Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:56 16.02.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема CRKT или GERBERнови  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано17.04.06 09:26

Коя от двете фирми да предпочета при избор на сгъваем нож?
http://www.crkt.com/
http://www.gerbergear.com/

Тема Re: CRKT или GERBERнови [re: CBETУЛKATA]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано17.04.06 17:14

иначе казано--- зависи от модела.

гербер са почнали да правят едни модели за шир употреба дето са толкова "тъжни", че въобще не разбирам защо си слагат името на фирмата на тях. от друга страна хубавите модели на гербер са пипнати.

колубия ривър правят не лоши модели, но аз още не съм си харесвал конкретен. имам един малък, тъничък ама него го купих за отваряне на писма. от тия по-големите, които съм гледал, ми се струва че дръжката е доста масивна и няма да е много "вълнуващо" да го носиш в джоба.

Тема Re: CRKT или GERBERнови [re: AC]  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано18.04.06 08:25

Да много правилно казано - зависи от модела.
Аз за сега съм се спрял на тези два модела:

http://www.crkt.com/M21sf.html

и

http://www.gerbergear.com/product.php?model=5786

Гербер-а е с малко по-добра стомана, но и двата модела ми харесват много.
Ще се радвам ако има и други мнения "за" или "против".

Автор Copper Solid (стоманолюбец)
Публикувано18.04.06 08:48

Ами върху CRKT нямам наблюдения, но имам Applegate-Fairbairn® Combat™ и съм страшно доволен.Изключително здраво заключване, перфектно антикорозионно покритие-за пример, моя дойде от щатите и прекара близо 2 месеца в наводнен с морска вода контейнер, имаше само една точица ръжда върху едно от болчетата, крепящи дръжката.Не знам каква ти е антропометрията, но мисля че по големия нож, т.е. Комбата е за предпочитане.Острието държи изключително дълго остротата си, независимо че режа какво ли не с него.
така че, аз съм за Гербер...късмет в избора

Kill the body and the head will die
"Smokin" JOE FRAZIER

Тема Re: CRKT или GERBERнови [re: Copper Solid]  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано18.04.06 11:50

Благодаря за мнението!
Ако избера Гербер, мисля да заложа на по-добрата стомана спрямо дължината на острието. Разликата в дължината на остриетата между Applegate-Fairbairn® Combat™ 5780 и Applegate-Fairbairn® Covert™ 5786 е точно 1,78 см. По мое мнение това е нищо за сгъваем нож.
Все пак мисля да нося ножа постоянно така, че според мен по-компактния модел комбиниран с по-добрата стомана е по-добрия избор.

Автор ak1O1 (:-)
Публикувано18.04.06 15:31

Гербера има един ужасен недостатък..........цената, просто за тая цена може да се купят 2 доста прилични ножа, които няма да са по-лоши

Редактирано от ak1O1 на 18.04.06 15:32.

Тема Re: CRKT или GERBERнови [re: ak1O1]  
Автор CBETУЛKATA ()
Публикувано18.04.06 16:01

Да така е - скъпа играчка е Гербер-а. Ако ти го донесат от Щатите например ще ти излезне на половин цена спрямо тази на нашия пазар. Сигурно и при другите ножове е такова положението, но не съм гледал.

Автор AC (Sixpounder)
Публикувано18.04.06 16:40

големият е бая голям. аз го имам и не го нося. не става за джоб. може само на колана ако е дошъл с калъфчето (по принцип би трябвало). ама тогава пък ваденето е един ден.

и все пак... аз не съм много висок...

Автор SecurityTEAM6 ()
Публикувано24.04.06 14:19

Глас за Гербера.
И двете фирми като цяло са се доказали , но.... единственото което ме навежда на мисълта за Гербера е дръжката. Просто каквото и да е покритието на дръжката ако е метална - след време пада. Ножа си е като нов просто покритието се олюпва и дразни.

Гламав Тупан

Тема Re: CRKT или GERBERнови [re: SecurityTEAM6]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано24.04.06 16:09

Имам CRKT M16-01k оксидиран много хубав компактен нож, но не може да се сравни с GERBER airframe- той е мойта гордост с титанова дръжка.От 3г. го нося по планините и като ходя на лов, използвам го за всичко нищо не е мръднало по него даже надписа First production run и подписа под него на острието нямат промяна.Моето мнение е : GERBER

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.