Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:11 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ...  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано06.12.05 02:00

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Тема Re: ...нови [re: marlex]  
Автор Peace_lover (минаващ)
Публикувано06.12.05 08:40

Ето заради такива безотговорни малоумници като бившия гард от НСО ще искат да въвеждат неоправдани рестрикции за оръжията за нормалните хора! Прави ми впечатление, че поне едно 90% от всички подобни случаи, са с бивши или настоящи военни, полицаи или някакъв вид охранители!!!

Редактирано от Peace_lover на 06.12.05 08:42.

Автор idhk (HKholic)
Публикувано06.12.05 09:09

Дам и както обикновено "бивши" служители играят главната роля във филма.

Accuracy equals consistency equals patience and vice versa

Тема Re: NE NA ORAJIETO ZA MALOUNICIнови [re: marlex]  
Автор 9x19MM (минаващ)
Публикувано06.12.05 10:44

VCHERA VODIHME SASHTIA RAZGOVOR SAS KOLEGI, SAS KAKVO E PO KADAREN OT MEN EDIN VOENEN ILI POLICAI DA NOSI LICHNO ORAJIE?

Golyama chast ot samo ubistvata sa izvarsheni ot bivshi policai i voeni
Golyama chas ot civilni postradali ot nevolna strelba pak ochastvat policai i voeni

Nyamam nishto protiv tyah no ot vsyako darvo svirka ne stava
Az nyamam lichno orajie no sam imal dopir do baya pishtovi za razlika ot nyakoi bivsh voenen koito e boravil samo sas Mkarov i nishto drugo

Тема Дали няма да е възможнонови [re: 9x19MM]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано06.12.05 14:17

Да се въздържаме от крайни и непрецизирани изказвания?

Инциденти са се случвали, случват се и ще се случват винаги. Никой не е застрахован - необходимо е изключително внимание при боравенето с оръжие. Не е коректно обаче да се обвиняват в некадърност и непригодност еднакво всички военни, полицаи и охранители.
Все пак вероятността при тях да се случи инцидент е много по-голяма като се съпостави броят на въоръжените униформени с броя на въоръжените цивилни. Едните боравят с оръжието по задължение, другите с ентусиазъм, има и такива, които го купуват само за гъзария и т.н. Не всички военни са пипали единствено Макаров през живота си. Не всички полицаи мразят оръжието и не всички охранители са мутри безпросветни.
Вярно, че всяко стадо си има мърша, но още по-вярно е, че не бива от частното да се прави заключение за общото.
Отговорността е персонална.

Бях многословен, но с две думи исках да кажа да бъдем по-прецизни в думите и квалификациите.

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: ДoнKиkoт]  
Автор diver66 ()
Публикувано06.12.05 16:00

Позволи ми да не съм съгласен с теб.
1. как нормален гражданин влиза с пищов в дискотека. Аз ще ти кажа. Никак. Понеже пича бил служител на НСО/Пожарна/военен можело.
2. Кой нормален човек би си извадил пищова във заведение?! Да му е по-спокойно?! Ще ти кажа. Никой. Понеже пича бил служител на .....
3. Кой нормален човек би заредил пистолетът си ако не мисли да убива или не е на стрелбището?!.........
4. След като си гръмнял кой нормален човек започва бързо да го чисти а не се обажда първо в бърза помощ?! .......
5. Да припомняме ли случая с онзи експерт, дето си беше прострелял топките?!
6. Или с говедото военен дето беше гръмнал 8 пъти онзи измислел футболист? Каква е тази самоотбрана дето гърмиш некой 8 пъти?!

нищо не искам и не мога...

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: diver66]  
Автор pagoda (непознат)
Публикувано06.12.05 16:21

Ти май не разбра какво дума човека,прочети пак.

Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано06.12.05 16:25

Прав си така си е. Не всички са толква зле, НО какво да се прави като болшинството са такива? Естествено, че има свестни полицай и военни ама те са прекалено малко в окена от негодни и не могат да променят нищо.
Говорим за по-голямата част а тя е в окаяно състояние

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: diver66]  
Автор Иcтopиka(нoвoбpaнka) (новак)
Публикувано06.12.05 17:59

Или с говедото военен дето беше гръмнал 8 пъти онзи измислел футболист? Каква е тази самоотбрана дето гърмиш некой 8 пъти?!

Приятелю- надявам се не се обиждаш,че те наричам така
Нямаш никаква представа каква е истината по този случай.Повярвай ми-няма абсолютно нищо общо с това,което се пише и споменава от всички медии.Ако знаеше истината за случая нямаше да говориш така-с думи като "говедо"...

