|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Шесто пак изби пилците
|
|
Автор |
Бoбyзa (Drifter) |
Публикувано | 25.05.05 11:10 |
|
Та отивам да подавам днес за второ оръжие с бележка от стрелкови клуб "Левски". Пиша аз в мотива, че искам да закупя за спортни цели. Дотук добре, обаче най-любезно ми беше обяснено, че ако евентуално ми издадът разрешение за закупуване няма да ми разрешът да го пренасям и трябва да си го държа в къщи. Екстра, за спортни цели в къщи, ще си избия стените у нас и ще си направя собствено стрелбище и ще си стрелям наволя. Може би трябва да си наема един полицай да ме ескортира като го пренасям, ако ми разрешът. А сега де?  
  BIG GUN, BIG FUN  
| |
|
Братле,не се ли научи,че 6-то са от друга планета.......слушай сега:в чл.27(ако не се лъжа)от ППЗКВВООБ има следния текст:Гражданите пренасят ОО със съответното резрешение за носене ИЛИ ПРЕНАСЯНЕ,като не трябва да забравяш,че за спортни цели пренасянето се извършва в кутия или куфар,без оръжието да е заредено и без патрони към него
| |
|
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ
. . .
Чл. 27. (1) Забранява се пренасянето на взривни вещества като ръчен багаж по обществения транспорт.
(2) Забранява се пренасянето на ВВООБ във вид на пощенски колетни пратки по всички видове транспорт.
(3) Лицата, получили разрешение за носене или съхраняване, пренасят собствените си ООБ за ловни, спортни и културни цели, за технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване.
според някои тази алинея разрешава пренасянето на "пренасят собствените си ООБ за ловни, спортни и културни цели" за "технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване"
т.е. може да го пренасяш само за - технически прегледи и ремонт със съответното разрешение за носене или съхраняване
иначе ... се иска разрешително по общите правила от КОС
НО ... този член може да се използва .. при спиране за проверка
и отговора трябва да е - носих го на технически преглед или за ремонт

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
Re: Шесто пак изби пилците
[re: Бoбyзa]
|
|
Автор |
lvo lll (Ag008) |
Публикувано | 25.05.05 12:52 |
|
абе .. че 6-са са шампиони по ....
е ясно ...
ама и ДНСП не са им дали инструкции какво да правят спортните оръжия
абсолютно неясна история е ...
регламентирано е само придобиването им ...
а после ... ?????
нито имат инструкции в какво разрешително се вписва
нито какъв е режима му на съхранение, пренасяне, ползване ... нищо
просто липва този момент

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
|
Абе използват хората неяснотите в глупавия закон да се оправдават само и да си облекчават работата,а обикновения човек-кучета го яли......
| |
Тема
|
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
marlex (Advocate) |
Публикувано | 25.05.05 13:27 |
|
Абе не знам кой го тълкува така, ама е очевидно, че прекалява....ловците също нямат право да НОСЯТ оръжието си - те го ПРЕНАСЯТ за ловните си цели до мястото на лова...така, че много ясно си е казано - като ти е за спортни цели си го съхранявш и със същото разрешително го ПРЕНАСЯШ до мястото на спортната стрелба - за каквато цел са ти го дали....а и като се мотивираш с членство в клуб Левски, трябва да знаеш, че там има хора, които могат да ти разяснят нещата и да ти помогнат - обръщай се към тях
"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бoбyзa (Drifter) |
Публикувано | 25.05.05 17:46 |
|
Значи има начини. Е те само да ми издадът за закупуване, пък после на преглед при Чавдар всеки четвъртък хи хи.
  BIG GUN, BIG FUN  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 25.05.05 21:52 |
|
Видя ли, че сам стигна до отговора!
Ти си купи пистолет, ходи си стреляй на стрелбището и не бери грижи! 
| |
Тема
|
[re: ДoнKиkoт]
|
|
Автор |
Бoбyзa (Drifter) |
Публикувано | 25.05.05 22:27 |
|
Доне кой говори за пистолет, 6 и 357 са верните числа
  BIG GUN, BIG FUN  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Jose (sixshooter) |
Публикувано | 26.05.05 08:38 |
|
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!
Само такаааааааааааааааааааааааааа!!!! 6 и 357 еееееммммммммммммм!!!
Ше се сетиш 
Със Smith&Wesson си по-убедителен...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|