|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
malko statistika za prezaveriavashtite
|
|
Автор |
Zmiata_ (Garmiashtata) |
Публикувано | 11.04.06 13:57 |
|
За месец МВР иззе 229 броя огнестрелно оръжие
11 април 2006 | 12:30 | Агенция "Фокус"
София. 229 броя огнестрелно оръжие са иззети за един месец, съобщиха от МВР. За периода от 1 до 31 март органите на полицията в страната са иззели общо 229 броя огнестрелно оръжие, от които 109 - късо нарезно оръжие и 120 ловни пушки.
Отказано е издаването на разрешително за придобиване на огнестрелно оръжие на 61 лица, а на други 167 то е отнето.
Това показва статистиката на ДНСП след обобщаване на данните от полицейски проверки, разпоредени от министър Румен Петков. Те са свързани със завишаване на контрола над обектите и лицата, извършващи дейности с огнестрелно оръжие и боеприпаси и подобряване на режима за издаване на разрешения за тях.
NO COMMENT
| |
Тема
|
Re: malko statistika za prezaveriavashtite
[re: Zmiata_]
|
|
Автор |
Дaнчo (новак) |
Публикувано | 11.04.06 17:06 |
|
"Те са свързани със завишаване на контрола над обектите и лицата, извършващи дейности с огнестрелно оръжие и боеприпаси и подобряване на режима за издаване на разрешения за тях. " Е какво е това нещо завишаване на контрола. Контрол или има или няма. Няма стерилно и по-стерилно.
Или пък "подобряване на режима за издаване на разрешения за тях" - разбирай забрана. Поне това е извода като гледам с какво се гордеят. Аз пък подобряването го разбирам като облекчаване на режима. Откъде на къде хора с всичкия си и с чисто минало да нямат право да притежават оръжие? Знам хора дето се правят на маймуни само и само да "улеснят" тиквите от КОС за да си подновят разрешителното. Че и в къщи ги возят - да не се намокрят или пък да не ги пече слънцето за да проверят, уважаемите, как се съхранява.
Полицията се прави че отчита дейност. Трябва да има ясни правила в какви случаи оръжие не се разрешава да се придобива и в какви не. Как така до вчера някой е имал право от днес не? Да не би да е стрелял по някого с него?И има ли присъда за това? И ако го е направил защо чак тоя месец му е отнето оръжието? Тоя, на когото правото за оръжие му е отнето всъщност трябва да излежава присъда, май. И въобще трябва ли някой да бъде нападнат, ограбен и пребит и чак тогава да му бъде разрешено да си купи пищов! Ами тогава много е вероятно оцелелият пребит да иде и да потърси сам правосъдие.
Цялата тая работа с регистрацията на оръжието е инструмент за изнудване и потискане на населението.
Ако пък полицията случайно е отнела правото на неразкрит и неосъден престъпник да притежава оръжие със сигурност той ще си набави друго и няма да пита никого. Е тая подробност им убягва на много хора.
Мани, мани, от цялата работа със сигурност са си изпатили най-вече хора без връзки, без пари за почерпки и без дебела кожа. Оправия!
Редактирано от Дaнчo на 11.04.06 17:28.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
GLOCK 17 (минаващ) |
Публикувано | 11.04.06 19:37 |
|
Евала,ма доста работа са свършили.Поне едно незаконно да имаше от тия 229.
| |
|
ех, доне как пък винаги успяваш да кажеш вярната дума на вярното място...  
| |
Тема
|
[re: GLOCK 17]
|
|
Автор |
speedbullet (бивш новак) |
Публикувано | 11.04.06 19:46 |
|
ами да ГЛОГИ, те затова хората масово обявяват и регистрират само по 1/3 от арсеналите си за да им остане по нещичко след всяка инвентаризация...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kritika (непознат
) |
Публикувано | 11.04.06 21:54 |
|
Ако е нужно и 2229 броя пушкала ще изземат. Доне мисля че се изказваш все неподготвен! Прав ли съм ???
| |
Тема
|
[re: kritika]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 11.04.06 22:13 |
|
бате, ти на чия милиционерска пишка си седнал та си такъв голям фен на КОС?
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
|
не му се връзвай просто грешни си е изписал ника би трябвало да е КИБИКА а не Критика
АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА
| |
Тема
|
[re: kritika]
|
|
Автор |
KГБ-тo (стрелеца) |
Публикувано | 12.04.06 03:32 |
|
Ти как реши,че е нужно?Не допускаш ли и вазмойността тези хора просто да не са си платили на косаджиите,щото на мене ми казаха за да съм сигурен ,че всичко ще е безпроблемно - 500 кинта.
| |
|
критика, нещо си объркал глаголната форма..... да се чете "изземем" вместо "изземат".
Убий тялото, главата ще умре сама.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|