|
Тема
|
Експеримент
|
|
Автор |
pagoda (минаващ) |
Публикувано | 14.04.06 23:50 |
|
Днес стрелях с едни приятели, и тъй като с нас имаше и една дребничка и слаба жена, аз реших да проверя така наречения ефект ''мека китка''.Събрах всичките ни налични пистолети а именно - ГЛОК17 , ЗИГ ПРО, ЗИГ ПРО КОМПАКТ И ЗИГ П226. Лентовах във всеки пълнител по два патрона, и помолих жената да стреля последователно със всеки от пистолетите. Забелязах че има доста лош захват, но умишлено не го коригирах.
Резултатът - и четирите оръжия засякоха!?
За полимерните се очакваше, но ме изненада че и 226 засече, и не защото го боготворя, а защото е метален и доста добре балансиран пистолет.
| |
|
Какво представлява ефектът ''мека китка'' и защо засичат пистолетите в този случай? 
| |
Тема
|
Re: Експеримент
[re: pagoda]
|
|
Автор |
raio63 (тихина) |
Публикувано | 15.04.06 00:19 |
|
Смяташ че лошия нестабилен хват е причината?
С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.
| |
|
в общи линии... понеже не си стягат ръцете при отката рамката се движи със затвора, вместо затвора да се движи, а рамата да е неподвижна и това пречи на пистолета да презареди... с по-тежки пружини (откатни) е още по-лесно да се демонстрира...
и да, има го при повечето пистолети... освен тия с газови бутала...
някой твърдеше, че при макаров не се получава... и честно казано, не съм се пробвал с по-тежката пружина. мисля, че е просто въпрос на проба.
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
Тема
|
Re: ?
[re: AC]
|
|
Автор |
raio63 (тихина) |
Публикувано | 15.04.06 12:22 |
|
Има логика.Нямал съм такъв случай затова се учудвам.Иначе имах едно гадже 45-6 кила, миньонче веднъж стреля с БЕРЕТА СТОК без никакви проблеми
С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.
| |
|
Важен е хвата, а не колко килограма е. След като я коригирах малко произведе няколко безпроблемни изстрела с глока.
| |
|
дали щеше да стане същото с едно малко приятно риволверче 5 зарядничко 357 Магюсник а... Тъмната страна е силата  
АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА
| |
|
Не това нямаше да стане, но можеше да и излети от ръчичките
| |
|
Да, няма го. Няма заключване.
Гламав Тупан
| |
|
|
|