Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:10 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пневматично оръжие - 0.20 cal (5.0 mm)нови  
Автор Ginwine (непознат )
Публикувано06.02.06 22:39

Здравейте,
отдавна искам да си взема въздушна пушка, която но съм изправен пред дилема - дали да е калибър .177 (4.5 мм) или калибър .22 (5.5 мм), или ....

Така,
след няколкоседмично пътешествие из чужди и български форуми стигнах до е
заключението : най-подходящия калибър за пружинна въздушна пушка е .20 (5.0 мм). Въпроса ми е - КЪДЕ И КОЙ в BG продава такива.

p.s. Засега съм се спрял на GAMO CFX, калибъра .... неуточнен .....

Тема Re: Пневматично оръжие - 0.20 cal (5.0 mm)нови [re: Ginwine]  
Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано06.02.06 23:07

Зависи за какво ти е пушката.Аз лично бих ти препоръчал калибър 5.5мм.Имат добра начална скорост и по-добра ударна сила поради по-големите размери на съчмата (за този вид оръжие)

Тема Re: Пневматично оръжие - 0.20 cal (5.0 mm)нови [re: KГБ-тo]  
Автор Ginwine (непознат )
Публикувано06.02.06 23:35

За стрелба и по мишени, и по ..бе по различни видове мишени(летящи също :) , на далечно растояние, да речем ... от 40 до 60 метра. 5.5 в тоя случай не ме устройва, въпроса е, че искам плоската траектория на 4.5 и мощността на 5.5 . Та руснаци, англичани и "Хамериканци" изповядват религията .20 cal за добра траектория и добър демидж. Та за тва и това ми беше въпроса - някой внася ли на нашия пазар пушки с такъв калибър.

Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано06.02.06 23:46

Трябва да провериш по оръжейните вносители като ВИП-а.В случай ,че нямат на склад може да поръчаш и ще ти го доставят за 45 дни(ориентировъчно).

Автор lvan ABC (член)
Публикувано07.02.06 09:46

Погледни го под този ъгъл - .20 cal има по-ниска скорост от .177, и по-малка енергия от .22. Но в края на краищата въздушното оръжие има малка енергия и ниски скорости, така че тези разлики няма да се забележат.

Тема Re: Пневматично оръжие - 0.20 cal (5.0 mm)нови [re: lvan ABC]  
Автор LookAt (новак)
Публикувано07.02.06 13:02

най-вече се спри на модела (на фирмата). всичко зависи от пружината и изработката. в България най-много от 5.5 калибър са китайските боклуци. аз имам една славия 4,5 и пружината и беше доста стара, ама като я смених с хубава пружина родно производство стана супер. истината е че по-леката съчма има по-плоска директория при равни други условия. има едни руски пластмасови съчми - нямат грешка за прецизна стрелба на разстояние. е, изобщо си зависи и от калибровката на съчмите. турските например са много зле.

Тема Re: Пневматично оръжие - 0.20 cal (5.0 mm)нови [re: LookAt]  
Автор lvan ABC (член)
Публикувано07.02.06 18:37

Ако вземем "класни" пружинни оръжия като Диана например, и не само, пружината е същата за .177, .20 и за .22 и разликата в енергиите, които дават тези калибри е много малка. Ако трите калибри поддържаха еднакви начални скорости със съответно по-тежките си съчми, картината щеше да е съвсем друга. В реалност, скоростта пада драстично с увеличаване на калибъра.

Автор (минал-заминал)
Публикувано08.02.06 05:39

Взимаш си яка пушка 4,5мм, намираш си тежки сачми - например кросман премиер 10,5 грейна - и си свиркаш. Така ем траекторията е плоска, ем бие силно надалеч. 5мм може да са по-добри на теория, но на практика е само яд - много малко пушки и сачми в този калибър се продават по света, а у нас - има ли изобщо?

За стрелба по мишени 4,5 е идеален калибър. За трепане на живи твари - не знам такова животно, дето 4,5мм не го сваля, а 5 или 5,5 калибър го сваля. С въздушна пушка точността е най-важния фактор, а това значи, че 4,5мм има предимство.

Който иска мощност, да си купи или флоберка, или по-добре истинска пушка.

Автор Peace_lover (минаващ)
Публикувано08.02.06 08:26

С нестандартни артикули в България само ядове можеш да береш Не знам у нас да се продават .20, аз имам 5.5 и съм доволен. Ако искаш, можеш да си поръчаш от чужбина или чрез някой оръжеен магазин и .20, но ще трябва да мислиш и за сачми

Редактирано от Peace_lover на 08.02.06 08:26.

Автор Merlinmr (непознат )
Публикувано11.04.06 19:13

Един съвет. Вземи си .22 калибър. С мощна пушка можеш да очакваш сравнително точна стрелба дори на 100 метра. Купуваш си Б21( китайско копие на диана с начална скорост 270 м/сек.) и нещата си отиват на мястото. Хем няма да имаш проблеми с мунициите, хем ще имаш и меко казано задоволително поражение. А така или иначе над тая скорост съчмите се деформират и не може да се говори за точност. При всички положения 5.5 мм съчма ще има много по-добра балистика от 4.5 при еднаква начална скорост.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.