Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 300 Win Mag. или 338 Lapua Mag.нови  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано21.03.06 19:59

Здравейте на феновете въпроса който искам да задам е следния:
Колко е актуалната цена на патроните в тези два калибъра (сиреч кой е по на сметка)? Пределно ми е ясно че цените варират от 7-8 лева нагоре ама питането е колко нагоре.
И ако някой е стрелял с двата калибъра да сподели впечатления?
Идеята ми за в бъдеще (което е тъмно като в рог) да си взема карабина с "болт екшън" малко за лов малко за кеф (нещо като има среща на заформящото се бенчрест общество аз да си стрелкам за кеф)
Така че моля за мнения (само от първа ръка)

АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

Тема Re: 300 Win Mag. или 338 Lapua Mag.нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано21.03.06 20:35

.300 Win Magnum е по-разпространен и по-евтин. Дотук е моето инфо от първа ръка.

Оттам нататък се надявам някой някога (в тъмното като рог бъдеще ) да ми даде да пусна някое куршумче през пушката му в някой от тия калибри, защото лично аз не ги планирам в списъка си за покупки...

Тема Re: 300 Win Mag. или 338 Lapua Mag.нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор speedbullet (бивш новак)
Публикувано21.03.06 20:50

пешо, определено заложи на апаратурата в .338 лапуа...
верно скъпо... верно няма ги в изобилие... верно не са популярни... НО...
голямо НО следва тука...
1.уникални параметри и характеристики
2.появил се е на бял свят благодарение на хора за които не важи принципа "това не може да стане..."
3... що пък трябва някой да ти дава наклон на...мерната линия... ти сърце нямаш ли си...

Тема Re: 300 Win Mag. или 338 Lapua Mag. [re: speedbullet]  
Публикувано21.03.06 22:44

Абе и мене ме тегли натам и надеждата ми е законият рилоуд. Измежду другото някой може ли да ми каже колко е "правия изстрел" на 300 Вин и на 338 Лапуа (знам че въпроса звучи каруцарски и че зависи от оръжието дължина на цевта и прочие фактори ама просто така )

Тема Re: 300 Win Mag. или 338 Lapua Mag.нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор SecurityTEAM6 ()
Публикувано22.03.06 08:42

И аз гласувам за .338.
Виж сия доло. Е няма такава балистика мамка му и патрон...

Гламав Тупан

Тема 300 Win Magнови [re: PESHO ot MARS]  
Автор Copper Solid (стоманолюбец)
Публикувано22.03.06 08:43

Мисля че е по подходящ, защото:
1.Мунициите на 300 са доста по-евтини
- патроните на Уинчестер са по 3.50
- ППУ също правят и цената е под 2 лв.
2.почти е невъзможно да намериш куршум за 338, който да не е FMJ, защото това е армейски патрон, а 300 е наложил се калибър, с огромно разнообразие от предлагани муниции.Ако ще ловуваш, това е доста важно.
3. Имаш огромен избор на карабини в 300 Уин, при 338 нещата не стоят така
4.Като балистика 338 е по - добър, но къде ще стреляш на 500 метра в бг, до 250 м балистиката им е почти идентична
5.Релоудинга скоро няма да ни огрее, това е сигурно
Така мисля аз, не ангажирам никой с мнението си

Убий тялото, главата ще умре сама.

Редактирано от Copper Solid на 22.03.06 08:50.

Тема Благодари ме..нови [re: PESHO ot MARS]  
Публикувано22.03.06 09:44

Отдавна не бях чел толкова кратки и съдържателни постове и точно по темата. Истината е следната че точно това което се изказа и за единия и за другия ми е и на мен в ума.
338 Лапуа:
+наистина уникална балистика
-висока цена на боеприпаса и малко разнообразие на такива
300 Вин:
+добра цена за боеприпаса и разнообразие от такива
-не може да се сравнява с 338 Лапуа балистика (не че е лоша просто на Лапуата е по-добра)
Можеби обстоятелството което в крайна сметка ще натежи и следващият ми въпрос е какви са цените на карабините от двата калибъра?
в момента в който ми се освободи малко време ще се поинтересувам подробно за цени
Някой може ли да ме посъветва за изгодна (добро съотношение цена-качества) карабина в тези два калибъра?

Тема Пушкитенови [re: PESHO ot MARS]  
Автор Copper Solid (стоманолюбец)
Публикувано22.03.06 12:53

Ако се ограничим до мъничкото парче от тортата, наречено БГ пазар, възможностите не са много:
за 300 Уин.
Бърно 98, нисък клас, маузеров затвор, цена прибл. 900 лв.
ЧЗ 550, среден клас, модифициран маузеров затвор, прибл.1500 лв.
Браунинг БАР 2, самозарядна, прибл.висок клас,на тази база, под същия патрон американците имат армейски снайпер, цена прибл. 2000 лв.
Щайер ССГ 04, висок клас, сейф болт систем, прибл 4000 лв.
Карабини на Тикка и Сако, без трг естествено, цената не ми е известна, впечетления също нямам от тези оръжия.
338:
тук вече цените са х2, единствено за сакото се сещам да се продава в БГ.
От изброените за бенчрест и лов , при минимален разход на средства с много уговорки бих избрал Браунинга.
Хич не е лесно...Късмет

Убий тялото, главата ще умре сама.

Тема Замислял ли се някой за новитенови [re: PESHO ot MARS]  
Автор Yank1911 (пристрастен)
Публикувано22.03.06 15:52

WSM калибри? 300 WSM например. Къси, тлъстички, с по добро горене и т.н.

И немога да разбера какава е "логиката" на бюрократите и политиците да забраняват re-loading-a на бронзови гилзи и да разрешават същото на пласмасови гилзи. Ами и двата патрона са за лов. Кой е луд да презарежда .22 или 9 мм.

Ами ако са толкова стриктни да вземат да ви разрешат определено число гилзи със серийни номера и това е.

Тема Re: Благодари ме..нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано22.03.06 18:58

аз пък от всички постове така и не разбрах какво му е толкова великото на Лапуата освен, че сега е на мода. Малко по-плоско лети щото лети по-бързо. Големи яйца... това е след 500 метра.

не вярвам да си се преквалифицирал наскоро в полицейски или армейски снайпер. ако ще е за бенч, кво значение има дали ще дупчи хартията силно или слабо?

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.