|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Бързо полицейско производство ...
|
|
| Автор |
lvo lll (минаващ) |
| Публикувано | 26.04.06 19:13 |
|
|
Ямбол. Бързо полицейско производство е образувано в полицейското управление срещу 54-годишен жител на града Димитър А., след като при претърсване в дома му са намерени и иззети боеприпаси и оръжие. Освен самоделна ловна пушка, полицаите открили и 500 ловни концентратора, 31 гилзи, 12 ловни патрона, близо девет килограма оловни сачми, а също 670 грама барут, три машинки за изработване на ловни боеприпаси и четири заготовки за цеви за ловни пушки. Материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата – допълват от РДВР.
===
скоро научих че .. на оръжейник от страната ... ми намерили 20 (двадесет) патрона 9х19 ... и хоп члена за незаконно притежаване на ООБ
а той продал пистолет и забравил да даде патроните
===
друг случай .. научих скоро ...
че са се позовали на същия член .. за един (ЕДИН) намерен в дома му .. МАЛОКАЛИБРЕН ПАТРОН !!!!
и .. хоп на прокурора
така че .. проверете си джобовете и джобчетата, коли, домове, офиси и т.н. ...
да ви отговарят точно бройката на патроните .. ако не искате да се четете по новините

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
|
Тема
|
Re: Бързо полицейско производство ...
[re: lvo lll]
|
|
| Автор |
AC (Sixpounder) |
| Публикувано | 26.04.06 19:36 |
|
|
Ей така се бори с престъпността! Браво на момчетата!
Значи на вуйчо ми патрона от казармата за спомен от преди 40 години... да го предавам в полицията? Той е от АК... не ми мърдат 10 години, нали? Мали!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
diver66 () |
| Публикувано | 26.04.06 21:43 |
|
|
Значи ако искам да прецакам някой, подхвърлям му 1-2 патрона .22 и хайде 100 години пандела;) бах ти идиотската държава.
нищо не искам и не мога...
| |
|
|
|
Гилзите (отстреляни) забранени ли са за притежание? Щото ми се намира една от полево оръдие...
| |
|
|
|
Ако попаднеш на точния човек може да се чуеш по новините като терорист
В съда абсурд да мине...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дaнчo (новак) |
| Публикувано | 27.04.06 00:59 |
|
|
Абсурдна страна! Страна на абсурдите
На горкия ямболия явно голям зъб са му имали хора с малко властчица. Явно са го нарочили да му вгорчат живота. Нека честно си дадем сметка кой от нас не познава поне по трима светни мъже с нерегистрирани пушки. Направо рецидивист са го изтипосали, а най вероятно на него просто не му се е искало да дава повод да се гаврят с него разни полицайчета.
Явно закона не е направен за да се съобрази с желанието на хората а за да дава работа на бюрократите.
Другите описани случаи само показват едно друго характерно качество на съвременната българска действителност с документирани корени още в Средновековието - "За кокошка няма прошка, за милион няма закон"
| |
|
Тема
|
[re: Дaнчo]
|
|
| Автор |
Garo_dai (непознат
) |
| Публикувано | 27.04.06 08:59 |
|
|
Аз знам за случай във Варна 8 месеца ефективна присъда за 1 ЕДНА гилза от АК намерена в джоба на човека.Незаконно притежаване на боеприпаси и хоп 8 месеца на сянка.Търсили са причина да го приберат и ето ти ГИЛЗА супер опасен боеприпас-опасен за живота на мнозина.Не знам що за човек е осъдения, но това е ебати и абсурда-утре може да се случи на всеки от нас. Мислете си за това когато гласувате на следващите избори...
| |
|
Тема
|
Re: занесеш ли го ...
[re: AC]
|
|
| Автор |
lvo lll (минаващ) |
| Публикувано | 27.04.06 11:23 |
|
|
... изгорял си
нямаш право да го преместваш .. там където си го намерил ... го оставяш и викаш сапьори и полиция ... иначе .. пак го отнасяш

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
|
Тема
|
[re: Дaнчo]
|
|
| Автор |
Plan9 (непознат
) |
| Публикувано | 27.04.06 13:18 |
|
|
Данчо, Данчо-о-о... Престъпно ти е мисленето, Данчо-о-о.
Свестни мъже с нерегистрирани пушки? Свестни престъпници значи. Добре...
"Направо рецидивист са го изтипосали, а най вероятно на него просто не му се е искало да дава повод да се гаврят с него разни полицайчета."
Просто, а... Бюрокрацията е нещо, което често не позволява на разни "каубои" да прижават оръжие. И всичките тези процедури в полицията са си съвсем на място. Такъв е законът. Обществото трябва да бъде предпазено от ненормалните.
А отношението ти към българските полицаи е като на хулиган, изпълзял от някоя лумпенизирана агитка.
Колко често престъпления се извършват от хора с нерегистрирани оръжия? Много. И те вероятно са просто "свестни мъже с нерегистрирани пушки". 
| |
|
|
|
Тук няма да се съглася с повечкато изказвания по темата. Човекът е имал самоделна ловна пушка, незаконна. Заради такива екземпляри като него обикновенно, страдаме баш ние, дето сме си със законно оръжие. Щото по вестници, телевизии, сводки и прочие като стане някоя беля със незаконно оръжие, не се натъртва на факта, че е НЕЗАКОННО, ами се натъртва на думата ОРЪЖИЕ. И се почват всеки път простотии с отказване на разрешителни и т.н.
Естественно неща от типа на "една гилза" са тъпня. Обаче съм си изградил навика всеки път като приключа на стрелбището, ако съм с връхна дреха с джобове да ги пребъркам за гилзи, че веднъж се прибирам в къщи след стрелба, бъркам си в джоба на якето да си извадя цигарите и напипвам гилза макареновска. Отскочила е някъде по дървените прегради на Герена и ми се е завряла в джоба. Като едното нищо си пострадва човек от таквази случайност....
П.С. Това пък за гилзата от снаряд направо все едно не съм го чул/чел - ша ни вкарате у списъка на терористичните държави бре! И после Кондомоблиза Райс току виж пратила братските бомбардировачи да ни освобождават, нищо, че сега 2-3 дни у София пиле не мое да префръкне по центъра..... Абе мамамустара, ние у туй НАТО уж влязохме те да ни пазят, пък сега излиза, че ние требе тях да пазим....   
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|