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: Иcтopиka(нoвoбpaнka)]  
Автор diver66 ()
Публикувано06.12.05 18:28

За пиян човек изстрелял 8 патрона едва ли мога да кажа добра дума. В никакъв случай не зашитавам ритнитопковчето което по дефиниция си е ******. Просто смятам, че разрешителното за носене трябва да е като колата. Когато караш не пиеш. Когато си носиш пищова също, щото само след няколко бири ставаме големи лайна;) За това че ме наричаш приятелю нямам нищо против. В края на краищата сички тук сме съмишленици. Нали така?

нищо не искам и не мога...

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: Иcтopиka(нoвoбpaнka)]  
Публикувано06.12.05 20:24

Разкажи повече за случая

Автор пopyчиk Pжeвckи (същият)
Публикувано06.12.05 20:59

Тва с черешовото топче уби сичко детско в мен обаче......

И верно стига с това военни-полицаи-охранители-ловджии дето са ни виновни за всичко. Просто в тях са оръжията - естествено е там да стават повече сакатлъци. Щото скорошната случка дето пак бързо се изруга, че военен стрелял с ловна пушка заради котка, най-накрая се оказа, че военния е прострелян, а не стрелял.

Тема Re: ...нови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Публикувано06.12.05 21:46

Съгласен съм, че е естествено да се случват случки понякога, но това, което се е случвало досега така, както е изнасяно от медиите последните няколко години, не са някакви случайности, а напълно безотговорно поведение! Пияни или надъхани - няма значение, още повече, ако основната му работа е свързана с боравене с оръжие и като такъв съответният служещ би трябвало да е много наясно какви фатални последствия може да има идиотското поведение в резултат на няколко чашки или повече или в резултат на "Глей ся кой съм аз..." Ето за това става дума.

Тема Не че ми е работанови [re: diver66]  
Автор motkasht se (пристрастен)
Публикувано07.12.05 03:51

да оправям мирогледа на хората, ама много погрешни разбирания имаш за живота, вселената и повечето от останалите неща.
По точка първа: с какво дискотеката е по-различна от киното? а от библиотеката? а от сладкарница "Малина"? Замисли се над това!
По точка втора-единственото ти правилно схващане по въпроса - какво по-добро средство за привличане на вниманиео от пищов, хем и зареден пред всички булки?
По точка трета - толкова ти е мътна тая материя, че няма за какво да се опитвам да почвам да ти обяснявам!!
Точка четвърта ми е малко неясна, каква бърза помощ, каква милиция, какви пет лева?
Пета я прескачам, щото не знам за какво говориш и какво общо има със случая.
Шеста си е направо за бой, или поне за намаляне на поведение - стреляш докато неутрализираш заплахата, ако трябва 1, ако трябва 10, ако трябва 100 пъти. За туй му викат САМООТБРАНА, щото сам трябва да се оправиш както и колкото можеш, иначе твоя задник го цепят.
Специално за тоя военен ме е най яд от българската простотия и дивотия - нападнат, пребит и накрая осъден, щото видиш ли световно известния футболист само искал да го понабие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...

Тема Явно няма да е възможнонови [re: diver66]  
Публикувано07.12.05 11:01

Не е гот думите да изпреварват мисълта, ама нищо - както казах всеки е свободен да взема индивидуално решения за думите и делата си и след това да носи индивидуално отговорност за тях, а не заради един да се лепва етикет на всички.
Как би звучало, ако някой прочете подобни изказвания и каже - абе всички, които ползват интернет са...

И ако бих могъл да си позволя индивидуална препоръка - не вярвай сляпо на журналистите. Често заради сензацията, политическа поръчка или просто за пари умеят да фокусират вниманието на зрителите/читателите/слушателите в изгодна на тях (журналистите) посока.

Тема Re: Дали няма да е възможнонови [re: rpg22]  
Публикувано07.12.05 12:52

Никого не защитавам, просто изказвам мнение, че статистически е по-логично злополуките да се случват по-често на хора, професионално боравещи с оръжие.
Все едно да се погледнат автомобилните катастрофи и веднага ще се набие на очи, че много по-често се случват по вина на непрофесионални шофьори, отколкото на професионални такива, просто защото броят на едните е много по-голям от броя на другите. Това дава ли право на професионалните шофьори да искат само те да могат да управляват МПС-та?
Също статистически погледнато, злополуките с оръжия са пренебрежимо малко на брой, съпоставени с броя им, но политически удобно е, журналистите да представят всеки нещастен случай с излишно завишен драматизъм, който да набие в тиквите на хората, че оръжието е много лошо нещо и трябва да бъде забранено.

Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано07.12.05 15:02

Истината за България без кривогледа на журналистите изглежда така. Малко на брой (относително спрямо населението) КНО относително малко на брой инциденти раздухвани по угоднически начин от журналистите. В действителност главните действащи лица в инцидентите най често са хора от силовите структури(МВР,МО и охранителни фирми) не задруго а защото за тях оръжието е по-задължение бидейки по задължение и видиш ли те "цял живот" само с оръжие са се занимавали им донася една фалшива сигурност на експерти водеща до глупави грешки които могат да костват и човешки живот. Това правило не е универсално защото и аз бидейки голям любител от години на оръжието спазващ мерките за безопасност при едни тестове на боеприпаси щях да се гръмна в крака. Така че и аз както и всеки човек може да допусне грешка но за разлика от моята грешка щях да пострадам само аз поради факта че бях на стрелбището и тествах когато бях сам точно поради тази причина да няма инциденти. За алкохола и оръжието няма какво да коментирам двете както и (шофирането и алкохола) са несъвместими и това трябва да е принцип а не добро пожелание. А относно количеството на инцидентите (говоря за инциденти а не за случай на самоотбрана) е ниско и е от хора на които оръжието им идва някакси отгоре защото никой от феновете които познавам не би си рискувал разрешителното само за да се изфука пред гаджетата (не че не може да си го върне ама мисля че не сме толкова богати че да разхвърляме пари по подкупи по бих предпочел да ги изстрелям тези пари). Така че моето заключение че медиите едностранчиво(предполагам по финансови и други подбуди) тълкуват инцидентите от нас единствено остава да се разграничим доколкото е възможно от мършата и да се опитваме да убедим хората около нас да видят тази разлика

АЗ КАЗАХ хау

42

Тема съгласеннови [re: PESHO ot MARS]  
Публикувано07.12.05 15:24

Точно така!

Тема SPOKO BEнови [re: Peace_lover]  
Автор 9x19MM (минаващ)
Публикувано08.12.05 11:10

Az sam ohranitel, ne sam kazal che sa nekadarni, vaprosae che stresa vav rabotata i doma vodi do idiotski izpalnenia
Az sashto imam nekvi plekala i sam hodil kade li ne i na krachma i na diskoteka no go ostavyam pri priateli ot ohranata. Az sam go vzel tozi pishtov sas men ne vav diskotekata a za boklucite koito te debnat zad diskotekata
Kvo da si vzema prashka che moga da vlyaza vav diskotekata Da no loshite sa po teshko snarajeni ot vseki policai ili ohranite I vse pak utivame na diskoteka, krachma ili kakvoto i da e noshtno zavedenie da se zabavliavame a ne da si pokazvame pishtovite

BARZ ILI MARTAV
Tova e vav rabotata kakto na policaia taka i na ohranitelya i na voenia a ne pian i vav zatvora
Ako nyamash samo kontrol to dali shte si ohranitel ili kosmonaft v se taya se shte gramnesh nekoi
Moi kolegi byaha vadili pishtovi na ne vorajeni hora na men mi e idvalo da otrepya nyakoi bokluk po vreme na rabota no tryabva da si malko po umen ot nego a ne tap yak i uporit
KAKVO SHTE STANE PAK AKO POCHNEM DA STRELYAME NA VSYAKADE I PO VSEKI KOITO NI YADOSVA???????????????????????

Тема Re: SPOKO BEнови [re: 9x19MM]  
Публикувано08.12.05 13:50

Споко съм Това за стреса е вярно. Въобще точно си го написал. По принцип по закон личното КНО не се дава на никого, нито пък се оставя в разни "трезори" на заведение, иначе е добре човек да си го носи навсякъде, ако ме питаш мен. Но отговорно

Тема Re: SPOKO BEнови [re: Peace_lover]  
Автор 9x19MM (минаващ)
Публикувано10.12.05 09:31

Tozi na koito go ostavyam sme mnogo dobri priateli
a toi orajia ne izpolzva dosta e yak i golyam prinego vidat palshi kakto pri
Desert Eagle

Тема Скромното мнение на една кука...нови [re: 9x19MM]  
Автор Doctor_Makarov (ЖивотоСпестител)
Публикувано11.12.05 23:00

Хора,
Много работи се изписаха за полицаи/охранители/военни. Ама не пропускате ли две неща?
Като първо - стреса си е стрес, но за да работиш такава работа се предполага, че си млако от малко устойчив на подобни натоварвания. И аз съм подложен на стрес, ама не бъркам входа на диското със стрелбището... Според мен,подобни прояви са индикация за самочувствие от типа: "Ти знаеш ли аз кой съм?". Просто защото в дебелите книги по психология пише, че човек, подложен на стрес(изключая огромни сътресения) не върши подобен род глупости...
И второ - може и да се повтарям, но: никой не е измислил методика как да се отсяват селяните от разумните - било при подбор за силова институция, било при раздаване на разрешителни...Така че, моля, без изводи от общ характер за конкретна професия, вследствие безпорядъка в нечия глава и малка доза журналистическа пропаганда...
Накрая извода - човек е първо човек или ТСП (за незапознатите: Тъпа Селска Пръчка)и чааааааааак след това полицай/военен/охранител/чистач на обществени тоалетни....

Създавайки снаряда,човек се е доближил максимално до Твореца

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.