|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Добрия, лошия и тъпото копеле....
|
|
Автор |
PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР) |
Публикувано | 09.03.06 16:30 |
|
Изобщо става дума за следната ситуация. Значи аз съм си командировка в една филмова продукция с холандско-белгийско участие като асистент на един от чужденците както може и да се очаква съм си взел скромното Смитче 686 с мене понеже целият ми гардероб е съобразен с необходимостта да покрива оръжието според родното ни законодателство аз в този си вид изпълнявам служебните си задължения седмица и нещо опознавам човека с който работя и му казвам че нося оръжие. Той беше много изненадан от факта че никой не го е забелязал и силно впечатлен с една дума беше му голям мерак да постреляме на стрелбището ( за зла участ нещо стрелбището в болярския град май малко беше затворено от известен период време и за известен период за в бъдеще) и когато малко преди да си замине за Холандия аз попитах въпросния човек дали се е чувствал по някакъв начин застрашен или притеснен от това че имам оръжие той ми отговори в прав текст че се е чувствал по-защитен и спокоен когато е бил с мен толкова за ДОБРИЯ.
По-принцип към този проект ме прикачи един приятел. Така един ден поради собствената ми глупост (беше адска жега в помещението) си свалих якето а то най-добре покриваше оръжието и един от другите чужденци го забеляза като със знаци ме попита какво е това аз също със знак му показах какво е (не беше среден пръст де ) но тази размяна на знаци беше забелязана от едно от ръководните звена от българска страна което съответно изказа мнение и възмущение как така не било уведомено за това че аз имам оръжие (но изказано по само въпросителен начин) в последствие разбирам че моят приятел си го е отнесъл задето е знаел че имам оръжие (истината е че той ме помоли да го оставя в къщи но аз имам други разбирания относно седенето на оръжието вкъщи) просто защото въпросното лице (ръководно) няма смелост да ми каже каквото има да казва "очи в очи" дотук и с ЛОШИЯ.
Тъпото копеле в тази история е този чужденец който видя оръжието случайно защото после ме попита за какво ми е оръжие? Аз отговорих за самозащита а той попита от кого от него ли? Също така каза "че било доказано че оръжията само водят до ескалация на насилието" толкова и за ТЪПОТО КОПЕЛЕ.
Сега въпросите ми:
- Колко често ви се налага да давата обяснения защо притежавате и носите оръжие пред шефове, колеги и др?
- Колко често чувате простотии от типа "оръжията само водят до ескалация на насилието"?
- И колко често отстоявате правото си на носене дори с риск за уволнениеи прочие санкции от "ръководните всичко знаещи звена"?
Трябва да призня че аз нямам шефове работя си сам и с оглед естеството на работата ми лесно мога да се оправдя защо имам оръжие (занимавам се със системи за сигурност)
P.S:Между другото две седмици преди да приключи продукцията един пиян селяндур беше погнал с един бая сериозен ханджар художествения директор и асистентката му които после споменаваха че "бягали за да си спасят живота" без коментар......
АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА
| |
Тема
|
Re: Добрия, лошия и тъпото копеле....
[re: PESHO ot MARS]
|
|
Автор |
Fucus (Walther PP) |
Публикувано | 09.03.06 18:06 |
|
>> Колко често ви се налага да давата обяснения защо притежавате и носите >> оръжие пред шефове, колеги и др?
Над 2/3 от обясненията (от '99 насам) съм давал на жени в шеговита форма.
Мъже дори и да го видят не ме разпитват (друго става като опаша и 2 газови освен бойния за бъзик). Нося го скрито разбира се. Предполагам зависи от средата, добре възпитаните хора (колегите ми) не си пъхат носа в чуждите работи, а на бохемски настроените изроди (приятелите ми) не им пука.
>> - Колко често чувате простотии от типа "оръжията само водят до ескалация >> на насилието"?
Нито веднъж дотук.
>> - И колко често отстоявате правото си на носене дори с риск за уволнениеи >> прочие санкции от "ръководните всичко знаещи звена"?
Не ми се е налагало, но имам познати, които са споделили, че оръжието ги притеснява - не го показвам пред тях и смятам, че така трябва.
Never fail, never quit!
| |
Тема
|
[re: PESHO ot MARS]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 09.03.06 19:13 |
|
ми Пешо, без да ми се обиждаш, ама основно ти си играл ролята на тъпото копеле в тия ситуации.
