Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:35 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Шесто пак изби пилцитенови  
Автор Бoбyзa (Drifter)
Публикувано25.05.05 11:10

Та отивам да подавам днес за второ оръжие с бележка от стрелкови клуб "Левски". Пиша аз в мотива, че искам да закупя за спортни цели. Дотук добре, обаче най-любезно ми беше обяснено, че ако евентуално ми издадът разрешение за закупуване няма да ми разрешът да го пренасям и трябва да си го държа в къщи. Екстра, за спортни цели в къщи, ще си избия стените у нас и ще си направя собствено стрелбище и ще си стрелям наволя. Може би трябва да си наема един полицай да ме ескортира като го пренасям, ако ми разрешът. А сега де?

BIG GUN, BIG FUN

Тема Re: Шесто пак изби пилцитенови [re: Бoбyзa]  
Автор TANFOGLlO ()
Публикувано25.05.05 11:42

Братле,не се ли научи,че 6-то са от друга планета.......слушай сега:в чл.27(ако не се лъжа)от ППЗКВВООБ има следния текст:Гражданите пренасят ОО със съответното резрешение за носене ИЛИ ПРЕНАСЯНЕ,като не трябва да забравяш,че за спортни цели пренасянето се извършва в кутия или куфар,без оръжието да е заредено и без патрони към него

Тема Re: малко е спортно ...нови [re: TANFOGLlO]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.05.05 12:41

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ

. . .

Чл. 27. (1) Забранява се пренасянето на взривни вещества като ръчен багаж по обществения транспорт.

(2) Забранява се пренасянето на ВВООБ във вид на пощенски колетни пратки по всички видове транспорт.

(3) Лицата, получили разрешение за носене или съхраняване, пренасят собствените си ООБ за ловни, спортни и културни цели, за технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване.

според някои тази алинея разрешава пренасянето на "пренасят собствените си ООБ за ловни, спортни и културни цели" за "технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване"

т.е. може да го пренасяш само за - технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване

иначе ... се иска разрешително по общите правила от КОС

НО ... този член може да се използва .. при спиране за проверка
и отговора трябва да е - носих го на технически преглед или за ремонт

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.05.05 12:52

абе .. че 6-са са шампиони по ....
е ясно ...

ама и ДНСП не са им дали инструкции какво да правят спортните оръжия
абсолютно неясна история е ...

регламентирано е само придобиването им ...
а после ... ?????

нито имат инструкции в какво разрешително се вписва
нито какъв е режима му на съхранение, пренасяне, ползване ... нищо
просто липва този момент

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: Шесто пак изби пилцитенови [re: lvo lll]  
Автор TANFOGLlO ()
Публикувано25.05.05 13:05

Абе използват хората неяснотите в глупавия закон да се оправдават само и да си облекчават работата,а обикновения човек-кучета го яли......

Тема Re: Шесто пак изби пилцитенови [re: lvo lll]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано25.05.05 13:27

Абе не знам кой го тълкува така, ама е очевидно, че прекалява....ловците също нямат право да НОСЯТ оръжието си - те го ПРЕНАСЯТ за ловните си цели до мястото на лова...така, че много ясно си е казано - като ти е за спортни цели си го съхранявш и със същото разрешително го ПРЕНАСЯШ до мястото на спортната стрелба - за каквато цел са ти го дали....а и като се мотивираш с членство в клуб Левски, трябва да знаеш, че там има хора, които могат да ти разяснят нещата и да ти помогнат - обръщай се към тях

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Автор Бoбyзa (Drifter)
Публикувано25.05.05 17:46

Значи има начини. Е те само да ми издадът за закупуване, пък после на преглед при Чавдар всеки четвъртък хи хи.

BIG GUN, BIG FUN

Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано25.05.05 21:52

Видя ли, че сам стигна до отговора!

Ти си купи пистолет, ходи си стреляй на стрелбището и не бери грижи!

Тема Re: Шесто пак изби пилцитенови [re: ДoнKиkoт]  
Автор Бoбyзa (Drifter)
Публикувано25.05.05 22:27

Доне кой говори за пистолет, 6 и 357 са верните числа

BIG GUN, BIG FUN

Автор Jose (sixshooter)
Публикувано26.05.05 08:38

ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!
Само такаааааааааааааааааааааааааа!!!! 6 и 357 еееееммммммммммммм!!!
Ше се сетиш

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.