върши работа чат-пат, особенно ако не ти се мъкне мултитул.
Спрея на Сабре е чудна работа...В голяма степен покрива нуждата от газово оръжие+много компактен и лек. (Йоската ми го препоръча, големо мерси).
Фенерче. Цял ден го мъкна, но вечер може да потрябва. Скоро ме спаси, при проблем с колата. (имам стримлайт скорпион в джобарката, подарък от верни приятели).
Огнестрелно оръжие. Нещо много полезно в днешно време. Също, като презервативите. Добре е да го имаш винаги за всеки случай. Разбира се в адекватен калибър...минимум 9мм...И патронки да има...повечко...
За всеки ден би било екстра Глок 26 или 19 или пък едно смитче 60 или 66 с къса цев....

Със Smith&Wesson си по-убедителен...
| |
|
Че за какво ти е да носиш оръжие постоянно?
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
http://www.pegmonkey.com/gallery/pro+rights/pro+gun/22vs45-2.jpg.html
Този отговор достатъчен ли е ?
| |
|
Точно в това е въпроса. Да имаш оръжие за защита, и да си го държиш вкъщи - е равностойно да имаш телевизор, но никога да не го включваш. ;о) Или да си имаш гадже, но никога да не правите "това-онова". ;о)
А въпроса тук - е точно в проблема че може да ти излезе иззад някой ъгъл бай Асан, кьор кютук пиян до козирката, и да имаш някой грозен нож под ръка - е полезно. Може да не се стигне до намаляване на дистанцията под 2 метра. Но със същия нож може много да пострадаш, ако ти изскочи някой злобен пес от отворена порта докато кротко си креташ по улицата без да закачаш никого... В този случай пък спрея е 100 пъти по-удобен.
Вече за случай че ти се нахвърлят 2-3 организирани да ти крадат колата - спор няма, за мен лично е по-добре да ползвам последната хватка на Брус Ли (набирам 30 метра преднина), освен ако не съм подплътен с нещото, което ако го използваш без да е имало достатъчно сериозна заплаха по твой адрес - ставаш обвиняем. ;о( Лошо, нали. Изправени сме пред такива дилеми, че трябва даже да се смеем. Принудени сме да подстрекаваме престъпния свят с тотално бездействие, а това поражда единствено още престъпност. Така че в случай на 2-3 апаши, ако пък ти се намира електрошок и белезници (и такова носех по някое време) - дори можеш да получиш похвала (потупване по рамото) от униформените за залавянето на някой, дето в последствие може да се окаже, че са го търсели 10 години, пък той си живее у дома си необезпокояван... Абе, не е за разправяне. ;о)
А като споменах белезници - има ли някаква забрана за притежание и/или носене на такъв аксесоар?
Щирлиц
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|