Първо правило, което и аз много трудно спазвам, щото понякога ми се иска да си кажа, особено като почуствам някой по-близък, е никога да не казваш на никой, че си носиш оръжието. Могат да знаят най-близко семейство (жената) и най-най-близки приятели и то само ако прецениш, че няма да изпортят работата.
Защо? Точно за да избегнеш такива ситуации. Аз имах неблагоразумието да кажа тук на един близък приятел и сега той всеки път като се запознае с някой, това са му първите думи, да го еба. Казах му сто пъти да не обяснява на хората и той пак. Напълно ми нарушава елемента на изненадата.
Освен това, като не знаят разни полу-случайни хора избягваш вероятността да те въвлечат в някой инфантилен конфликт знаейки, че носиш оръжие. Да не говорим, че избягваш милионите продължителни и непродуктивни разговори с разни полу-идиоти дето не могат да разберат защо харесваш оръжия и особено пък защо го носиш.
Като те питат, какво е това, отренирай някой отговор от сорта на --- медицински апарат (повечето хора имат културата да не разпитват повече). Или телефон. Или нещо, което никой няма да разбере. И така няма да имаш нито дискусии с "РЪКО-водството", нито с други чекиджии.
А на ония гений дето те питал от него ли се пазиш, аз щях да отговоря, че така като го гледам е безопасен... :)Редактирано от AC на 09.03.06 19:15.
| |
Тема
|
[re: AC]
|
|
Автор |
PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР) |
Публикувано | 09.03.06 19:31 |
|
Измежду другото съм съгласен с теб за всичко. Само че има моменти в които искаш не искаш трябва да отстояваш правото си пред РЪКОводството. Както казах аз лично не дължа такива обяснения защото сам съм си шеф ама имаше и такива моменти и мисля че от това място ме уволниха точно заради желанието ми да се примиря и да го оставя вкъщи (ама като ме уволниха каква услуга ми направиха просто никой не знае освен аз)
| |
Тема
|
[re: AC]
|
|
Автор |
Дaнчo (непознат
) |
Публикувано | 10.03.06 16:45 |
|
AC, кефиш ме. И си много прав.
Аз най-много се дразня от хората, дето са убедени и бързат да се изкажат, че оръжието води до ескалация на престъпността. Даже имам един колега-австралиец, който напълно си вярва че е така. Вече и не влизам в спорове, забелязал съм че хората които са против притежаването на оръжия обикновено имат и други умствени увреждания и са неспасяеми.
Редактирано от Дaнчo на 10.03.06 18:48.
| |
|
Оръжието си е най-обикновена движим вещ - е, макар и поставена под особен режим. Щом обаче напълно законно притежаваш каквато и да било вещ и имаш право да я носиш - защо да не я носиш? Няма значение дали става дума за пистолет, акордеон или водолазен костюм. Вярно, че ако се разхождаш навсякъде във водолазен костюм, ще те гледат като паднал (хахахаха...) от Марс - но какво от това: твой си е - ще си го носиш когато и където си искаш.
И никой в нищо не може да те упрекне: Твое ли е - твое е; Законно ли е - законно е - какъв е проблемът?
Оръжието водело до ескалация на насилието??? Баси - що за тъпунгер трябва да оня, дето го е изтърсил?
Алкохолът и наркотиците водят до ескалация на насилието (и до неточен мерник)
А че оръжието по принцип не решава проблеми - истина е. В повечето случаи е в състояние да ги създаде - но това обикновено е пак след употреба на алкохол. Оръжието е в състояние да реши само един-единствен проблем: В ситуация, в която според един уестърн "По-добре да го имаш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш.
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
"По-добре да го имаш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш.
И аз изповядвам този принцип и ако искаш нещо като доказателство погледни едно плакатче дето го беше публикувал Марлекса ама много ми хареса можеби преди около 4-5 дена е темата
| |
Тема
|
[re: Дaнчo]
|
|
Автор |
lady Marian (defender) |
Публикувано | 11.03.06 09:48 |
|
Ей, нали се сещате, че на практика проблемът не е в носенето на оръжие, а в БЕЗОТГОВОРНОТО носене на оръжие, което практикуват някои индивиди...
Too much is not enough
Nobody gave it up
Im not the kind
To lay down and die
| |
|
Мне, Иво, оръжието не е най-обикновена вещ. Оръжието е вещ, с която се убиват хора....
Too much is not enough
Nobody gave it up
Im not the kind
To lay down and die
| |
Тема
|
[re: lady Marian]
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 11.03.06 10:12 |
|
Такова носене се нарича показване. Също - перчене, фукня, комплексарщина, а не носене.
Сред нас такива хора не би трябвало да има.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|