Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:57 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Знае ли някой...нови  
Автор Kaндидaт Пищoлджия (непознат)
Публикувано08.04.06 18:43

адаптора 22ЛР за Макаров, производство на НИТИ - Казанлък?
Дали е възможно с едно разрешително да бъде закупен пистолет с двете цеви?
ПРедварително благодаря на отговорилите!

Тема Re: Знае ли някой...нови [re: Kaндидaт Пищoлджия]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано08.04.06 18:51

Този адаптор за Макаров е като приказен герой - всички са чували за него, но никой още не го е виждал.

По принцип, когато пистолет се продава в комплект с цев, блок и пружина за .22, може да се купи с едно разрешително.

Тема Без да съм...нови [re: ДoнKиkoт]  
Публикувано08.04.06 22:37

...специалист и аз така си помислих. Остава само да намеря продавача...
Междувременно се обадих на производителя на адаптора и се оказа, че имат в наличност и цената е 184 лева. Трябва само да се отиде на място в Казанлък и за около час (проба и прострелка) работата приключва. Да, но това го попитах преди да ми беше дошла идеята с това разрешително да се сдобия с двете цеви.
Аз намерих за 50 лева втора употреба армейски ПМ от районното, още не съм го взел и в понеделник ще го огледам за последно. Ако се окаже, че има някаква причина за да се откажа веднага ще се заема с търсенето на продавач на нов пистолет с две цеви.
И понеже невъзможни неща няма (различна е само цената) се надявам да успея...

Тема Re: Без да съм...нови [re: Kaндидaт Пищoлджия]  
Публикувано10.04.06 09:04

Изненадваш ме приятно с новината, че тоя адаптор все пак съществува! Направо ми звучи невероятно!
Значи си сигурен, че в НИТИ - Казанлък има такива адаптори?

Сега ще я разпространя сред познатите и приятелите ми с Макаровци и Байкали и ще донесем щастие и радост по света!

Тема Относно адаптеранови [re: ДoнKиkoт]  
Автор miro_s (непознат )
Публикувано10.04.06 10:23

Тема Re: Относно адаптеранови [re: miro_s]  
Публикувано10.04.06 11:11

На теория го знам къде е, въпросът е, че за определен брой години във всички оръжейни магазини твърдят, че такова нещо не съществува

Тема Re: Относно адаптеранови [re: ДoнKиkoт]  
Автор Jose (sixshooter)
Публикувано10.04.06 14:56

Бях виждал такъв адаптор преди 1-2 години. Струваше около 200лв.

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Тема Re: Без да съм...нови [re: Kaндидaт Пищoлджия]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано10.04.06 17:03

Има едно оръжейно магазинче до Пирогов, улицата мисля беше "Константин Иречек". Там съм виждал български адаптори за Макаров за около 200лв.

Тема Да...нови [re: Kaндидaт Пищoлджия]  
Публикувано11.04.06 14:40

...този адаптор е факт!

Започнах да се замислям дали не е по-добре да си купякато му дойде времето един Марголин за 150 лв. вместо въпросния адаптор.
Точността му ще е значително по-висока, цевта е по-дълга и още много други предимста (спортен пистолет е все пак и то доста добър).

До днес не съм успял да намеря търговец, който да продава един ПМ с двете цеви, което е много глупаво. Наистина, единственото предимство в такъв случай е, че ще е възможно да се регистрират и двете цеви в едно разрешително. Но производителите на адаптора пък не продават пистолети, или поне не пише в страницата им.

Затова си купих за 50 лв. един почти неупотребяван пистолет (награда на възрастен бивш милиционер), прехвърлихме го на мое име и следващия понеделник ще го взема от прострелка. Уговорих се с един майстор да ми го шлайфа, полира и оксидира за 20 лв. След това ще пристъпя към изработване и смяна на ръкохватката. Мисля даже да си направя две - едната ергономична, а другата - за всекидневна употреба. Имам достатъчно голямо парче от чимшир, а скоро ще ми дадат и заготовка от орех.

Но понеже все още "ходя по мъките" не съм се похвалил тук и другаде.

Тема ай да тинови [re: Kaндидaт Пищoлджия]  
Автор speedbullet (бивш новак)
Публикувано11.04.06 16:28

е честита макарената!
аз 22 не си струва - по добре наистина си вземи едно марго или най добре марголин да си правиш кефа... а макарената за пазистрах на гъжа...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.