Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:35 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Една фантасмагорична, силно неосъществима идеянови  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано13.09.05 21:03

Пределно ми е ясно, че е неосъществима и изпреварила времето си (а времето й най-вероятно никога няма да дойде - такива са реалностите).
Ама нали човек понякога ей така го дава идеалист

Та викам си, ако бихме могли сега, като една Асоциация, като едни защитници на правата на въоръжените хора, да проучим нещата, дали тоя градски наистина е действал при самозащита, а не просто е догонил някъв мангал, който примерно е имал да му връща пари и го е освиткал, пък да направим някаква подписка или нещо подобно, с което да изразим подкрепата си към подобен правилен начин на действие. Че на главите ни се качиха!
Не говоря конкретно, просто ми се иска да почнем да правим нещо в тая насока, защото пацифистите не си поплюват. Само чакат някой да щракне с пръст и скачат като един и резултатът обикновено е поредната ножица в Закона.

Ще кажете, че това е работа на адвокатите. Не само. Общественото мнение също има своята сила (в нормалните държави).
Обикновено се чува по-ясно гласа на тия, които викат по-силно. А ние?

Спокойно, знам, че няма да стане - просто си говоря. (ако случайно пък потръгне тук дискусийка и се оформи някакво мнение, готов съм да напиша нещо като скелет на декларацията, върху която да поработим, изгладим и изпратим, за да не кажете, че само скандирам "дайте да дадем!")

Защото днес той, но утре бих могъл да съм аз, ти, той (дори тя!)... Мисля си, че повечето от нас (ако не и абсолютно всички) биха се защитили (а също семейството си или дори непознат) с оръжието си в безизходна ситуация. А не е хубаво да бъдем вечно без вина виновни!
Като нация сме свикнали все да се снишаваме и да чакаме някой да върши нещата вместо нас и никога да не поемаме инициатива, вземайки нещата в свои ръце. Народопсихология, робска психика и пр. адски неприятни термини, с които се самообругаваме, в повечето случаи не без причина.

Ами това е.

Тема Re: Една фантасмагорична, силно неосъществима идеянови [re: ДoнKиkoт]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано13.09.05 21:37

Доне, някак си не даваш добър пример приятелю - човек като иска нещо не подхожда с идеята, че е неосъществимо и невъзможно и фантамасмагористично и прочие - а точно обратното и ти го знаеш, иначе нямаше да лъскаш и цалуваш железата у вас, нали, а щеше да мислиш идеята за това общуване с ООБ за обречена?!

А за конкретния случай - няма как ние ей тука така както си чатим да разберем какво точно е станало, да проучим нещата както казваш - това понякога е трудно и за органите, но ако е било неизбежна самоотбрана, мисля, че не само собствениците на огнестрелно оръжие ще подкрепят човека, а и всички несобственици, на които им е писнало от уличната престъпност - имаше вече такива примери доколото си спомням.
Ще има разследване, ще има дело, ще се повдигат обвинения, ще реват ромски организации и прочие ( гаранция и че някои политически сили ще яхнат случая както го правят винаги ).... аз лично ще следя с интерес Старозагорската общественост как се отнася към подобни случаи и може да се окаже, че има начин и ние да изразим отношението си и ако всичко е в рамките на закона съм сигурен, че то може да бъде само едно - правилното.

Самия човечец е жив, а можеше и да не е - значи поне от ена гледна точка е постъпил ако не законно то поне правилно!

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Тема Re: Една осъществима идеянови [re: ДoнKиkoт]  
Автор firehand (Glockster)
Публикувано13.09.05 21:52

"Та викам си, ако бихме могли сега, като една Асоциация, като едни защитници на правата на въоръжените хора, да проучим нещата, дали тоя градски наистина е действал при самозащита, а не просто е догонил някъв мангал, който примерно е имал да му връща пари и го е освиткал, пък да направим някаква подписка или нещо подобно, с което да изразим подкрепата си към подобен правилен начин на действие."

Подкрепям идеята напълно!

"GLOCK around the Clock" is the best Glock & Roll hit ever made!

Тема Re: Една фантасмагорична, силно неосъществима идеянови [re: marlex]  
Публикувано13.09.05 21:56

Не че такова, ама що да не яхнем и ние някоя политическа сила?

Автор marlex (Advocate)
Публикувано13.09.05 22:09

Може ама само тайно)
щото ако се опитаме да яхнем явно, яхнатите ще сме ние....оцапаме ли се с политически шитс умиване нема да има да знайш

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Автор Set (cat /dev/null >)
Публикувано13.09.05 22:10

Абе аз друго си мислех.

Да съберем кинти и да го подпомогнем човека с АДВОКАТ

Готов съм да сложа едни 300 лева на масата.

Колко от АСОЦИАЦИЯТА ще дадът толкова?
Ако само 10 се съберем, ще е една добра сума. А можем да си го позволим.

И ВСИЧКО ПОД ЕГИДАТА !

И ПРЕД МЕДИИТЕ.

С ГОРДОСТ ДА ГО ЗАЩИТИМ КОЛЕГАТА.

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО ХОРА ЩЕ ДОЙДАТ В ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ?

Memento mori.

Тема Re: Тая пък идея още повече ми харесанови [re: Set]  
Автор firehand (Glockster)
Публикувано13.09.05 22:16

Прав си Сете, нещо реално е винаги повече от имагинерното.

Ако човека е прав, участвам.

"GLOCK around the Clock" is the best Glock & Roll hit ever made!

Тема Re: Една фантасмагорична, силно неосъществима идеянови [re: Set]  
Публикувано13.09.05 22:17

Звучи супер!

А като заякне Асоциацията, в един бъдещ момент ще може да отделя от фондовете си за подобни подпомагания! Което ще я направи още по-влиятелна! И колелото ще се завърти!
Но размечтахме се...

Народ ли сме? Или не? А мърша? И това не сме! Ами айде де!

Автор Set (cat /dev/null >)
Публикувано13.09.05 22:18

До тук трима

Memento mori.

Тема Re: Тая пък идея още повече ми харесанови [re: firehand]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано13.09.05 22:27

Така е, и аз съм съгласен - конкретни действия по конкретен повод - ясна помощ - финансова за права защита... и не само в този случай... лошото е, че се сещаме късно, не всеки може да отделя по-големи суми накуп... ако всеки си даваше по 2-та кинта всеки месец сега щеше да има доста кинти от почти 100 човека и 18 месеца съществане вече...

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.