Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:03 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Експеримент  
Автор pagoda (минаващ)
Публикувано14.04.06 23:50

Днес стрелях с едни приятели, и тъй като с нас имаше и една дребничка и слаба жена, аз реших да проверя така наречения ефект ''мека китка''.Събрах всичките ни налични пистолети а именно - ГЛОК17 , ЗИГ ПРО, ЗИГ ПРО КОМПАКТ И ЗИГ П226. Лентовах във всеки пълнител по два патрона, и помолих жената да стреля последователно със всеки от пистолетите. Забелязах че има доста лош захват, но умишлено не го коригирах.
Резултатът - и четирите оръжия засякоха!?
За полимерните се очакваше, но ме изненада че и 226 засече, и не защото го боготворя, а защото е метален и доста добре балансиран пистолет.

Тема ?нови [re: pagoda]  
Автор Peace_lover (минаващ)
Публикувано15.04.06 00:16

Какво представлява ефектът ''мека китка'' и защо засичат пистолетите в този случай?

Тема Re: Експериментнови [re: pagoda]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано15.04.06 00:19

Смяташ че лошия нестабилен хват е причината?

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.

Тема Re: ?нови [re: Peace_lover]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано15.04.06 01:57

в общи линии... понеже не си стягат ръцете при отката рамката се движи със затвора, вместо затвора да се движи, а рамата да е неподвижна и това пречи на пистолета да презареди... с по-тежки пружини (откатни) е още по-лесно да се демонстрира...

и да, има го при повечето пистолети... освен тия с газови бутала...

някой твърдеше, че при макаров не се получава... и честно казано, не съм се пробвал с по-тежката пружина. мисля, че е просто въпрос на проба.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

Тема Re: ?нови [re: AC]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано15.04.06 12:22

Има логика.Нямал съм такъв случай затова се учудвам.Иначе имах едно гадже 45-6 кила, миньонче веднъж стреля с БЕРЕТА СТОК без никакви проблеми

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.

Тема Re: ?нови [re: raio63]  
Автор pagoda (минаващ)
Публикувано15.04.06 12:55

Важен е хвата, а не колко килограма е. След като я коригирах малко произведе няколко безпроблемни изстрела с глока.

Тема Аз питамнови [re: pagoda]  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано15.04.06 21:43

дали щеше да стане същото с едно малко приятно риволверче 5 зарядничко 357 Магюсник а... Тъмната страна е силата

АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

Тема Re: Аз питамнови [re: PESHO ot MARS]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано15.04.06 21:50

Не това нямаше да стане, но можеше да и излети от ръчичките

Тема Re: ?нови [re: AC]  
Автор SecurityTEAM6 ()
Публикувано22.04.06 18:27

Да, няма го. Няма заключване.

Гламав Тупан

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.