|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
леене на съчми
|
|
Автор |
_chakala_ (hunter) |
Публикувано | 07.11.05 11:32 |
|
Вчера ми казаха как става, но най-добре ставали 11 и 10 номер. В тенекия се налива нафта на около 2 см от нафтата се слага по-малка кутия от неръждавейка с дупки отдолу с диаметър като на съчмите. Слага се оловото вътре и се пали нафтата. Оловото се разтапя и като падне, нафтата отдолу е студена и се втвърдява. Само трябва да се долива нафта, за да не е повече от 2 см. разтоянието, за да не станат съчмите с форма на капка
| |
|
Може да се ползва сито, вместо кутийка от неръждавейка. Даже е по-добре, с оглед на производителността 
| |
|
но не знам дали излиза сметка, ако копуваш оловото и нафтата. Мойте хора си ги набавят без пари .
| |
|
ще взема да пробвам .. ама не на терасата
колкото за идеята .. да вида как стават ...
мерси :)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
Re: леене на съчми
[re: _chakala_]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 07.11.05 21:12 |
|
абе аз съм го чувал същото ама с масло
пък масло, отработено, може и без пари да се намери
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
Тема
|
Re: може би ...
[re: AC]
|
|
Автор |
lvo lll (Ag008) |
Публикувано | 07.11.05 21:16 |
|
ще пробвам .. с разтопено олово .. да се налива през цедка
не .. да паля нафтата или маслото
те и .. в заводски условия .. мисля .. през некви кули ги пускат
после .. във вибратора .. ще ги отъркалям
мен .. по скоро ми е любопитно .. не толкова .. щото няма на пазара

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
Re: може би ...
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
AC (Sixpounder) |
Публикувано | 07.11.05 22:06 |
|
е то маслото/нафтата са за да станат като топчета
иначе ще се сплескват или ще са като капки
When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.
| |
|
Аз съм пробвал и по друг начин и пак стават: От пробита кутия разтопеното олово капе на картон на които има слой колофон с дебелина5-6мм.(на гранули). Височината се определя опитно но е към 30см. От размера на отвора зависи номера на съчмите. След това чрез пресяване се отделят сачмите и се слагат в барабан с графит и се въртят10-20мин.
| |
|
mi da to nali tova e ideqta vsichko da si pravish sam 
| |
|
Кат' ще си правим всичко сами чукнете и една /може и повече/ рецепта за барут, че то наличния почва да свършва, а вече барут - таратанци /законно/.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|