Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 14.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за карабините БГ и рускинови  
Автор Kabanov (познат)
Публикувано12.01.06 10:16

не сам прочел до сега тук някой да ползва мазалат или Барс или Лос , гледам ги тия карабини последните няколко дни както BRNO , и СЛР също, кажете си мнението за Мазалата, за мене няма значение 7.62х39 или 7.62х54 , предпочитам второто, също цената на оптиката не ме интересува много , смятам с някоя средна хубост, за която ще мисля после , все пак кажете правилно ли разсъждавам и за това :)
Да си призная на външен вид мазалата ми харесва много ... и някой има ли идея каква му е цената:) Трябва ми карабина почти изцяло за лов на прасета ...

Тема 550 лв. втора употреба...нови [re: Kabanov]  
Автор dalagg (минаващ)
Публикувано12.01.06 14:02

За нов не знам. Провери и по магазините. Виж тук :

в долния край на страницата има обяви за МАЗАЛАТ

Тема Re: 550 лв. втора употреба...нови [re: dalagg]  
Автор Kabanov (познат)
Публикувано12.01.06 14:39

10х , Пропуснал сам ги, хем гледах скоро:( аз ще звънна на завода да питам . По скоро ме интересува някой дали има опит с Мазалат , да каже как е, чувал сам за нещо от рода "цевта е от стара пушка от еди коя си година / не се сещам/ залежали били , не била добра цевта, иначе оръжието като цяло си заслужавало - абе ако има нещо с цевта как ще си заслужава ?" Верни ли са тези слухове.. Барс 4 и Лос 7 също ме интересува някой с пряк опит да сподели ..

Тема Re: 550 лв. втора употреба...нови [re: Kabanov]  
Автор dalagg (минаващ)
Публикувано12.01.06 15:23

Имам познат ловец с Мазалат стреля на 80-100 метра прав по наредени панички за скиит и от 20 изстрела прави 18 сигурни, но изстрелваше поне по 200-300 патрона на седмица. Сега не знам как е не сам го виждал от 2-3 години.
Мен лично не ми допада, а и от звука на изстрела ти падат пломбите

Тема Re: 550 лв. втора употреба...нови [re: dalagg]  
Автор dalagg (минаващ)
Публикувано12.01.06 15:24

... с оптика

Тема Re: за карабините БГ и руски [re: Kabanov]  
Автор _chakala_ (hunter)
Публикувано12.01.06 16:30

predi nqkolko meseca prodadoh mazalat za 300 lv. Kato orajie e dobre tochno e, malko silno garmi, ama ako si na zakonen lov kakvo te barka.

Автор _chakala_ (hunter)
Публикувано12.01.06 16:33

da ako si namerish takava s hromirana cev vzimai q. tezi cevi sa ot leka kartechnica i nqmat greshka

Тема Re: 550 лв. втора употреба...нови [re: _chakala_]  
Автор Kabanov (познат)
Публикувано12.01.06 17:02

На какво може да се дължи това оръжия с еднакъв калибър - едните да са по шумни от другите;) не ме притеснява това , по скоро от интерес питам , не разбирам много от нарезно оръжие знам само калибрите и кой калибър за кой дивеч е удачен. И за СЛР ме интересува, знам че 7.62х39 някои казват че са слаби за прасета, но просто като оръжие ме интересува понеже аз сам от хората които не на всяка цена трябва да отстрелят .. Ако има случай ако е добра видимостта за точен и безкомпромисен изстрел - да ... иначе догодина ;)

Автор _chakala_ (hunter)
Публикувано12.01.06 17:09

za 7,62x39 neznam, no 7,62x54 pravi dmogo dobri porajeniq. sega mi predlagat pak mazalat no dosta tuningovan s optika kupena ot zavoda na blazer v germaniq za 1500 lv i se chudq dali da q vzimam. Poneje e na edin priqtel i znam kolko neshto e izbil s neq i ne e mradnala

Тема Re: 550 лв. втора употреба...нови [re: _chakala_]  
Автор Alkoholok (degustator)
Публикувано13.01.06 11:36

Vsichki cevi 7,62 koito se proizvejdat v kazanlyk "Arsenal" imam predvid, se hromirat vytreshno, nanasia se debelo pokritie ot tvyrd iznosoustoichiv hrom HV 1000 dori poniakoga i do 1050-1090.Nezavisimo za kakvo orajie e prednaznachena cevta PK, AK ili lovna karabina. Pokritieto se polira sled otlaganeto.
Tova mnogokratno uvelichava resursa na cevta zashtoto namaliava trieneto, i respektivno nagriavaneto i.

Taka che po otnoshenie na cevite ( pone kato resurs i preciznost ) proizvedeni v kazanluk, zabelejki niama
Hromira se i gazovoto butalo.

Za ostanaloto ne moga da komentiram.

Cevite proizvedeni v Terem ( V.Tyrnovo) i Arkus ( liaskovec) ne se hromirat a samo se polirat

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.