Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:33 18.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Eдин хубав ден на стрелбищетонови  
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано21.11.05 03:39

Днес реших да подаря някои мой неща на местния Оръжейния клуб. Натоварих нещата и хоп в клуба. Паднах, като видях 25 маси заети от по двама и повече стрелци. На първата маса имаше нещо като .50 кал картечница. Карабини, ревовери, пистолети, ловни пушки - мъже,жени, момчета и момичета - дисциплина. Всички офицери (така ги наричат) са доброволци. Един работи на микрофона. Други двама следят за безопасна стрелба. След спиране на огъня четирима проверяват обезопасените (затвора отворен, патрон да няма в цевта, никой не се прибижава до масата) оръжия и започва сменянето на мишените.

Като се почна стрелбата то беше една радостна пукотевица. На всичкото отгоре беше такъв припек и такова настроение беше наоколо, че патроните ходеха сами в десятките.

Тук за мишени, много често се използват чинийки. Стрелбището има природни условия за това - равна поляна и извенъж започва хълм. Така, че всичко се спира в хълма.

Сварих двама доброволци в дърводелната да правят мишени.

Всеки е добре дошъл с каквито оръжия притежава. Ако не ти стигат мишените и патрониите можеш да си ги купиш на место.

Платих си членския внос за догодина, поударих няколко изстрела и си отидох в прекрасно настроение.

Вие всички знаете този вид КЕФ.

Тема Re: Eдин хубав ден на стрелбищетонови [re: Yank1911]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано21.11.05 10:50

Охаааааа!

На открито винаги е по-голям кеф!

Тема Re: Eдин хубав ден на стрелбищетонови [re: Yank1911]  
Автор Иcтopиka(нoвoбpaнka) (новак)
Публикувано21.11.05 12:12

Ееехххх-какви хубави работи ни разправяш
П.С.
Само се чудя хората от "органите" дето следят форума как ли се чувстват от написаното от тебе

Тема Re: Eдин хубав ден на стрелбищетонови [re: Иcтopиka(нoвoбpaнka)]  
Автор пopyчиk Pжeвckи (същият)
Публикувано21.11.05 12:48

Абе пука им на органите за форума - тука сме 20-тина души все редовни. Ние не сме им интересни просто.
Тия дето се бяха карали, че се говори за модификация на оръжие (приказката беше от наш хамерикански брат) изобщо не са от органите.

А иначе Янк - чудничко звучи това дет си го написал. Гледам от време на време по дискавъритата за възстановки на исторически събития - събират си се южняци, северняци с архивните пушкала, с дамите облечени според модата от тогава и перфектно си изкарват на някоя поляна.

А какво им подари ако не е тайна?

Редактирано от пopyчиk Pжeвckи на 21.11.05 12:51.

Тема Re: Tрадиция ...нови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано21.11.05 13:11

... правят възстановки .. и одеждите им са както се полага

правят и стрелби със преднопълнещи се ... и кремаклийки

посто .. мащабите ни са .. колкото ни е и родината ... засега

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: Eдин хубав ден на стрелбището [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Автор Иcтopиka(нoвoбpaнka) (новак)
Публикувано21.11.05 13:22

Абе пука им на органите за форума - тука сме 20-тина души все редовни. Ние не сме им интересни просто.

Да ти кажа хич не е така.Форума се следи и то от доста места.Казвам го въвсем сериозно.
Като някой път се накумя да дойда до Герена да се запознаеме ще ти кажа лично.Ама аз съм супер ламер на тема оръжия и затова още не съм дошъл
А и не говоря само за нашите "приятели" -форума всекидневно се следи от българското представителство на най-голямата анало-англиийска "правозащитна" организация стъпила здраво вече у нас и искаща да ни освободи от тези лоши и "убиващи" неща-оръжията
Един добър мой приятел работи при тях.Какви са им вижданията за притежаването на огнестелно оръжие в България за след няколко години по добре да не ти казвам-да не ти падне кръвното много

Тема Патриотизъмнови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано21.11.05 14:16

На тази ливада често идват кандидати за политическа позиция и се "ръкуват" със всички. Имаме и членове, които са в местните правителства. Понякога доброволно даваме пари за техните избирателни кампании, И бъдете сигурни много от нашите членове следят как гласуват.

Поручик, ние помагаме на boy scouts да стават истински мъже - другарство, взаимопомош, патриотизъм, уважение, толерантност, умение да просъществуват в беда, стрелба и т.н. Много от децата показват неимоверни таланти. Особен интерес е когато чистят стари оръжив свързни с историята. Гражданската война, Сержант Йорк от Първата война, Гарант и разбира се легендарния George Patton и неговия револвер със седефени дръжки са безкрайни теми.

А за тия дето се борят против законото притежание на оръжие, мотивите са им чисто политическа жажда за власт. В повечето случаи те искат да запазят това право само за тях (привилигирования елит). Това е било и винаги ще бъде. И не само с оръжията. Те, елита, знаят какво е добро за хората (хората са тъпи и трябва да се контролират как да живеят) и какво е добро за самите тях - власт. Адолф Хитлер се опита да въведе този новия ред. И забележи, започна със забрана и конфискация на личните оръжия.

Аз им занесох една въздушна пушка, една .22 кал карабина (по-големи калибри не им даваме на дечурлигата), една машина за хвърляне на панички и малко амуниции.

Тема Re: Патриотизъмнови [re: Yank1911]  
Публикувано21.11.05 18:06

Янк, друже камараде, у нас в татковината думички като патриотизъм, другарство, взаимопомощ, уважение и толерантност хич не са на мода нито в управляващите кръгове, нито в по-голямата част от населението. Там ни е проблема. Патриотизмът е вреден и заклеймяван в момента повече отколкото по байтошово. Или ако не е заклеймяван, ще е окарикатуряван непрекъснато. Взаимопомощ, уважение и толерантност са изключени от помислите и речника поради непригодност за прехода към системата "Човек за човека е вълк", за която някои си мислят, че означава демокрация, свободен пазар и прочие....

Взаимопомощ ли - аууу мирише ми на колективизъм и комунизъм.
Уважение и толерантност - бах, за кво да го уважавам и що да съм толерантен, като може да съм нагъл и прогресиращ.
Ей такива са ни мисличките в момента като народонаселение.... Познавам родители, които учат децата си на егоизъм, неуважение и нетолерантност от 1-2 годишна възраст. И на въпросите ми защо правят аджеба така най-често ми се отговаря - ами щото не искам детето ми да расте балък.

Такива са си у нас нещата - вечно криво разбрани.

Ама айде стига за тъжното - я виж ква светла тема си отворил, чак ми иде да емигрирам при вас!

Тема Re: Tрадиция ...нови [re: lvo lll]  
Публикувано21.11.05 19:21

Знам за Традиция, даже тия дни им ходих по форумите.
Ама все няма време (или пари) да ида на едно таквоз мероприятие.

Тема Re: ...нови [re: пopyчиk Pжeвckи]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано21.11.05 19:34

важното е .. че и ние се опитваме да правим нещо ...
и най-важното .. правим го ... колкото сили имаме

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.