|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Стрелба в Захарна фабрика. Трима ученици ранени
|
|
Автор |
TheGunMan () |
Публикувано | 06.04.06 11:41 |
|
... и защо после са на нож на тема оръжие
06 април 2006 / News.dir.bg
Трима ученици са били простреляни снощи около 22.20 ч. в столичния квартал "Захарна Фабрика" след свада с друга група младежи пак на тяхната възраст.
От полицията твърдят, че това не е първата разправия между двете групи ученици. След скандала едната група момчета се е качила в лек автомобил, когато другите младежи, по информация на Дарик радио роми, са извадили огнестрелно оръжие и са открили стрелба. Според свидетелствата на ранените, те отишли с лек автомобил Фиат Ритмо при приятели на ул. Иван Йосифов в същия жилищен комплекс и след спречкване по тях стрелял с пистолет познат младеж между две съседни кооперации. Най-сериозно е състоянието на 14-годишния пострадал. По-леко са ранени 15 и 16-годишните му спътници, които са с по една рана в рамото и в хълбока. На тримата е оказана своевременна медицинска помощ. По извършеното престъпление работят криминалисти от СДВР и Второ РПУ, които издирват стрелеца, известен на полицията.
Без коментар!
-----
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
| |
Тема
|
Re: Стрелба в Захарна фабрика. Трима ученици ранен
[re: TheGunMan]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 06.04.06 11:57 |
|
"... и защо после са на нож на тема оръжие "
Можеш ли да се аргументираш? 
| |
Тема
|
Re: Стрелба в Захарна фабрика. Трима ученици ранени
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 06.04.06 12:16 |
|
"стрелеца, известен на полицията"
Интересно дали въпросния стрелец е със законно притежавано оръжие? ;о) Лично аз не виждам връзка между този стрелец, който е "известен на полицията" и разрешителните, за които пък КОС буквално ни се подиграва.
Тези, които казват, че трябва да се пие повече, и тези, които казват, че трябва да се пие по-малко - са съгласни само в едно - ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ! ... Просто се сетих за тази максима, тъй като общото между въпросния стрелец и законопослушните граждани е само едно - оръжието. ... Значи КОС не може да вземе незаконните оръжия от лошите, но не дава законно оръжие на добрите. Така везните са се наклонили мнооооо много в неправилната посока. ... Да си призная - не че се смятам за лош, но ако някой ми размаха оръжие, и още повече пък гърми по мене, стига да имам възможност - опразвам пълнителя по него, и прочие... На лошите трябва да им се противодейства с поне същата сила, която прилагат и те, пък да не споменавам, че би трябвало и по-голяма да е.
Щирлиц
| |
Тема
|
[re: Щиpлиц]
|
|
Автор |
TheGunMan () |
Публикувано | 06.04.06 14:27 |
|
идеята ми беше, че заради такива изпълнения ние страдаме, защото обществото и властите се надъхват от тях!!!
-----
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 06.04.06 16:33 |
|
... и някак неусетно и незабележимо минава на заден план малката думичка "РОМ"...
Не е уиски, не е водка, нито коняк дори...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дaнчo (новак) |
Публикувано | 06.04.06 17:05 |
|
Абе цялата постановка е вредна. На обществото трябва да му стане ясно, че всеки над 18 или 21 години има право и може да си купи оръжие срещу служебна проверка в полицията и ако има висящо дело или присъда преди по-малко от 10 години да не му се продава. Тогава и евентуалните стрелци ще се замислят малко повече преди да се решат да откриват огън.
Цялата световна практика показва че регистрацията, от друга страна, е само средство за пилеене на огромно количество държавни и частни пари за бюрокрация без да върши никаква работа на обществото освен терор над гражданите.
От цялата статия не става ясно откъде другарите цигани са взели пистолета - не вярвам да се води на отчет в полицията. Същите тия роми сигурно биха се замислили дали си струва риска да стрелят ако знаят че в кооперациите наоколо има други въоръжени хора и могат бързо-бързо да бъдат опукани за назидание.
| |
Тема
|
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
Set (cat /dev/null >) |
Публикувано | 06.04.06 17:11 |
|
Тук според мен става въпрос за незаконно.
Те и за това медиите не раздухват.
|
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
Публикувано | 06.04.06 17:24 |
|
Горе-долу в тая насока текат и моите нездрави съждения. Защо, когато мангали се гърмят, това би трябвало да рефлектира върху негативното отношение на обществото към оръжията, а не към оформяне на положителното му такова?
Не съм расист, ама се изприщвам, когато някой каже, че някой си циганин бил "ром".
Куба либреее!!!! 
| |
Тема
|
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
raio63 (тихина) |
Публикувано | 06.04.06 18:10 |
|
Този квартал е една болезнена тема за управляващите струва ми се. Преди година ли беше когато циганите там убиха професор Калоянов?И досега няма никой заловен местните хора казват че се знае кой е ама няма резултат. И така онаглели мангалите почнаха и да стрелят на месо. Гледах новините никой не споменава етноса на стрелеца, сякаш имат забрана.
С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.
| |
Тема
|
за мангалите
[re: raio63]
|
|
Автор |
Дaнчo (новак) |
Публикувано | 06.04.06 19:35 |
|
Мисля че мангалите никога няма да ги "интегрираме". От расата им е. Гледам и индийците, дето работят в университета тук в щатите какви неистови боклуци са, хем са уж от друга каста - безотговорни - ден да мине друг да дойде, ако не е крайно наложително никога няма да свършат работа а ще чакат някой друг да я свърши, не го знаеш кога въобще идва на работа за да разчиташ на него ама инак много знаят за човешките права и на всичкото отгоре са мръсни и миришат. Имат и ужасни навици - да се чоплят по носа, по врата, по косата, където намират все по нещо вкусно и го ядат (скришом). При тия наблюдения и аз взех да ставам расист.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|