Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:00 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема имало сформирана комисия вече ...нови  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано31.08.05 18:28

която да работи по промени в закона и правилника за ООБ
днес като бях в КОС за помпите .. ми казаха от там

това което се чувало като инфо е

- голяма тесла за всички
- многократно по високи такси
- всяка година заверка
- ловното 2 гладкоцевни и една нарезна

това са само слухове де .. и не се знае кое ще мине и кое не
но такива били настроенията ...

дано това което се случи да не е така мрачно

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: lvo lll]  
Автор Иcтopиka(нoвoбpaнka) (непознат)
Публикувано31.08.05 19:20

Еее-защо такива лоши работи ни говориш?
Някои не сме си взели още разрешителното за късо
А ми беше такъв хубав ден и сега ти да кажаш такова нещо

Редактирано от Иcтopиka(нoвoбpaнka) на 31.08.05 19:21.

Тема Re: мисли позитивно ...нови [re: Иcтopиka(нoвoбpaнka)]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано31.08.05 19:23

и действай по реда смело

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Автор haqsko (минаващ)
Публикувано31.08.05 19:30

о4аквах го товамноо,мноо кофтиабе виж за гладкоцевните 2 са си достатъ4но,ама за нарезното не съм съгласена ако върнат закона от соц.време.....2 гладкоцевни но без нарезна...е тогава ще е рев

Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано31.08.05 19:58

ПЕПЕЛ ТИ НА КЛАВИАТУРАТА!

За ловното обаче съм оптимист. Баш мазните депутатяци имат по 20-30 пушки и но пасаран.
А другото е логично - на фона на ситните стъпки с които пристъпяме към Великия Евросъюз трябва малко по малко да ни поокастрят все по-изкъсо свободите в името на всеобщий светлий нагъзизъм.

А БНАСОО ще се включи ли по някакъв начин в преговорите по промяна на Закона? Примерно, с едни хубави завишени изисквания за много по-либерален режим, та да има накъде да се отстъпва в името на разумното споразумение. Да викнем и другата оръжейна асоциация (заедно можем повече )! И там имаше хора влиятелни, уважавани. Пък да извикаме и братята от клуб "Традиция" - там също има много хора, на които силно им се чува гласа! Да се съберем ако трябва, да викаме пред "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"? Напред, о парии презрени!

Или декларацийка да спретнем (ще поотупаме от праха старата и айде! Пък ако кажете - чисто нова да измъдрим?) Имат такава комисия по декларации и жалби ли как му викат там, нещо по общественото мнение и уж вземат под внимание такива прокламации, декларации и пр. Я как ни написаха като авторитетен форум и гражданска организация - да не сме лукови глави я (то не, че не сме, ама карай)

Обаче не бива такива важни неща да ги научаваме на раздумка пред гишето на КОС-а. Тъй ли нямаме поне един наш човек в тая комисия? Що така не ни бръснат тия хора в това гражданско общество?

Ако ще правим нещо, да се стягаме. Че после като го приемат само ще вием безсилно и ще се вайкаме (пък и зелени карти няма за всички...). Не че ще постигнем кой знае какъв ефект, дори изобщо никакъв може да не постигнем, ама няма свиваме байраците без бой я!

БОЯТ НАСТАНА, ТУПКАТ СЪРЦА НИИ!!!

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: haqsko]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано31.08.05 20:13

Аааа, Хаяско! Сакън! Как ще са достатъчни две? Защо трябва да има ограничения?! Къде е логиката? Щом имаш една, защо да нямаш и 101? Кому би навредил с третата, четвъртата и т.н.? Защо ще ми казват те колко са ми достатъчни! Ми аз като имам три? И искам да имам още плюс безкрайност (примерно)?

В никакъв случай няма така лесно да скланяме глава! Не е вярно това, че преклонена глава сабя не я сече! Напротив - сече я с нааай-голям кеф! Ония веднага да кажат -ми ето - ловците се съгласиха от раз, че са им достатъчни две! Ами догодина ще е една! А защо догодина да не е една на двама души? Единият да ловува с нея в събота, а другият - в неделя! НЕ СТАВА!!!

Това за ловното няма да мине, защото членската маса на БЛРС е доста многобройна и вече доказаха(хме), че не са някакви шматароци, когато трябваше да отстояват премахването на психотеста. Промениха цял закон тогава. Аз познавам един-двама ловци с по една пушка и всички те имат намерение в най-скоро време да увеличат бройката. Всички останали са с по две, три и нагоре. Дали ще седим мирно и ще чакаме с наведени глави да ни ги съберат?

Коя например да сдам за унищожение от моите три? Никога не бих могъл да реша! Ами аз вечер преди лов по един час не мога да избера с коя да изляза на следващия ден, те искат да реша коя да махна! Завинаги!

ДРУГ ПЪТ!

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано31.08.05 20:36

Никаква логика няма да се ограничава каквото и да било - нито брой, нито количество, нито размери...каквото и да било!
Просто има едно нещо, което трябва да се разширява - КОНТРОЛА - толкова е просто!

А пък за такива комисии и прочие от Иво чуваме не за първи път... мисля, че нямя никъв смисъл да се всява смут в душите на хората с такива слухове - като и ако започнат да работят по промени в режима официално, тогава има смисъл да си кажм мнението и да си отстояваме правата.... иначе точно като гузни негонени бягаме и пак всичкото пара в свирката!

А до тогава - въоръжавайте се бе - който нямя, ми кво чака, който има, ама иска още - да действа...това е - ако сме много Ще сме силни на дела, ако сме малко ще сме силни на думи.

Имам една идея да събираме пари за лобизъм - щото без пари не става - като регистрираме GSM номер за пращане не SMS-и.... така ще стане ясно, колко сме и колко наистина са готови да дадат някоя стотинка за каузата. Все пак сме век технически, трябва да ползваме достиженията на техническата мисъл нали

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Редактирано от marlex на 31.08.05 20:37.

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор HK-BG (HKholic)
Публикувано31.08.05 20:37

Ми тези, които ще правят тези промени ние си ги изграхме на 25 юни! Това се очакваше. Ха-ха даже и Министерство на спорта разформироваха, защото представи си НЕМОЖЛИ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ ДА ГО ПОЕМЕ!!!!

Незнам как БНАСОО може да помогне, трябва Марлекса да питаме.

IN A WORLD OF COMPROMISE, SOME DON'T

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: HK-BG]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано31.08.05 20:45

Точно така - докато ме олицвтворявате мен с БНАССО и обратно до никъде няма да стигнем - само да питаме, да видиме....а вашите идеи къде са??
Аз нито съм човека - асоциация, нито съм искал да бъда, нито пък мога да бъда...ти примерно вместо да приказваш / извинявам се за тона /, вземи най-накрая си изкарай някакво разрешително - поне за спортно....щото тук имаше едно момче дето само приказваше как ей сега отива в КОС и как искал тва и онова и все не го прави - години хленчи по форумите и накрая дружно го наругахме и изчезна - може би не сме били прави ама с думи не ства, трябват действия!

Човек като иска нещо силно, винаги намира начин да го постигне.... иначе оправдания всеки може да си намери.

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Тема Re: имало сформирана комисия вече ...нови [re: marlex]  
Автор HK-BG (HKholic)
Публикувано31.08.05 21:01

Аз така казах, защото аз лично нямам идеи, а тъй като ти си по-наясно с правните въпроси мисля, че ти си по наясно от мен. Проблемът не ми е КОС, а все пак трябва пари да се съберат за пушкало, че после чак КОС.

IN A WORLD OF COMPROMISE, SOME DON'T

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.