|
Тема
|
Презареждане на пистолетни гилзи
|
|
Автор |
rpg22 (непознат
) |
Публикувано | 21.05.05 18:20 |
|
Интересно ми е дали е възможно да се избива капсата и да се пълнят наново пистолетните гилзи? Запитах се това след като видях сребърните куршуми и ми се мярна някъде из архива на клуба нещо подобно. И дали става лесно ако е възможно?
| |
Тема
|
Re: Презареждане на пистолетни гилзи
[re: rpg22]
|
|
Автор |
marlex (Advocate) |
Публикувано | 21.05.05 18:35 |
|
А не те ли интересуеа дали е законно?
Защото, ако те интересува - незаконно е!
"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
Тема
|
Темата е чисто юридическа
[re: marlex]
|
|
Автор |
hitman47 (maniak) |
Публикувано | 21.05.05 18:46 |
|
Ами какво ще кажеш, за ловните патрони? Имат си капсул, барут, куршум(бренеке) или множество куршуми - сачми. Че и балистика е невъзможно да им се направи. Къде е разликата? Значи всички ловджии са извън закона - баси мама 130000 кандидат пандизчии.
one shot, one kill !!!!
| |
|
до колкото разбрах имаш въздушна, за кво са ти тия пистолетни гимнастики. ?
one shot, one kill !!!!
| |
|
винаги съм се чудил
като не е разрешено ... как във всеки оръжеен магазин продават консумативи
а и Арсенал продължава да произвежда и продава барут за ловни патрони
но ловците си имат .. желязно лоби
дано и ние си създадем такова !
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
|
думичката reloading в google.com
и виж какво ще ти излезне
само че в наказателния кодекс на Р. България има един текст
"който ... преработва, произвежда, .... и т.н. и т.н. .. " - затвор от 1 до 6 години
ако нямаш други присъди - ще минеш с 1 година условно
сам си прецени ... дали си струва
надяваме се Федерацията по Бенчрест да прокара презареждането у нас
защото в противен случай ... ще има смисъл само бенч с ... 22лр

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
Re: напиши ...
[re: lvo lll]
|
|
Автор |
rpg22 (непознат
) |
Публикувано | 22.05.05 22:53 |
|
Нямах идея че е незаконно. Съжелявам ако сте си помислили че съм искал да ви провокирам да пишете незаконни неща. Просто дядо ми е ловец и вкъщи всеки сезон има яко зареждане на патрони. В бъдеще смятам да си взема пистолет ама нали обичам да стрелям в големи количества и си чудех дали няма да ми излезе по-евтино ако си ги презареждам. Затова питам. Щом работата е така явно се насочвам към .22lr. Те са наистина евтини. За тоя текст от закона го знам наистина ама щом ловджиите се изплъзват мислех че и другите оръжия ще минат метър. Абе скапани закони. Какво повече да кажа
| |
Тема
|
За това членуваме в спортни клубове
[re: rpg22]
|
|
Автор |
hitman47 (maniak) |
Публикувано | 22.05.05 23:47 |
|
Почти всеки един от нас има 22кал. , къде с адаптор , къде направо пистолет. И ефекта е супер. Просто ти излиза евтино и тренираш на воля, пък за шибаните закони - така е! Дано в Евросъюза да се променят нещата и да станем като цивилизованите страни- всичко да си е регламентирано и на място. То и ловджиите не трябва да пълнят , ама ................. Обяснявам си го с 45 години комунизъм, когато пищови носеха само превилигированите и патроните не им бяха проблем. Те просто си бяха извън закона. За останалите, глътка въздух - БЛРС и сачми за 12 кал. в магазините. Другото е безпредметно поради тогавашната ситуация и то така си е останало и до днес.
Но ще видиш , че след съдебната реформа за която ни напъват, следващото нещо ще режима за оръжието и консумативите. И понеже на западняците ще им писне от "свободни съчинения" по темата , ще ни турят някъв модел от техните и това е. Пък те сичките са по хубави от нашите в момента. Бравос на човека от Варна, така се прави. Създават ли се прецеденти, рано или късно ще има промяна. 
one shot, one kill !!!!
| |
Тема
|
Re: За това членуваме в спортни клубове
[re: hitman47]
|
|
Автор |
rpg22 (непознат
) |
Публикувано | 23.05.05 20:35 |
|
Ясна е работата. Ще си издам разрешително за спортна стрелба. И без това стрелям спортна с въздушно що да не премина и на МК. Дето викаш за тия дето са си носили по време на комунизма оръжие си прав напълно. Дядо ми е бил полковник тогава и е носил Макаренкото. Нали си е ловец си е взел и една флоберка за малък дивеч. Патроните неограничено количество за сметка на държавата При пенсиониране му вземат пушката и пистолета ама колко патрони му бяха останали няма да ви казвам. Бая време ми отне да ги изпукам. Половината гръмнаха ама все е нещо за 30 годишни муниции при това руски таргети. Че тогава законите наистина не са били никак равни за всички-той има без да плаща а обикновенните хора дори да плащат нямат.
| |
|
|
|
|