Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:18 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема До колко са опасни СТОП патронитенови  
Автор S@sel@ ()
Публикувано14.07.05 14:25

Сигурен съм, че това е правилното място да попитам по тази тема...

Мислейки за газови, въздушни и бойни оръжия като начин са самоохрана (или самоотбрана) достигнах и до този въпрос. До колко са ефективни стоп патроните и доколко са опасни. Под ефективност имам предвид основно страхо- спирателната им сила в ситуация като например: Вечер... тихо, щурците скрибуцат кротко из нивята, излегнал си се на верандата на вилата до камината и кротко придремваш слушайки пукането на леда в чашата с уиски (добре де може и ракийка ;) ) Тогава дочуваш трополене на каруца и приглушени гласове- надигаш се тъкмо за да видиш циганите отворили портата ти да паркират до бостана... Е колкото и да би било хубаво да ги подпукаш с патрони колкото краставичка... някакси идва и чувството, че после ще имаш дребни разправии с различни правозащитни организации, които ще твърдят, че нашите обични съграждани просто са паркирали по погрешка и трябва само да им се напише ект за неправилно паркиране... и даже не са товарили твоите дини ами са ги разтоварвали и е редно да им се плати и за труда...

Дали няма да е по- удачно да се стреснат със стоп патрони? Въобще вършат ли нещо? Гледах едно филмче- един го простреляха със стоп патрон от пушка- просна се 2 метра назад милия... ама то туй пушка все пак...

Фиеста 1.1 i `94
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!

Тема Re: за тях ...нови [re: S@sel@]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано14.07.05 14:55

.. гледай нещо да е в 12к

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: за тях ...нови [re: lvo lll]  
Автор grizi (BG)
Публикувано14.07.05 15:28

абе и в 9х19 и в 38спец. стават тия с торбичката

Редактирано от grizi на 14.07.05 15:29.

Тема Re: за 9x19 е малко ...нови [re: grizi]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано14.07.05 17:02

.. измъчена история ...

за да работи системата ... се иска пауЪр ... а с тоя пауЪр .. торбичката вече не само лети а и трепе

за мен истински стопа патрон е за 12к попма
голяма площ и малка скорост ... т.е. истински стоп ефект

всичко друго е от лукавия както казва Борката

Тема Re: До колко са опасни СТОП патроните [re: S@sel@]  
Автор PESHO ot MARS (непознат )
Публикувано14.07.05 18:50

Правил съм изпитание на Макаровския 9Х18 стоп патрон с торбичка в твърда маса симулатор на мускулна тъкън прониква на около 6-7 см, пораженията са доста сериозни ако например попадне в стомаха после трудно ще му закърпят червата. Изтрела е произведен от около 50 см. Предполагам че при стрлба на около 4-5 метра ще е различно но каква неизбежна самоотбрана ще е това?

Тема Re: за 9x19 е малко ...нови [re: lvo lll]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано14.07.05 19:29

12к има едни много добри гумени торбички с гумени съчмиНищо не могът да пробият ама болиииииииНе знам обаче дали се намират в БГ. Според мен те са идеални са гореописаната ситуация

Тема Огън със СТАРТ-патрони!нови [re: S@sel@]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано14.07.05 19:56

Единствено те са безопасни!

Редактирано от ДoнKиkoт на 14.07.05 19:58.

Тема Re: До колко са опасни СТОП патронитенови [re: PESHO ot MARS]  
Автор GLOCK 17 (непознат)
Публикувано14.07.05 21:18

Идеята при разработването на стоп патроните,доколкото ми е известно първите са 12-к,е била да бъдат използване за разпръскване на тълпи при масови безредици,а това разбирасе става от по голямо разтояние.При неизбежна самоотбрана по принцип няма никакъв ефект в повечето случаи,като се има предвид какво представлява неизбежна самоотбрана по нашите закони,а и най вече правното основание да притежаваш стоп патрони ( за пистолет и револвер) без да си служител на МВР.Така,че положението е ни в клин ни в ръкав,ама в края на краищата по добре друг да бере душа отколкото аз.

Тема Re: До колко са опасни СТОП патронитенови [re: S@sel@]  
Автор 9x18 (непознат )
Публикувано15.07.05 00:45

Ами стоп- патронът за Макаров го дават безопасен след 10- 11 метра. Аз така и не успях да си купя такива да пробвам колко са точни, но стреляли с тях не са много доволни. Получава се така, че на дистанцията до 7-8 метра са опасни, а след това стават неточни. Беля работа са според мен.

Тема Re: казвал съм го много пътинови [re: S@sel@]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано15.07.05 12:56

познавам коремни хирурзи от Пирогов

разказвали са ми че ... често умират на операционната маса
простреляни със стоп патрони
докато им чистят вътрешностите от мизериите !

абсолютна гадост е !

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.