Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:37 17.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема оптиканови  
Автор snipi (аматьор)
Публикувано22.05.06 19:48

Търся "варминт" прицел

Тема Re: оптиканови [re: snipi]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано25.05.06 11:56

Тъй като и аз ще си купувам такава пушка (.22LR), се интересувам от подобен уред. След като разпитах по магазините и разгледах разни китайски/испански и др. подобни "олекотени" маркови "имитации" до момента избора ми е стигнал до "ПИЛАД 4х32L" -руска оптика, подсветка, бойна далекомерна скала, метална тръба, стъклени лещи, доказана здравина (препоръча ми я човек който я е поставял и стрелял с 300win mag без да се разбие или разцентрова.) Освен това е и сравнително компактна и с прилична изработка като за MADE IN RUSSIA. Малко и е слабо увеличението ама като за мойта пушка мисля че ще е задоволително. Цената на която я намерих във Варна е 160лв - много конкурентна на фона на останалите боклуци. Има и гумен окуляр в комплекта със съмнително качество, но едва ли ще ти потрябва.
виж тук.

http://www.okular.ru/sightpilad.html

Ако имаш други идеи/предложения казвай че и мен ме интересува темата!
успех!

Тема Re: оптиканови [re: fackir]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано25.05.06 12:48

Иво3 сигурно ще се появи скоро, но все пак и аз да кажа.
Ако ще се ползва за стрелба за кеф вземай най-голямото възможно увеличение. Ако ще е за лов вече трябва да не е толква голямо. Обектива и в двата случая според мен колкото е по-голям толква по-добре
Щом е 22лр нямаш проблем с отката дори да сложиш най-гадната оптика.
помисли и за добри стойки(идеалният вариант е моноблок)

Тема Re: оптиканови [re: fackir]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано25.05.06 13:33

Имам я същата (без подсветка) и я смятам за оптимален избор за целите, които изпълнява. Подсветката е допълнителен плюс.

Не става за високо спортно майсторство на пределни дистанции, но там са необходими други оптични прицели, с други размери и други цени. Те пък затрудняват маневреността на пушката и са малко неудобни за разнасяне в шубраци, храсталаци и трънаци и не стават за стрелба по бързодвижещи се хитри добичета.

Както се казва - всяка работа си иска инструмента.

Тема Re: Leupold 6,5-20x40нови [re: snipi]  
Автор lvo lll (член)
Публикувано25.05.06 18:22

но преди да коментираме . . ако имаш желание .. прочети тази тема

съдържа ... почти всички въпроси ..
които си задава всеки които търси истински варминт прицел ..

ако искаш ... да си сложиш .. някакво стъкло за малка сума .. не я чети

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: Leupold 6,5-20x40нови [re: lvo lll]  
Автор lvo lll (член)
Публикувано25.05.06 18:29

ако те мързи ... да четеш погледни поне това

Тема Re: оптиканови [re: snipi]  
Автор Дaнчo (минаващ)
Публикувано25.05.06 20:54

Таман щях и аз да ти пусна линка, дето ти е дал Иво.
Не си струва да си купуваш по-малко от 12Х увеличение за варминт. Ако смяташ да ползваш оптиката за лов 4Х те устройват идеално,но доколкото разбрах не това търсиш. Аз за мойта флоберка си купих евтин бушнел 4-12Х40 и съм доволен но това е най-евтиното, което може да ти свърши работа. Поне не се мени точката на попадение при промяна на увеличението, има фокусировка до 300м за избягване на паралакса и фокусировката на окуляра е безупречна. Тук струва $70.

Тема Re: оптиканови [re: Дaнчo]  
Автор snipi (аматьор)
Публикувано26.05.06 15:44

Здравеите SS "супер шотерс" юнаци Търся "варминт" 6-24х50 8-32х50 MILDOT TMR или BALISTIK MILDOT прицелна скала +подсветка +паралакс+ 30мм тяло от едно парче или нещо подобно около 500Е. "ЦИГУЛКАТА "ми е 300 ВМ и при изстрел се усеща точното разположение на вътрешните органи на тялото.В Б-я точно такива са кът с някои изключения по 3600лв. във ВИПа.От щатите не дават да се изнасят? страхливците защото нямат нито самолетоносачи нито совалки ит.н.Ако някои знае да ме светне не да ме свитне дали има такива прицели при братята турци гърци да се метна да си купя едно парче и да почерпя

Тема Re: Leupold 6,5-20x40нови [re: lvo lll]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано26.05.06 15:48

мдааа Леуполд звучи наистина примамливо, но адски скъпо. Ти в крайна сметка какво сложи на CZ-то? Аз още чакам мойто марлинче да пристигне и след като му се наситя малко без оптика ще инвестирам и в стъкла (за сега ПИЛАД 4х32Л)... през идущия сезон ще обзаведа женските от соя с по една яка ;))))) а може и с палто хихихихих Аз искам флоберка за ловни и забавни цели. сглобяема и компактна с ефтини патрончета, иноксова за да не я търкам след всако излизане и заедно с оптиката ще ми се върже под 800 лв!!! БИНГО!!! А за снайперски цели (разбирай стрелба по кибритени клечки от 100м) а и да има смисъл от оптиката трябва сериозна инвестиция, но това не ме интересува.

Редактирано от fackir на 26.05.06 15:54.

Тема Re: Leupold 6,5-20x40нови [re: fackir]  
Автор lvo lll (член)
Публикувано26.05.06 16:04

абе и за лов е супер ..
преди време имах късмет да се пробвам по една кума лиса на 100м
стрелях с 20х .. избрах си врата и .. и там я улучих

4х нещо не мога да виждам през такава оптика
може би съм се разглезил ... знам ли

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.