Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:47 14.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема SLUG semi-auto  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано05.01.06 23:09

Тази година смятам да изкарам курсовете за ловец и логично се замислям и за оръжие.
Спрях се на полуавтомат, но ми се ще да има и втора слугова цев. По това което чета за тях излиза че до 200 метра може да се стреля точно с ловни куршуми.
Бюджета е доста ограничен-1000лв.
Интересно ми е кои модели се внасят в България и на какви цени горе долу се намират.
Дотука гледам има модели на Стожер с две цеви и на Мосберг които евентуално се побират в лимита.
Предложете и вие други марки и модели.
П.С. Нормалната цев смятам да я ползвам за лов, защото у наше село по-едро от заек е просто голям късмет да срещнеш, а слуговата за развлечение по стрелбищата или евентуално ако отида на гости на някоя дружинка
П.С. Нали Слуговите цеви не се вписват като нарезни, защото ако е така трябва да си променям плановете относно оръжието.

Тема Re: SLUG semi-autoнови [re: rpg22]  
Автор strik (непознат )
Публикувано06.01.06 13:08

Ееее, най-накрая някой да попита за слуговите цеви, че бях решил, че съм самотен "...в полето воин" :))))).
В България, този вид цеви не се радва на особенна популярност, аз самия доста се порових за информация и голямо търсене падна за самата цев, е които търси намира :)))), та вече съм собственик на такава, пушката ми е Маверик, цевта е на Мосберг /двете марки са на практика едно и също, Маверика е по -ниското качество :)))/ клалибър 12/76, 61см. дължина без механични мерни прибори, с планка за монтаж на разни видове бързомелци и/или оптики.
Още не съм я пробвал.....липса на време, а и нямам точна идея с какви типове куршуми ще стрелям....ще експериментирам..очевидно, докато намеря най-доброто решение.
Конкретно на въпроса, бих ти препоръчал помпа, не полуавтомат, още повече ако искаш да се вместиш в цената.
Стожера не е с истинска слугова цев, това е просто цилиндър :))), вариантите са или помпа Мозберг, или Бенели или Берета но за тях говорим за друга ценова гама, това са реалностите на българския пазар ,що се касае за цевите тип слуг.
С уважение.
P.S. Слуговите цеви не се водят нарезни, по сега действуващата нормативна уредба, това е гладкоцевно оръжие.

Тема Re: SLUG semi-autoнови [re: strik]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано06.01.06 17:04

Когато я пробваш драсни тук да видим как се представя.
Това за стожера ме учудва. Той само цилиндър ли е или е от ония дето шока е нарезен само и се предполага, че трябва да придаде кръгово движение за има няма 7-8см?
Това за помпата и аз си го мисля ама нещо не съм им голям фен.
В краен случай ако не намеря нещо подходящо ще взема една СССР надцевка и след година две ще купувам от високия клас

Тема Re : SLUG semi-autoнови [re: rpg22]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано06.01.06 18:51

Странно е това за слъговата цев на Стожера. Аз не съм я виждал наживо, но тука друго пишат: "Stoeger's new fully rifled cantilever slug barrel is a tack-driver with today's new super-fast saboted slugs. This three-shot 100 yd. group was achieved from a bench rest, with Federal® Premium Vital-Shok™, 1700 fps, 3/4-oz. Barnes Expander™ Slugs"

Автор Bobomag ()
Публикувано07.01.06 10:57

аз имам моберг 9200 полуавтомат която е с гладка и нарезна цев ....на нарезната
съм поставил руска оптика открадната от "зипа" на руска зенитна двуцевка........
наречена "зутка".....нарезната цев стреля с всички
видове бренекета и то завидно точно......проблема е че бренекетата имат голяма
парабола на летене и при стрелба трябва да компенсираш височината на премерване която варира до 20см...колкото е по мощно бренекето толкова по голяма е параболата на летене.........аз съм прострелял оптиката на 100 метра
с бренекета "фиочи".....най мощното бренеке с което съм стрелял е уинчесрер
магнум ама то много повдига...с него поразявам мишена 40 на 40 см на 130метра като при попадението пробиваше ламарина около 3мм.......... мишената беше стара печка.интереснотое че уинчестера много повдига с нарезната а кото го стрелям с гладката цев на съштото разтояние не повдига изобщо.кадето се мера там удря...колкото до инфото за 200 метра
малко много ми се види нече не може ама енергията на бренекето много рязко
намалява.......заради тази цев смятам за си лея бренекета с 2 водяшти пръстена
за по голяма точност.........цевта не става за съчмени патрони!!!!!

Тема Re: SLUG semi-autoнови [re: Bobomag]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано08.01.06 14:55

Я кажи колко пари го взе тоя мосберг. И дали дава засечки при работа с нарезната цев повече отколкото с гладката?

Тема Само имай едно наум...нови [re: rpg22]  
Автор Set (cat /dev/null >)
Публикувано08.01.06 20:41

Мисля, че слъга се продава срещу завършен курс за подборен лов.

А той е 2 г. след основния билет.

Memento mori.

Автор Bobomag ()
Публикувано09.01.06 16:59

мосберга го купих на есен от "випа " ама с една цев гладка,нарезната цев ми е подари мой приятел който има съштия мозберг ама го е купил с две цеви през 1995 година и е струвал 1900лв ,а моят е 980лв,като ги сравнявам двете пушки
хем са еднакви ама неговия е май по качествен........да притежаваш нарезна цев
не се изисква разрешително за подборен лов.

Тема Re: Само имай едно наум...нови [re: Set]  
Автор _chakala_ (hunter)
Публикувано10.01.06 17:29

tova za 2g. sled bileta za lov ne e vqrno az go izkarah na 2-riq mesec cled kato stanah lovec.

koi kak se uredi

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.