Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:33 21.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Имам питане към пищолджиитенови  
Автор Makapoфф (непознат)
Публикувано20.04.06 16:13

Здравейте,

в случай, че сте в командировка за една седмица в друг град и си носите пищова със себе си (което е по-логично отколкото да стои вкъщи заключен като някой арестантин в касата), как го носите вечер след 22 часа? Или пък в ресторанта, където сте решили да вечеряте? Или ако ще пътувате през нощта...
Това ограничение е някаква недоумица в закона. Далеч съм от мисълта да го нося в нощния бар или в някой по-различен клуб.
Не във всички хотели има сейфове за тази цел. Аз естествено не се разделям от новата си любов, без значение дали съм официално или по-спортно облечен, но ми е интересно дали някой ще отговори по-различно...

Винаги съществува поне още едно решение, за което не сещаме в момента!

Тема Re: Имам питане към пищолджиитенови [re: Makapoфф]  
Автор kouzi (cenitel)
Публикувано20.04.06 18:44

Za da si niamash problemi ako te proveriat...go nosish s otvoren blok i prazen magazin otdelno:-) v malka nepretenciozna hartiena torbichka...

Тема Re: Имам питане към пищолджиите [re: kouzi]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано20.04.06 19:14

Защо точно след 22часа?Като няма сейф и ще излизам и съм в чужд град преценявам.На ресторант няма проблем, там няма охрана като в дискотека но не трябва да го виждат околните.А вече за дискотеки и барове избираш ако имат сейф ясно, но ако няма по добре се откажи и се прибери в хотела.Имал съм случай когато се наложи да си оставим пистолетите в колата ми но бяха скрити никой не видя че ги оставяме и най важното: колата беше пред самата охрана, но това е единичен случай.Предпочитам да се откажа от дискотеката а ако ми се пие по добре в хотела.Иначе за носене през ноща няма проблеми, но рискуваш ако при полицейска проверка се окаже че си с оръжие и си употребил алкохол.

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.

Тема Re: Имам питане към пищолджиитенови [re: Makapoфф]  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано20.04.06 20:04

Мой съвет носи го задължително. Проблемите са когато например трябва да посетиш място под специален режим(където е забранено носенето и наистина има смисъл от тази забрана) и няма къде да го оставиш тогава се прибягва до колата ама много не ме кефи но ми се налага (много рядко). Наистина както отбеляза колегата пък и на всички ни би трябвало да е правило алкохол и оръжие (или автомобил) са две несъвместими неща всеки човек си знае мярката (за количеството алкохол) само трябва да си я наложи. Иначе не виждам проблем в хотела на ношното шкафче докато спиш и огледай все пак балкона дали докато се къпеш дали няма възможност някой да се напъха да ти свие портфейла и в частност пищова (доста са нагли крадците) казвам ти го от опит (професията ми е да се боря с такъв вид посегателства)

А относно закона няма проблем в часа но по отношение на алкохола не съм сигурен. Имаше нещо и за обществени мероприятия и прочие тъпотии.
АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

Редактирано от PESHO ot MARS на 20.04.06 20:06.

Тема Re: Имам питане към пищолджиитенови [re: PESHO ot MARS]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано20.04.06 20:26

В отговор на:

тогава се прибягва до колата ама много не ме кефи но ми се налага (много рядко)

и аз така... мислех дали да не инсталирам един сейф за кола... колкото да не го грабне някой малоумник/кокошкар (то ако дръпнат колата спасение няма), ама до тогава, ако се наложи и няма как... разглобявам го доколкото е практично (обикновенно достатъчно та човек който не разбира да не може да го сглоби) и го разпространявам из колата на части. ако някой лайнар ги намери, и ги събере, и знае как да го сглоби... еми начи така е било писано.

Тема Re: Имам питане към пищолджиитенови [re: raio63]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано21.04.06 02:40

"Защо точно след 22часа?".....нататък да не цитирам....
браво колега.....то закони има, ма нема кой да ги чете...
иначе много съвети си дал, евала!

ЗАКОН ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ

Чл. 15а. (Нов – ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Забранява се откритото носене на огнестрелно оръжие освен при осъществяване на охранителна дейност.

Чл. 15б. (Нов – ДВ, бр. 99 от 2002 г.) (1) Забранява се носенето на огнестрелно оръжие:

1. на политически, синдикални и културни мероприятия;

2. на спортни мероприятия, освен ако е необходимо за самото мероприятие;

3. (доп. – ДВ, бр. 71 от 2003 г.) в увеселителни и питейни заведения и барове за времето от 22,00 до 06,00 ч.;

4. при и след употреба на алкохол или наркотични вещества.

(2) Забраната по ал. 1, т. 1 - 3 не се отнася за лица, изпълняващи служебни задължения по охрана на мероприятия и обекти по ал. 1.

(3) Забранява се съхраняването, носенето и пренасянето на огнестрелни оръжия за охрана, за самоотбрана (самоохрана), за спортни и за културни цели с патрон в цевта.

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Тема Re: Имам питане към пищолджиитенови [re: marlex]  
Автор Moritz (непознат )
Публикувано21.04.06 13:34

БРАВО!!! Много се радвам,когато намирам аргументирани мнения и обмислени теми:) Във всички сайтове за оръжие на бг. има и законовите ограничения,но май никой не ги чете.Аз съм новак и това с ограниченията и защитата на правата ни ме интересува.
Бих ви предложил и специалните катинари с шифър за спусковата скоба.Във VIP-а са по 40 лв.Много е удобно,когато спортуваш и пиштова е в сака или докато си на плуване....има всякакви идиоти и шеговити приятели.

Тема Re: marlexнови [re: Moritz]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано21.04.06 20:32

Къде в изброеното от тебе се вижда че има ограничение за носенето на лично КНО след 22часа? Човека не пише че отива на някое от изброените мероприятия, просто е с оръжието си в друг град.И ако пропуснем ходенето по заведения с личното КНО за което всички знаем че е нарушение и не го коментираме кое ми забранява да си ходя по улиците на чуждия град след 22часа със законното си оръжие?

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.

Тема Отплеснахте се от същността като...нови [re: Makapoфф]  
Автор Makapoфф (непознат)
Публикувано22.04.06 10:49

...куршум от водна повърхност!
Ами ако ще давате мнение прочетете написаното. Не го нося само за да ми тежи и нямам навик да ходя по кръчмите, освен за да се нахраня. Като добавим, че пия алкохол доста от коментарите просто не се отнасят до моя случай.
Благодаря все пак, че взехте отношение!

P.S. Не си оставям орУжието в колата, единствено в случай, че се налага да влеза в банката го оставям в сейфа им за времето когато съм вътре.

Тема ПОПРАВКА!!!нови [re: Makapoфф]  
Автор Makapoфф (новак)
Публикувано22.04.06 15:32

НЕ пия алкохол!

Из "Макара" в противника ни за что не попадешь, зато надеждно застрелишься!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.