|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Страйкбол
|
|
Автор |
lvo lll (Ag008) |
Публикувано | 27.05.05 14:10 |
|
Българската страйкбол федерация (БФС) е създадена, за да развива и пропагандира чрез своите организационни форми спорта наречен “страйкбол” (airsoft, softair, hardball, strikeball) и да възпитава своите членове в дух на висока гражданска отговорност, готовност за защита на Родината, нейните демократични постижения и циливизационни ценности, патриотизъм, висока духовна и морална култура, колективизъм /работа в екип/, взаимопомощ и другарска подкрепа.
Страйкболът е спорт, който възниква в края на 80-те години в Япония и днес завоюва все по-голяма популярност в САЩ и Западна Европа. Това е най-бързо развиващия се спорт в Англия и Италия. Страйкболът се играе с точни (1:1) копия (реплики) на реално съществуващи огнестрелни оръжия, изработени от пластмаса или метал. Боеприпасите за тези оръжия представляват пластмасови топчета с калибър 6 мм. и те осигуряват водене на огън на разстояние до 100 м.
Съществуват различни видове топчета: трасиращи (светещи), маркиращи (с боя), екологични.
Репликите по никакъв начин не могат да бъдат преработени така, че да стрелят с истински боеприпаси, не могат да нанесат никакви поражения на спортистите и не са опасни за страничните наблюдатели.
Страйкболното оръжие е отлична тренировъчна система, която позволява евтино (цените на консумативите са минимални) и ефективно (всеки стрелец използва точно копие на истинското си оръжие) да се води тренировъчен процес на произволно избран терен (сграда, улица, превозни средства, гора....).
oще линкове ...
някои от нас .. стрелял ли е с такова нещо

Основните спортни форми и дисциплини са следните:
1. Спортни дисциплини (отборно и идивидуално):
- преодоляване на пътека с препятствия за време и точоност;
- преодоляване на терен по карта с конкретни задачи за време и точност.
- стрелкови състезания по системата IPSC;
2. Игри и забавления:
-командни игри по определен сценарии продължаващи от 2 до 6 часа;
-национални и международни военно-тактически игри продължаващи повече от 12 часа;
- “тим билдинг”.
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида Редактирано от lvo lll на 27.05.05 14:13.
| |
Тема
|
Re: Страйкбол
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
Set (cat /dev/null >) |
Публикувано | 27.05.05 14:48 |
|
Имаме един клубар, който е основател
Ама какво се изпокри напоследък
Който има мерак - това е темата, която ще го събуди
Memento mori.Редактирано от Set на 27.05.05 14:50.
| |
Тема
|
Re: Страйкбол - екипировка
[re: Set]
|
|
Автор |
lvo lll (Ag008) |
Публикувано | 27.05.05 16:39 |
|
това ме изкефи
браво на момчетата !

всъщност ... мнооо се запиляха ... и не мога да позная кой е от основателите

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
grizi (BG) |
Публикувано | 28.05.05 11:55 |
|
И аз се моткам с момчетата от Страйкбола кажи верно кой друг е от наще че ми стана любопитно
Иначе Иво нали ти разправях за тва миналият път лошото е че и те горките градят сичко само на див ентусиязъм и нямат ни оборудване ни оръжия свестни ама дано да успеят да се оправят и да го популяризират тоя спорт щото иначе сички от основателите са супер готини момчета работещи с много желание 
| |
Тема
|
[re: grizi]
|
|
Автор |
Set (cat /dev/null >) |
Публикувано | 28.05.05 11:57 |
|
Чакам го да се появи сам
|
[re: Set]
|
|
Автор |
rokosovski (EXPERT) |
Публикувано | 28.05.05 13:47 |
|
Здравейте на всички, знайни и незнайни войни... Наистина от дълго време не съм списувал във въпросния форум, но увлечен в служебини и федеративни дела не ми остава много време! Но въпреки това съм го следил и налюдавал...
Та като виждате от сайтовете и други подобни, ние въпреки всичко и всички все пак вървим напред... Надявам се в правилната посока...
Така че заповядайте и при нас да потичате и да се забавлявате... И можете, вярвам да споделите и вашия ценен опит в някои от разиграваните или обсъждани ситуации...
Искрено Ваш Рокосовски, същият ANDERS или за по кратко Председателствуващ и едновременно с това редови член, шайката разбойници наречени страйкболисти!!!
А, забравих... Ей тука си дрънкаме глупости: http://strikeball.org/forum/index.php
Лесна работа!Редактирано от rokosovski на 28.05.05 13:50.
| |
|
Ей що не казваш че си ти аз тука се пеня и обяснявам, че и на Иво цяла лекция му дръпнах миналият път а ти си мълчиш в Неделя ако успея да дойда ще видиш   
| |
Тема
|
[re: grizi]
|
|
Автор |
rokosovski (EXPERT) |
Публикувано | 28.05.05 21:29 |
|
Гризи, братче, не си ли забелязал, че специалитетът ми е да излизам в гръб...
Лесна работа!
| |
|
http://www.monitor.bg/life/article?sid=&aid=41521&eid=369
Лесна работа!
| |
|
четох някъде нещо за маркиращи топчета за тез пушкала има ли ги в БГ.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|