|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Знаци с ръце в бойна обстановка |  |  | Автор | Johny French (непознат
) |  | Публикувано | 07.06.05 12:55 |  |  | 

Някой дали случайно зане къде може да се намери описание на знаците с ръце, които се използват в армиите по света за комуникация при необходимост да се пази тишина?

Благодаря

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Знаци с ръце в бойна обстановка  [re: AC] |  |  | Автор | rokosovski (EXPERT) |  | Публикувано | 07.06.05 20:34 |  |  | 

Приятелю, няма универсални знаци! Всяко подразделение си ги измисля и си ползва свои. Разбираемо защо...

Лесна работа!

|  |  |  
             |  |  | 

Любимият ми знак с ръце е следният: Дясната длан се свива в юмрук.  Лявата е с изпъната длан и с рязко движение удря лявата, в областта на свивката на лакътя, при което дясната се свива нагоре под ъгъл 35 градуса и се разтърсва няколко пъти наляво-надясно.

Този знак е сигнал към врага за бърза и необмислена атака, при която ще понесе много загуби в техника и жива сила.

Има и някои други знаци, които са за по-близка дистанция и за по-икономично се изпълняват само с пръсти. Основна роля играе средният, а понякога и палецът. Символиката към врага е същата, ефектът - подобен.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: За началото на боя  [re: ДoнKиkoт] |  |  | Автор | Бoбyзa (Drifter) |  | Публикувано | 07.06.05 22:56 |  |  | 

ХИ ХИ ХИ

BIG GUN, BIG FUN     

|  |  |  
             |  |  | 

не знам, все си мисля, че в основната си част те са еднакви, например "двама вражески обекта отпред" или "вие тримата наляво и ни прикривате оттам"...

аз питам за по-елементарни неща все пак де, не "аз ще ида да разглобя двигателя на ншия джип, за да го почистя, а пък ти в тва време изкопай една дупка, че да има къде да ида по голяма нужда като се върна"

|  |  |  
             |  |  | 

"Тактически действия при високорискови ситуации" ще ти даде някаква насока...Определено знаците си ги определя всеки екип,но има някои универсални,наложили се поради лесната употреба и разбираемо значение(в т.ч. и с участието на средния пръст
    ) Книгата я има във всички "Хеликон"-и

Създавайки снаряда,човек се е доближил максимално до Твореца

|  |  |  
             |  |  | 

Моя любим е следния.
 Дясната ръчичка оформя комбинацията от 3 пръста с преобладаващ среден който стърчи нагоре. Лявата е с изпъната длан която се допира във върха на средния на дясната (по средата на дланта).

Превод: Прикривай ме иначе ми е е**на майката

Иначе всичко което може да бъде разбрано от човека/екипа до тебе е ОК.
 Само дето то става с трениране разбирателството.

"The One,
 who owns the minigun,
 fears not!"
 Сун Дзъ в модерен вариант.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ОТГОВОР на "Знаци с ръце в бойна обстановка"  [re: Johny French] |  |  | Автор | firehand (Glockster) |  | Публикувано | 09.06.05 15:22 |  |  | 

Basic hand signals

1. fist held up = stop, look listen & wait for further instruction.
 2. Point to eyes = I see movement or the enemy
 3. motion with hand downward = slow down or get down
 4. same but in upward motion = speed up or get up.
 5. one finger wave in circular motion = rally up/set security
 6. Hand held up like it is holding an apple = booby trap
 7. Hand held down like holding a cane = hooch/building ahead
 8. hand cupped over eaar = sounds ahead
 9. pumping arm action = hurry!
 10. Any other signals that work for your squad are helpful.

"GLOCK around the Clock" is the best Glock & Roll hit ever made!   

|  |  |  
             |  |  | 

1. Вдигнат юмрук - намерих $20!!!!!
 2. Сочиш си очите - някой да ми е виждал Рейбаните, мамка му!!
 3. Движение с ръката надолу - абе търсете хартия, щото ми се ходи по нужда!
 4. Същото, само че нагоре - късно е, търсете бельо!
 5. Пръст(обикновенно показалеца) се върти в кръг - мамка му  на тоя дето изпи "Антикомарина"-а, влизат ми в очите гадините!!!
 6. Ръката се държи като че ли държиш ябълка - ей такива големи бяха ланшните зарзали, да знаеш каква ракия стана....
 7. Ръката се държи като че ли държиш бастун - убиват ми кубинките, някой има ли мас да ги намажа?
 8. Ръката се държи до ухото - я усили стереото, че не се чува добре тука; или също така - абе правите ни на маймуни, ама още 3 месеца остават и кой каза! УВОЛНЕНИЕЕЕЕЕЕ!
 9. Ръката се движи като че ли се помпи - може ли да ми дадеш твоя "Чук-Чук", аз ще ти дам "Венера"?

Ей, сори, ама не мога да го подмина ей така!

"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...

|  |  |  
             |  |  | 

Директно в златния фонд!!!

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |