Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:09 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Равносметка за 10 години.нови  
Автор iosarian (от Параграфа)
Публикувано01.02.06 17:01

Тази година за добро или лошо се навършват 10 години от момента в вкойто започнах да работа в сферата на така наречения оръжеен бизнес.

Та вчера си мислех и си направих една кратка равносметка.
Преди 10 години ако някой ми беше казал че ще притежавам законно боен пистолет, като лично оръжие щях да му се изсмея - в момента имам два.
Преди 10 години цената на един Зиг Зауер П226 беше 1250 долара като средната заплата беше около 60 долара - днес е 1900 лв при средна заплата около 500 лв. и при общо поскъпване на оръжието от вносителите средно със 7% годишно.
Преди 10 години цената на един патрон 9х19 пара беше приблизително 60-70 пфенига- днес е 30-40 стотинки.
Преди 10 години на склад можеха да се намерят 4-5 системи пистолети - днес вече са повече от 50.
Замислих се по тази тема защото усещам един съществен негативизам по отношение на вносителите и търговците на огнестрелно оръжие. И заради факта че повечето хора приемат положението в момента като даденост - а не като нещо придобито през годините не без помоща на така псуваните търговци и вносители

Si vis pacem,para bellum.

Редактирано от iosarian на 01.02.06 17:03.

Тема Re: Равносметка за 10 години.нови [re: iosarian]  
Автор Borislav (Анти)
Публикувано01.02.06 18:44

То така е било винаги.
Прословутият български негативизъм
Винаги се гледа какво е лошото, а не какво или какъв е напредъка.
Тук имаме много подходяща приказка: "за едни хора чашата е половин пълна, за други е половин празна"
Освен това, изглежда че за повечето българи да правиш печалба, колкото и да е скромна тя, е престъпление

Тема Re: Равносметка за 10 години.нови [re: Borislav]  
Автор Yank1911 (пристрастен)
Публикувано01.02.06 19:02

Комунистическите теоритици я наричаха "научному" принадена стойност.

Have a Profitable Day

Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано01.02.06 19:03

Сигурно повечето хора в Спфия го приемат за даденост. Аз обаче от Варна като отидох там почувствах разликата. Първо в кинтекса трябваше да се ходи за съчми. Очаквах да е някаква мизерна сграда изостанала още от социалистическо и неремонтирана от тогава. Като я видях ми падна шапката. Много ме впечатли. После решихме да отидем на випа да постреляме. Там вече очаквах да е добре защото го бях виждал и преди, но не бях влизал. Това което ме впечатли е усещането за оръжие особенно долу. Как целия под е покрит с гилзи, разнообразието от оръжия и поносимата цена на боеприпасите(Говоря в сравнение с Варна където ако нямаш лично оръжие е доста неприятно защото стрелбището разполага с 3 пистолета и револвер)
Усеща се развитието, но за да има развитие трябва да има причина, а тази причина са редовите стрелци които искат все повече стрелба за по-малко пари

Тема Re: съчми в кинтекс?нови [re: rpg22]  
Автор The GunMan ()
Публикувано01.02.06 19:08

в кинтекс продават ли съчми за ловни патрони?

Тема Re: съчми в кинтекс?нови [re: The GunMan]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано01.02.06 19:22

Не знам. Ние взехме няколко холяди съчми за въздушно оръжие 4,5мм Не че и за въздушно има разнообразие голямо, но има точно тези които ни трябват на добра цена(Във Варна са двойно по-скъпи поне)

Автор Дoн Г-н бaт Toпчo (гръм и тресъци)
Публикувано02.02.06 09:32

Е-ех!
Преди десет години мобилните телефони струваха по $1850 и приличаха на куфари, а компютрите бяха 100 пъти по-бавни.

Колко се промениха нещата от тогава!

Ама дали заради търговците?

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано02.02.06 12:59

Ех, спомени.
Точно преди 10г. си купих първият газов револвер. Каква радост беше!!! Какъв кеф, какво преживяване! Тогава истински законен револвер беше само мечта. За щастие някои от мечтите се сбъдват!!!

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Тема MDAAAAAAAAAAAA [re: Jose]  
Автор Zmiata_ (Garmiashtata)
Публикувано02.02.06 15:03

a az 96 si kupih vtoria:)
...Gazov
ehhhhhhhhhhhh spomeni:)
a misalta che she si imam moe si boino.. beshe ... edna prekrasna himera
ehhhhhhhhhhhhh:)
ade sled 10 godini da sme oshte po-dobre i da imame neshtata za koito sega samo mechtaem

Тема Консенквентно погледнатонови [re: iosarian]  
Автор Doctor_Makarov (ЖивотоСпестител)
Публикувано02.02.06 22:03

Требе да се гледа положително.....
Нещата засега вървят на добре...Време е да заприличваме на бяла държава...Малко по малко

Създавайки снаряда,човек се е доближил максимално до Твореца

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.