Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:19 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Изпит по стрелба в US POLICEнови  
Автор TheGunMan ()
Публикувано27.02.06 15:21

Зет ми е американец, военен полицай, но миналата седмица е взел изпитите и за граждански полицай. Попитах го какви упражнения правят по стрелба и той ми разказа какво представлява изпита им.

-------------------------------------------------------------

Изпит по стрелба в US POLICE

ПОМПА
-----

Стреля се правр без опора!

50 m. - 5 изстрела, бренеке - групата не трябва да надвишава 3 инча в диаметър.
25 m. - 2 изстрела 13/0 - гледа се дали има попадения в мишената.
7 m. - 3 изстрела 13/0 - групата не трябва да надвишава 3 инча в диаметър.

ПИСТОЛЕТ
------------

Пистолета винаги е с патрон в цевта!

25 m. - 3 изстрела за 1.5 sec. - трябва да има 2 попадения в тялото и 1 в главата.
25 m. - 5 изстрела - трябва да има 5 попадения в тялото
10 m. - правят се 3 изстрела докато стрелеца се придвижва на ляво, странично, приведен сякаш се крие -

попаденията трябва да са в главата и/или главата. Същото се повтаря и с движение на дясно.
1 m. - приемаме, че мишената е нападател който вади оръжие. С лявата ръка го избутваме на зад, правим

крачка на зад вадейки пистолета с два изстрела в тялото - време - 1.5 sec.

ВАЖНО!!!

При изпълнението на последното упражнение стрелеца да внимава да не се простреля в лявата ръка!!!

P.S. Забележката беше направена от него и е дословно преведена

-----
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.

Тема Re: Изпит по стрелба в US POLICEнови [re: TheGunMan]  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано27.02.06 16:54

Подобни трябва да са и условията за цивилните да притежават и носят оръжие!!!

Това е добър критерии по който да се отсеят идиотите, и да се даде оръжие само на тези, които умеят. Е, специално за в БГ ще трябва и психологически профил, но това е тема на друго изследване.

Щирлиц

Тема Re: Супер ...нови [re: TheGunMan]  
Автор lvo lll (новак)
Публикувано27.02.06 17:51

тукмо се чудихме какви уптажнения да спретнем за 2 GUN
правим го .. тъкмо ще видим .. дали можем да покрием изискванията за най-обикновен пътен амирикански полицай

дайте идея .. как да го пратим на народната милиция

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Автор rugera (стрелеца)
Публикувано27.02.06 19:26

А знаетели при нас полицаите по колко стрелят на месец? През две седмици по шест патрона- това са служебните стрелби-като учебни занятия и то само с МАКАРЕНКО нито помпи нито автомати. Не е разрешено в служебното стрелбище да стреляш с личното си оръжие???

извадиш ли го трябва да го използваш

Автор Peace_lover (минаващ)
Публикувано27.02.06 20:34

Така се стреля! БГ е последна дупка на кавала То пари за здравеопазване няма и за основни нужди, какво да говорим за стрелба и тренировки ! Кога ли ще станат патроните .40 по 20 стинки?! Хайде, може и по 30 Аз съм за по-либерален режим на придобиване и носене на КНО, но и за сериозни изпити за боравене с него! И всеки месец поне по 4 пълнителя задължително да се изстрелват. Който иска КНО, да си вземе, но не само да го носи като украшение

Редактирано от Peace_lover на 27.02.06 20:36.

Тема Re: Изпит по стрелба в US POLICEнови [re: Щиpлиц]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано27.02.06 21:06

Че да не би всички притежатели на оръжие да го носят за самозащита или да тренират за престрелки?

Забележи, че това е за полицаи. Ако цивилен набъхта някой в главата вероятността да го съдят е доста голяма, независимо от другите факти.

Подобни могат да бъдат изискванията за носене на скрито късо оръжие. Но аз мисля, че дори и толкова не се налага. Ако някой извърши престъпление трябва да си носи отговорността, а не всички да сме по презумция виновни.

Но, подобни изисквания биха били добро начало в правилната посока. Само дето не ми се вярва.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

Автор пopyчиk Pжeвckи (същият)
Публикувано27.02.06 21:14

Щандартенфюрер тук не сте много прав. Това примерно "3 изстрела за 1.5 sec. - трябва да има 2 попадения в тялото и 1 в главата" не можеш да го искаш от всеки който иска да носи оръжие. Едно щото почти никой няма да го направи (за 1.5 секунди!!!!) и второ, защото за самозащита не се стреля на 25 метра. Да не говорим, че ако наистина опраскаш некого тъй мозамбикската директо ще те отвеят на процеса после, че си правил "контролен" в главата както вече е писал някой.

Тема Re: Изпит по стрелба в US POLICEнови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Публикувано27.02.06 22:19

Поручик. За теб и за АС ще цитирам:
"Подобни трябва да са..."

;о)) Лека вечер.

П.П. АС дори подсъзнателно е разбрал за какво говоря:
"Но, подобни изисквания биха били..."

Щирлиц

Редактирано от Щиpлиц на 27.02.06 22:20.

Тема Re: Изпит по стрелба в US POLICEнови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Публикувано27.02.06 22:29

За да не преправям втори път постинга - пиша нов...

Поручик, ти колко патрона стреляш на месец? Чувстваш ли се сигурен, че в нужда можеш да извадиш оръжието, и куршума да отиде там, където се целиш?

Ето я опитната постановка: Вървя си аз по улицата, никого не закачам, и като завивам зад ъгъла - там някакъв шумкарин взели, че го нападнали. Той естествено се бърка за пищова, гърми по лошите типове, и естествено по закона на Мърфи - уцелва мен. ;о))) На следващия ден вие коментирате тук в клуба, че стрелеца е бил пълен некадърник, и не е трябвало въобще да му дават оръжие. Ама това мен няма вече въобще да ме грее. КОС-аджиите ще казват, че ако и на него не му бяха дали - това нямаше да се случи, и т.н. неща. Причина, следствие... Не можем да предвидим всички ситуации, които биха се случили на улицата (и не само там). Затова за да не стават "нещастни случаи" - ТРЯБВА на този който иска оръжие да му се налагат и изисквания да умее да борави с него.

Щирлиц

Автор AC (Sixpounder)
Публикувано27.02.06 22:45

Съвсем съзнателно си беше, батка. Струва ми се че приемаш лично разликата в мненията ни, а не трябва.

Забележка ми беше пак в духа на това, че да притежаваш оръжие е право на всеки, което не се дава от някаква служба, но може да се отнеме ако има основание за това.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.