|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
направи ми впечатление..
|
|
Автор |
Copper Solid (стоманолюбец) |
Публикувано | 12.04.06 09:21 |
|
Ровейки из американските форуми и различни, посветени на късото оръжие сайтове, силно ме впечатли следният факт:
В различни ревюта на късо оръжие или просто споделени впечатления от страна на популярни американски оръжейни автори, непрекъснато в края на постовете се стига до :... но все пак , ще продължа да нося своя Глок еди какъв си модел.Или... например тестове за нови боприпаси....еди кои си оръжия не работят добре с него....но моя Глок стреля безпроблемно с тях, имам еди къв си 1911 ....мнооооого любим и тунингован, но всекидневно нося Глок.Ревюта на кобури... моя Глок чудесно стои в този нов модел кобур ...
Прегледи на престрелки с участието на ЛЕ офицери...и той неутрализира престъпника със своя Глок 22.....
Споделям горното просто като факт, без най-малка следа от желание за дърляне на тема: Глок е най- добрия пистолет... Това мисля вече сме го отрепетирали.
Всеки пищов е хубав, но някои са просто по - популярни от други...
Убий тялото, главата ще умре сама.
| |
Тема
|
Re: направи ми впечатление..
[re: Copper Solid]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 12.04.06 09:55 |
|
изненадва ме впечатлението с което си останал. аз спрях да чета оръжейни списания точно, защото ми писна да чета за поредния 1911 струващ колкото средно-ползвана кола. същото важи и за разни поръчкови ножове дето изглеждат повече като безполезни бижута отколкото като инструмент.
обикновенно като има статия за глок, тя преповтаря неща дето са писани хиляди пъти и обикновенно приключват с откритието, че глок продава конектори...
това са моите впечатления... сигурно не чета каквото трябва...
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
|
но това ми се наби в очите , като някаква тенденция, възможто е и стари неща да съм чел... Но като цяло, при вас Глок е доста разпространен, нали?Четох някъде, че след 1911 - ките е най масовото късо в САЩ. Поправи ме ако бъркам, защото все пак нинтернет не е 100 % достоверен източник на информация...
А и по другата тема - хич и не спори с тоя милиционер...нема смисъл..
може да се успокояваш, че за разлика от нас, поне ти не му плащаш от джоба си, да седи пред РС-то и вместо да си върши работата, да избива комплекси..
Убий тялото, главата ще умре сама.
| |
|
абе от всичко има, но като че глок и 1911 са най-разпространени. част от "проблема" е, че като отидеш в магазина всички други марки са представени сравнително по-ограничено (да не обобщавам за САЩ, но поне при нас). освен това американците като цяло не дават зор да изхарчат много пари за пистолет за носене.
а и Глок е доста разпространен при полицаите. част от това се дължи на това, че е категоризиран като ДАО (повече полицейски управления го одобряват за служба защото ДАО е ужким "по-безопасен").
1911 пък в общи линии владее гъзарския/поръчков и спортния пазар... един от малкото сингъли. пък и си е традиция...
друг фактор според мен е и наличието на аксесуари. едва ли има други два модела за които да се намират повече чарколяци. на практика всички по-големи производители на кобури правят кобури и за 1911 и за Глок. докато ако се опиташ да си намериш "подходящ" кобур за Щаер примерно.... има да си търсиш.
П.С. Има много хора, които не се интересуват от оръжие и имат всякакви знайни и незнайни марки оръжие, което е забито някъде за "самозащита" из къщата. Само, че тяхния глас не се чува, защото те не се интересуват повече от това да знаят, че го имат някъде из къщата. Та каквото и обобщение да направим, то отразява по-скоро какво е разпространено сред хората дето се интересуват от оръжие или им се налага да го носят ежедневно... след тия две марки/модела... мисля че е СИГ... беретата може би (заради военните)... и после другите... Но може пък другите сънародници в САЩ да имат други впечатления...
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
|
Мдааа, затова и аз толкова често възкликвам: Боже, накъде е тръгнал тоя свят?  
Содом и Гомор! Покааайте сеее!!! Ииидва Страшният съъд!  
П.С. Отдавна не сме уточнявали, кой всъщност е най-добрия пистолет...   
| |
|
"Отдавна не сме уточнявали, кой всъщност е най-добрия пистолет"
Тоя въпрос няма точен отговор. Зависи за какво ти трябва оръжието.
Но някои хора не харесваме пистолети, не носим пистолети и нямаме пистолети. Че за какво са ни - нали си имаме револвери?
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
Това за Глок и Зиг е стара клубна закачка
Ооо, револвер? Какъв е твоят?
| |
|
О, не е някой "легендарен" Colt или също толкова "легендарен" S&W. Изобщо - мисля, че американците не ги бива много-много в оръжието.
"Manurhin"-че
MR73 жандармери.
Намерих го с голяяяяяяяяям късмет.
Хубава играчка, мощничка. Е, нямаш 12 или 15 заряден пълнител, а и веднъж като думнеш с 357М, после ти пищят ушите.
Но за самоотбрана мисля, че револверът е по-добрият избор.
Всъщност, като си избирах оръжие, търсех нещо още по-елементарно - Деринджър. Мъничък, да влиза в дланта, да се носи скрито. Ама било много трудно, ама нямало, ама почти не ги внасяли, ама цената била горе-долу същата, каквато и за "нормален" юесейски пищов ...
После си казах, че един S&W модел 640 със скрит ударник (бях го видял в сп. "Арсенал") също няма да е лошо - да не ти пречи петлето при изваждане. Питах в няколко магазина - единственият револвер със скрит ударник, за който бяха чували, беше някакъв музеен "Велодог", който висеше на стената в един от магазините
Никой не знаеше кой и дали изобщо се внасят бразилските "Роси"...
Изобщо - откъм револверите оръжейният ни пазар е трагедия
Но като поопознах мануринчето, си го обикнах.
Сега мечтая някой ден да си имам револвер "Корт". Ама стрували бесни пари
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
с няколко неща:
- че американците не правят хубаво оръжие, мисля че правят, само дето те са ориентирани повече към функционалността и забравят да слагат припкащи еленчета по тях като европейците, понеже са хора практици и искат оръжието да е на приемлива цена и да може всеки да си го купи.действително в последно време, техните фирми се опитват да свалят цената , за сметка на качеството, но да се надяваме, че ще си разстрелят мениджърите и ще оправят нещата..Пък и самия ти искаш револвер "Колт", той все пак е американски, нали?
- не мисля, че когато се говори за някои от моделите на Колт и Смит , легендарен трябва да е в кавички, те наистина са легенди...
-радвам се че имаш едно от малкото оръжия, произведени във Франция, които наистина са добри, тъпите франсета за нищо стават, освен да ги шибат негрите и арабите, но това е друга тема....
- не знам в кой оръжеен магазин си влизал, където никой не е бил чувал за револвери със скрито чукче, едва ли е било в София поне..
Kill the body and the head will die
"Smokin" JOE FRAZIERРедактирано от Copper Solid на 12.04.06 19:16.
| |
Тема
|
Re: Не съм съгласен...
[re: Copper Solid]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 12.04.06 19:32 |
|
Човекът иска Корт, не Колт.
За французите съм абсолютно съгласен, но пак ще минем на политика...
Абе едно приятелче има един лаф дето ми е много любим завършак на всички дискусии напоследък:
"Всеки си има свой вкус" --- казало кучето и си облизало гъза.

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|