Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:31 08.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема H&K USP .40 ?!нови  
Автор Peace_lover (минаващ)
Публикувано08.02.06 10:24

Много ми харесва този пищак. Вие какво мислите? Става ли като за средностатистически гражданин? Искам да си купя хубав пистолет максимум до 1400 лв, защото оръжие в БГ не можеш да си купуваш когато ти се прииска, поради известни на всички причини и до тази сума съм склонен да намеря пари. Скъпи ли са боеприпасите? Като за средностатистически българин? Някой да сподели опит. Добре ли се носи скрит освен това? Някакви други идеи, ако имате?
Като питах в няколко магазина, се оказва, че няма внос Знаете ли къде може да го има?!

Тема Re: H&K USP .40 ?! [re: Peace_lover]  
Автор idhk (непознат )
Публикувано08.02.06 14:22

Ми с 40 не съм мятал но с 9 и 45 съм. И двата са жестоки! По принцип ХКтата са най-издръжливите пистолети, но цената им е ....

Няма да съжеляваш. Имай само в предви, че скачат малко повече.

Но, ако ще го ползваш за динамична ИПСЦ стрелба Глок е най-удачното решение от продъкшън пистолетите.

Тема Re: H&K USP .40 ?!нови [re: Peace_lover]  
Автор Дoн Г-н бaт Toпчo (гръм и тресъци)
Публикувано08.02.06 14:53

H&K USP е конструиран специално за патрона .40 S&W. За другите калибри е пригаждан. Отката е по-тежък от при 9х19.

Тема И патроните са по-скъпинови [re: Дoн Г-н бaт Toпчo]  
Автор TANFOGLlO ( Limited Custom)
Публикувано08.02.06 18:09

.40 са сравнително скъпа муниция,да не говорим,че в БГ няма кой знае какъв избор! Чешките гадни патрони .40 по стрелбищата са 70-80 ст. , което не е по джоба на всеки

Тема Re: И патроните са по-скъпинови [re: TANFOGLlO]  
Публикувано08.02.06 18:59

Ей сега ще ми се развали настроението че и без това само ядове имам. То ако човек има пари, да не го мисли, ама... Добре, ами Federal и Remington 180 g. как са? Гледам, че във ВИП-а по 68 и 75 ст. със сребърна карта? Не че е малко... Проблем ли има с чешките патрони? Четох из форумите, че давали засечки и не били много качествени, ама с ХК има ли проблеми?! Е, в краен случай с 9Х19 може да се примиря, ама ми се иска нещо стабилно. А пък е тъпо да си вземеш хубав пищов и да не стреляш с него, ами с тези по стрелбищата

Тема Re: И патроните са по-скъпинови [re: Peace_lover]  
Автор sss_hk (непознат )
Публикувано08.02.06 19:50

По отношение на носенето - нямай грижа. Аз съм с такъв. Оръжието макар и да изглежда голямо е сравнително тънко (32мм) и изключително леко (720гр.). Нося го с един доста хубав кубур на Сикингер, и направо не го усещам, че е с мен.
По отношение на калибъра обаче си заслужава да размислиш според мен. 9х19 не само че е доста по евтин, но винаги го има за разлика от .40, а и имаш много голям избор на типове куршуми. Също така по отношение на диманичната стрелба 9х19 е несравнимо по-удобен от .40.
Ако успееш да си го намериш и от неръждаема стомана, ще имаш едно вечно оръжие.

Тема Re: И патроните са по-скъпинови [re: sss_hk]  
Публикувано08.02.06 21:09

Благодаря за инфото и съвета. Тъпото е, че у нас не можеш да намериш това разнообразие на муниции, което го има другаде. Добре, ами каква е разликата между неръждаемата стомана и другия, който е с тъмно синьо покритие? Нали и двете са защитаващи от корозия?! Щото по принцип ми харесва тъмносиния вариант, не обичам много лъскави и полирани повърхности. Извинявам се, ако въпросът ми е тъп, но не съм профи и се опитвам да научавам това-онова.
А би ли ми показал линк към този кобур, който имаш да го видя как изглежда? Как го намираш пистолета като цяло - доволен ли си от точността, удобството на боравене, смяна на пълнителя? Може ли бързо да се стреля с него? Защо 9Х19 да е по-удобен за динамична стрелба?
А един магазин колко струва?

Тема Peace_lover,нови [re: Peace_lover]  
Автор speedbullet (бивш новак)
Публикувано08.02.06 22:33

така като чета ... в големо приключение си влязъл... / е кво да кажа като и аз до скоро не спях по цели нощи.../
за машината - добър избор - но помисли върху избора на калибъра още малко - фортито не е най удачния вариянт за у нас все още/по ред причини няма да досаждам/
... а и заложи най-вече на основната си цел - за какво всъщност го взимаш - за забавление /екшън по стрелбищата/ да ти радва вечер окото и душата или просто за да казваш с гордост: хеклер - най доброто за един мъж!

Тема Re: Peace_lover,нови [re: speedbullet]  
Публикувано08.02.06 23:54

Не става въпрос за фукане; искам да му се кефя, да си стрелям по възможност по-често и да имам надеждно защитно средство.

Тема Re: И патроните са по-скъпинови [re: Peace_lover]  
Автор sss_hk (непознат )
Публикувано09.02.06 16:13

Абе тя оксидацията предпазва от корозия, но не е като неръждаемата стомана. При нея си съвсем безгрижен. Дето някои казват можеш да си го миеш на чешмата (това на майтап де). Съществено предимство е че така както ти изглежда в момента на закупуването оръжието, така ще изглежда и след 10г.. Чисто и просто отгоре няма никакво покритие което да се изтърка или улющи.
Този вариант (неръждаемия) изобщо не е лъскав и полиран. Стои някакси матов, но това най-добре да го видиш на живо. Има го във Випа в Дървеница. Там ще видиш и кубура (кожен, релефен, затворен от долу, може да се носи и прав и наклонен, на мен прав ми е по-удобен, цена 94лв.)
По отношение на точността няма какво да се коментира. Когато си избирах оръжие точно това ме убеди да взема USP.
За отката - не е койзнае какво, но не е и от най-слабите. Трябва си малко по-сериозен хват за бърза стрелба. Именно за това ти препоръчвам 9х19. (и не само за това де. Всъщност не мога да намеря доводи в полза на .40 за граждански цели.)
А за магазина не знам. За сега съм в мирни взаимоотношения със съседите и двата, които се предлагат в комплекта ми стигат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.