Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:26 15.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема относно въздушното оръжие!?нови  
Автор Grezinski (Половоактивен)
Публикувано23.05.06 20:55

Здравейте клубари. Имам няколко въпросчета, на които ще съм ви много благодарен ако ми отговорите...

1. Е ли лошото реноме на китайските пуцкала мит?! Все пак дребосъците са взели технологията и си леят ютии на воля. Ниската цена може да се дължи на евтината работна ръка.... То ако следваме травиалната теория, би трябвало компютрите да не са рентабилни?!?

2. по-високата скорост на чашката прави ли пушката по-добра?

3. Какво влияние оказва калибъра, освен пряко върху скоростта на чашката?

4. Има ли въздушна пушка, която да е задоволително точна на... 100м?

Вие бихте ли си купили пушка от интернет сайт?

Благодаря предварително, ше пиша оше... :)

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: Grezinski]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано23.05.06 21:09

1. Евтиното китайско оръжие е наистина зле от където и да го погледнеш. НО има и добро. Примери: Б-21-260лв Б-50/51-още ги няма при нас но ще са към 500-600 Б-19-160лв.
Това за 30-40-50 е наистина заслужило славата си.
Относително е. По-високата скорост е добро нещо но трябва да се ползват по-тежки чашки за да се запази групираността. При пружинните пушки е най-често повод за голям откат следствие от силната пружина. Пък и качеството на изработка няма общо със скоростта. Една славия 630 е слабичка но вечна.
3. По-големия калибър има по-ниска начална скорост но запазва енергията си на по-дълго разстояние. 4.5 е малък 5.5 е добър а 6.35 е с минометна треактория. По-големия калибър ползва и по-тежки съчми които са по-трудни за отвяване от вятъра.
4. Да има но струва над 3500лв и ползва съчми(наречени куршуми) които струват по 65ст на изстрел. Пушката е с въздух под налягане(PCP)
Аз не бих защото искам да я видя наживо преди да я купя предвид "развитата" ни електронна търговия и "честните" продавачи.

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: rpg22]  
Автор rokosovski (EXPERT)
Публикувано24.05.06 00:47

Лесна работа!

Тема WOW! UA-315 (Super X-9 SWAT)нови [re: rokosovski]  
Автор Eugen Von Hakenkreuz (кръстоносец)
Публикувано24.05.06 13:01

ТОВА пневматично ли е? Сериозно?
Продава ли се в БГ?
Къде?
Цената?

Si deus pro nobis, quis contra nos?

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: Grezinski]  
Автор Merlinmr (непознат)
Публикувано24.05.06 16:09

Дори и евтините китайски пушки си струват. Може да не са много мощни, но са доста точно до 30 метра( за Б3 става випрос)
По-високата начална скорост означава че пушката запазва точността и поразяващата си сила на по-голяма дистанция, но това е много относително, поради лошата аеродинамика на чашките.Но определено по-мощната пушка е по-добра за мен. Иначе за състезания оптималната начална скорост е около 170м/сек. Но на кой-както му харесва.
За влиянието на калибъра RPG е написал, само да допълня че по-големия калибър има по-лоша траектория( пада по-остро), поради по-ниската си начална скорост. Но траекторията му е по-устойчива и запазва енергията си.
Б21 от упор може да стреля на 100 метра, но точността му на такава дистанция си е чисто пожелание. Виждал съм как уцелват гълъб на такава дистанция, но това е въпрос на късмет според мен. Същия човек твърди че от упор 3 от 10 изстрела попадат в двулитрово шише на 100 метра. Ако това те удовлетворява като точност значи може! От пушките на българския пазар точно Б21 може да се каже че е най-подходяща за подобни стрелби.( може и да съм пристрастен де). Защото хънтър 1250 има доста по-силен откат и твърдят че бие доста нагоре( не съм стрелял още с такава, но не се води особено точна пушка), а другия конкурент хатсан 125 не е ясно още какво може. Останалите пушки от този клас едва ли са достатъчно мощни.

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: Merlinmr]  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано24.05.06 21:11

Не съм съвсем съгласен че Хънтър 1250 бие нагоре реално когато си монтирах оптиката за мое голямо учудване (понеже оптиката е една антика и при натройката се местят самите мерни линии а не оптиката спрямо линиите) е почти в средата и на 25 метра групираноста със оригинални чашки е около 3-4 см за група от три чашки. Наистина не е много точна прекалено е мошна за да е наистина прецизна забравих да спомена че е 4.5 мм. Другия и недостатък че е сравнително тежка 4.5 кг и наистина има сериозен откат(дявол да я вземе ако стреляш с малокаибренна и после с тази със завързани очи 99% че ще ги объркаш) Но ако при тези недостатаци някой иска такава веднага му я продавам и цената е изгодна (спрямо магазина де не спрямо китайските аналози) иначе хубавото и е че става за лов на дребно космато и пернато на 30 метра сваляш това по което стреляш ама все пак трябва да го улучиш добре (например в гръдната област). От упор пробива 1.5 см чамова дъска произведена е в Англия, не е Испанска

АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор Tony_S (Bg)
Публикувано25.05.06 11:44

Мисля, че съм я виждал тази пушка в магазина на Стамболийски (ако за същата става въпрос) миналата година. Прати цена на glock19abv.bg
Аз съм се прицелил в CFX, но ако цената е добра може и да размисля.

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано25.05.06 12:36

Шегуваш сеКак 3-4см на 25 метра. Аз със Б3 и таско 3-9х32 от упор съм правил 3-4мм група(център-център) от 4 чашки. Пушката е без никакви модификации. Чашките бяха също обикновенни гамо про хънтър.
С Б-21 спокойно при безветрие можеш да си целиш малките кутийки от нескафе на 60 метра с открити мерни прибори. При добър стрелец може да има 100% успяваемост

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: rokosovski]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано25.05.06 12:41

Туй сега що го постна да объркваш хората много не ми е ясно.
За неразбралите тази пущина е страйкболна реплика и стреля с 6мм пластмасови топчета. Ако на 50 метра уцелиш човек с нея можеш да подскачаш от радост

Тема Re: относно въздушното оръжие!?нови [re: rpg22]  
Автор tjman1 (непознат)
Публикувано25.05.06 15:06

Ей тука сме се посветили само на пневматичното оръжие :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.